La carn de pastura està molt relacionada amb l’agricultura regenerativa, un model que fa anys que alguns pagesos defensen arreu del món, però que encara no ha arribat a l’opinió pública o no ha tingut prou altaveus.

Tal com diu el nom, l’agricultura regenerativa cerca regenerar el sòl per aprofitar els beneficis que té quan és viu i, conreant-lo, aconseguir mantenir-lo encara més viu. Moltes vegades, aquesta màxima no es compleix, ja que cal una intenció expressa de posar el sòl com a element principal de l’activitat agrícola.

Encara que no es tirin pesticides als camps i que es doni pinso ecològic al bestiar, si la gestió no considera les necessitats d’un sòl viu com un element principal, el resultat serà una pèrdua progressiva d’elements de la cadena tròfica que conforma el funcionament d’un sòl viu. Oi que sense la microbiota intestinal no podem funcionar correctament? Doncs passa el mateix amb el sòl, que és el sistema digestiu de l’ecosistema: sense un sòl viu, no es pot funcionar.

Com cuidem el sistema digestiu del sòl?

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta.
Creadora de Cómo Como Foods

    @nuria__coll