De cafès n’hi ha de molts tipus i de moltes qualitats. Hem sentit opinions de tots els colors i ja no sabem si ens fa bé o ens fa mal…

A la secció El soci pregunta d’aquest mes, volem aclarir tots els vostres dubtes sobre el cafè que ens het arribar. Somhi!

Mireia: "Darrerament he tingut moltes migranyes i fins i tot neuràlgia del trigemin. És tan important com he llegit eliminar el cafè i la xocolata del tot? O és més important aconseguir  relaxar-me, tranquil·litat i bons aliments? Tinc la pressió baixa i realment sense cafè no funciono..."

Hola! Primer de tot dir-te que et recomanaria visitar-te amb un nutricionista per poder fer una investigació més profunda sobre el teu cas concret, ja que la informació que ens proporciones és molt limitada per saber exactament com actuar. De totes maneres, et respondré tan bé com pugui.

Per començar seria important trobar què desencadena la teva hipotensió (s’hauria de descartar la presència del bacteri Helicobacter pylori, veure el tipus d’alimentació que fas, si prens o no certs medicaments que podrien tenir-hi alguna cosa a veure, si estàs prou hidratada, si prens massa histamina…). En qualsevol cas, un cop trobada la causa podríem treballar per intentar solucionar-la. Si és pel bacteri, es tractaria amb antibiòtics naturals; també és important ingerir prou líquid (aigua), controlar els sucres que prenem (cereals, farines…), afegir aliments com la regalèssia o la canyella per controlar la glicèmia…

D’altra banda, si fos per excés d’histamina, és important que sàpigues que aquesta fa baixar la pressió i que, a més, generalment, les persones que tenen moltes migranyes tenen un denominador comú, el dèficit de DAO. El DAO és un enzim que s’encarrega de metabolitzar la histamina dels aliments, que, quan no es metabolitza i queda a la sang, provoca símptomes com migranya, sensació d’inflor, restrenyiment o dolor muscular, entre d’altres. En aquest cas, cal fer una dieta baixa en certs aliments com formatges, gluten, llegums… i també cacau i cafè.

Per aquesta raó, en el teu cas concret considero que seria important revisar quina es la raó que et fa tenir la pressió baixa, ja que si fos per excés d’histamina (entre altres causes) sí que caldria eliminar cafè i xocolata.

En resum, amb tot això vull dir que el cos és un tot i que l’alimentació no és l’única part que s’ha de tractar. També és molt important controlar l’estrès, mantenir un estil de vida saludable, practicar tècniques de consciència plena per relaxar-se… És a dir, actuar en sinergia i tractar diferents fronts per tal de poder arribar a una solució.

 

Article exclusiu per socis