Sucre blanc, sucre morè, xarops i melasses, estèvia, fructosa… us feu un embolic amb els endolcidors? Realment són tan dolents com es diu?

A la secció El soci pregunta d’aquest mes, volem aclarir tots els vostres dubtes sobre el sucre que ens het arribar. Somhi!

Des de fa un temps que, a casa, hem substituït el sucre blanc per sucre de canya Golden o per mel. Voldria saber què és millor: la mel o el sucre Golden. Gràcies!

Partint de la base que hem de consumir amb mesura qualsevol tipus d’edulcorant (sigui més sa o menys), entre aquestes dues opcions ens decantem per la mel. Encara que tingui un contingut alt en fructosa i sucres lliures també aporta compostos beneficiosos com enzims, aminoàcids, minerals, vitamines… A més, la mel és més dolça que el sucre (així que en necessitarem menys), s’absorbeix més lentament i pot ajudar a prevenir al·lèrgies gracies a les seves propietats antimicrobianes i antibacterianes. De totes maneres, cal tenir en compte que no s’ha de donar a nens més petits d’un any, ja que pot contenir espores del bacteri Clostridium botulinum i provocar botulisme….

Article exclusiu per socis