Les patates són l’extrem d’una arrel que creix en acumular midó i aigua. Arribades des dels Andes americans, els inques ja les cultivaven al segle XVI i els conqueridors espanyols les van portar a Europa, on es van posar de moda com a flor decorativa, però no com a aliment, ja que es consideraven verinoses!

propietats patates

Les patates vam ser decisives per posar fi a la fam que regnava a tot Europa al segle XVII i encara avui són, juntament amb el pa, el primer aliment de moltes cultures. Vull aprofitar per reivindicar a aquest ingredient humil, que, tot i que té certa mala fama, té beneficis poderosos per a la salut: aporta vitamines C, A, B1, B2, B6 i minerals com potassi, magnesi, ferro i calci.

Article exclusiu per socis

*Inicia sessió si ets de la Comunitat.

Cristina Arroyo
Cristina Arroyo

Creadora de Poderosamenta
Dietista i naturòpata
Alimentació ConCiència & Salut

    @poderosamenta