CS-Black-Apple-Ice-Cream-64oz-Intl

Ja hem parlat més d’un cop de com n’és d’important triar bé els estris de cuina si volem cuidar la salut. Una vegada més no es tracta només de quins aliments mengem, si no de com els combinem i com els cuinem, de manera que la seva manipulació sigui tan natural com sigui possible per no fer-ne malbé els nutrients i alterar-ne al mínim les propietats. Per això val la pena invertir en aparells saludables d’alta qualitat, que ens durin molt de temps i que ens assegurin una manipulació neta i també la màxima conservació dels fitonutrients. I per quin comencem?

Avui volem parlar-vos d’una de les estrelles de la cuina crudivegana que no pot faltar a la cuina de tot bon rawer: la batedora. Una bona batedora ha de permetre barrejar, batre, tallar, picar, triturar, moldre i, fins i tot, cuinar. Trobareu moltes batedores, de moltes potències, funcionalitats, preus i qualitats diferents, però segurament la Vitamix pujaria al podi de tot xef. Per què?

La Vitamix és  la màquina que més t’ajudarà a incloure vegetals crus en el dia a dia i, per tant, que incrementarà la teva salut“, Elka Mocker

L’Elka Mocker, health coach nutricional, creadora de receptes i del blog LalaKitchen.com i col·laboradora d’Etselquemenges, recomana sempre la Vitamix a tothom que li pregunta quina màquina hauria de comprar per començar a fer més receptes saludables. L’Elka la recomana perquè, gràcies a la seva potència i barra pressionadora, “es poden fer moltes preparacions sense que quedi ni un sol grumoll. Això la converteix en la màquina que més t’ajudarà a incloure vegetals crus en el dia a dia i, per tant, que incrementarà la teva salut. A més, com que ho fa tot tan de pressa i amb un resultat espectacular, la motivació per seguir utilitzant-la i, per tant, consumir més vegetals és imparable”.

Versatilitat

La possibilitat d’utilitzar la Vitamix a diferents velocitats, mitjançant selector de velocitat o bé a velocitat turbo la fa molt versàtil, i permet fer més funcions que una simple batedora. No només fa batuts sinó també gelats i sorbets en pocs segons, hummus i patés vegetals, pestos i salses, farina a partir de cereals, llets i begudes vegetals… i, el més increïble: sopes i cremes calentes en només cinc minuts a partir d’ingredients crus.

Encara que pot semblar complicat, és molt senzill: per efecte de la fricció a la màxima velocitat durant cinc minuts (o utilitzant el programa “Sopes i cremes”) es genera calor i una perfecta trituració i, com que no passa de 80-85º i dura poc de temps, els nutrients dels aliments es deterioren menys que amb la cocció, per això el resultat que s’obté són sopes i cremes crudiveganes saníssimes, ràpides i fàcils de fer. En aquest vídeo la coach nutricional i col·laboradora habitual d’Etselquemenges Núria Roura prepara una sopa tai amb la Vitamix:

I, per si tot això fos poc, l’especialista en nutrició energètica i ortomolecular i professora de cuina vegetariana, vegana i energètica Silvia Riolobos ens proposa elaborar màscares facials a base de superaliments amb aquesta batedora de got.

Eficiència

Silvia Riolobos utilitza la Vitamix per elaborar màscares facials a base de superaliments

Com que és molt potent (1200W, 2CV), aconseguim una perfecta microtrituració dels vegetals, una textura formidable i podrem absorbir tots els nutrients dels aliments. La Vitamix opera a altes revolucions, que ens ajuden a triturar la cel·lulosa dels vegetals sense deixar restes de fibra i això ens permet absorbir amb més facilitat els nutrients que contenen.

Encara que la potència és molt relativa –ja que amb els mateixos watts es poden aconseguir resultats molt diferents–, el que importa de debò és l’eficiència del motor, com també el disseny de la gerra i les fulles.

Un motor eficient manté la potència malgrat tenir la màquina funcionant durant força estona i malgrat fer-ho amb la gerra plena d’ingredients molt durs o densos. A diferència d’altres batedores, la Vitamix manté la potència de trituració al llarg del temps i, per tant, la qualitat, fet especialment interessant quan volem conservar tots els nutrients dels sucs verds o aliments crus.

750_Spread_Hummus_Red_Pepper_Kitchen

Garantia i prestacions

La Vitamix és una batedora resistent, té set anys de garantia en tots els components i està dissenyada amb materials d’alta qualitat (la gerra és de Tritan®, polímer lliure de bisfenol A i de ftalats, resistent, durador i que ens ofereix totes les garanties de seguretat alimentària, i les fulles, d’acer inoxidable). A més, és molt fàcil de fer servir, ja que ens permet ajustar la potència en funció de la textura que volem, i conté una barra pressionadora que s’introdueix manualment dins l’aparell en marxa per ajudar a barrejar més fàcilment els aliments.

Gràcies a una gran resistència, potència, robustesa, velocitat de trituració i un disseny especial de les seves fulles tallades amb làser, la Vitamix és una batedora per a tota la vida!

Models Vitamix

Conasi distribueix tots els models de Vitamix a Espanya; podreu trobar les noves batedores a www.conasi.eu i a botigues especialitzades.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor