densitat nutricional

És habitual caure en l’error de veure els aliments com un nombre de calories i la dieta com un equilibri de sumes i restes sense tenir en compte que l’alimentació no és un joc; és la nostra font de salut principal.

Dels aliments n’obtenim les substàncies que fan que ens mantinguem sans: els nutrients. Les vitamines, els minerals, els aminoàcids o els àcids grassos són els autèntics motors del cos i l’alimentació s’ha de focalitzar a assegurar que els obtenim.

Reduir els aliments a calories és molt simplista i ens pot fer cometre molts errors. Un aliment baix en calories no és sinònim de saludable; hi ha molts productes alimentaris amb poques calories que no aporten gairebé nutrients, i que, en canvi, contenen additius i substàncies químiques que poden alterar l’equilibri del cos.

Som una societat sobrealimentada però desnodrida

Des de la revolució alimentària, la nostra dieta ha sofert un gran canvi: hem augmentat el consum d’aliments processats rics en calories però amb poc valor nutricional, en detriment d’aliments reals rics en nutrients.

Carlota Gurri
Carlota Gurri

Dietista