El sofre és el tercer element mineral més abundant del cos. És un component essencial per a la formació dels ossos i els cartílags, i estructural dels cabells i les ungles. Protegeix la integritat dels teixits nerviosos i vasculars, participa en la síntesi d’hormones, vitamines i enzims i intervé en la fabricació del glutatió, un dels antioxidants més importants del cos.
En general, el sofre no es troba aïllat, sinó associat a altres elements: els compostos ensofrats. El cos fa servir principalment sofre en forma de “sulfat” (SO4), el producte final del metabolisme del sofre. Això vol dir que qualsevol altra forma de sofre s’ha de convertir primer en sulfat abans que es pugui utilitzar.
Si preneu llet sense lactosa i continueu tenint gasos i inflamació abdominal, potser teniu un problema amb el sofre
La font principal de sofre és la proteïna animal: els lactis, els ous i la carn. Aquests aliments contenen aminoàcids rics en sofre: la metionina i la cisteïna. La metionina és un aminoàcid essencial, no pot ser sintetitzat pel cos, i per tant, l’hem d’obtenir a través de la dieta. En canvi, la cisteïna és un aminoàcid semiessencial; en sintetitzem, però el procés demana un subministrament constant de sofre.
Altres fonts secundàries de sofre les trobem en la família de les crucíferes i de les al·liàcies.
Què ens pot portar a ser sensibles al sofre?
Com que el metabolisme i l’equilibri del sofre en el cos és molt complex, hi pot haver moltes raons que facin que no el tolerem bé.