fast food saludable1- Fastfood saludable – Chef Bosquet

Mengeu sense remordiments amb les setanta receptes sanes i exprés de Chef Bosquet, el millor cuinòfil espanyol de l’any 2018.

Quan pensem en menjar ràpid, ens solen venir al cap determinats productes ultraprocessats molt famosos i de baixa qualitat nutricional. Les receptes i ingredients de Roberto Bosquet, però, demostren que és possible preparar plats saborosos en poc temps sense recórrer al sucre ni a les farines refinades.

A Fastfood saludable hi ha:

  • Consells per comprar i triar els millors productes locals i de proximitat.
  • Estratègies de la cuina d’aprofitament per estalviar diners, embrutar menys i evitar llençar menjar.
  • Claus per deixar de fer dieta i aprendre a menjar sa.
  • 70 receptes fàcils i saludables per fer esmorzars, dinars, sopars i postres atractives que us inspiraran i us ajudaran a canviar la rutina alimentària per sempre.

estimar sense sucres afegits. Neus Elcacho2- Estimar sense sucres afegits – Neus Elcacho

No és un llibre qualsevol és un llibre per parar, per canviar. Uneix-te a la revolució, uneix-te al repte.

L’escriptora, conferenciant, col·laboradora de l’Ets i altres mitjans, dietista a La Consulta i mentora de salut i benestar Neus Elcacho ens proposa un repte pràctic: 21 dies sense menjar sucre i reflexionant sobre com aquest ingredient influeix en el tipus d’amor que tenim: cap a un mateix, cap als altres, cap a la vida; l’amor que hem après, el que atraiem i rebem.

Perquè no necessitem més caixes de bombons ni premiar-nos amb un croissant; necessitem no dependre del sucre, aprendre a estimar-nos i cuidar-nos com ens mereixem, i que ens estimin sense artificis ni afegits. Tot un repte de superació i autoestima a través de menús, receptes sense sucre, preguntes per reflexionar i apuntar, exemples, dades curioses i estudis per ajudar a prendre consciència i millorar la qualitat de vida. Accepteu el repte?

Cuida't Xevi Verdaguer3- Cuida’t. Les claus per equilibrar el cos i transformar la teva salut – Xevi Verdaguer

Xevi Verdaguer, autor de Transforma la teva salut, ens descobreix una forma revolucionària d’entendre el funcionament del cos; un mètode que transformarà la nostra salut i la millorarà radicalment.

Sovint tenim molèsties que tractem amb medicaments naturals o químics (migranyes, dolors crònics, fatiga, dolors menstruals, contractures o ansietat, per exemple). Verdaguer, especialista en psiconeuroimmunologia, ens acosta a la medicina integrativa i ens mostra què podem fer per solucionar tot això de manera natural i senzilla alhora que ens dona les claus per entendre millor el cos, aprendre a escoltar-lo i ser, així, més protagonistes de la nostra salut.

Aquest llibre ofereix els coneixements i consells de Xevi Verdaguer de forma clara i pràctica perquè puguem aplicar-los al dia a dia. Sabrem quins aliments recomana i quins hem d’evitar segons la malaltia que tinguem i aprendrem a combinar-los amb menús equilibrats i a cuinar-los amb receptes saboroses i fàcils ideades per nutricionistes.

Una manera revolucionària d’entendre el funcionament del cos que transformarà la vostra salut i la millorarà radicalment.

Una nueva vida. Edgar Barrionuevo4- Una nueva vida – Edgar Barrionuevo

Es tracta d’un llibre que us ajudarà a conèixer el cos i la ment, i a recuperar la salut i millorar la qualitat de vida, molt indicat si voleu entendre les coses que ens afecten i com la biologia humana amaga els secrets més rellevants de la salut. Per posar en ordre tot el desordre de l’organisme és clau que hi hagi un equilibri entre ment, cos i emocions.

Aquest llibre proporciona els recursos teòrics i pràctics per donar al cos totes les peces necessàries per irradiar vitalitat i energia. No només us ajudarà a tenir eines per millorar la relació amb l’estrès o amb l’alimentació, hi trobareu perles per millorar qualsevol aspecte de la salut.

Descobrireu com transformar la salut d’una forma abismal. Depèn de vosaltres!

 

Vegesanísimo - Alvaro Vargas5- Vegesanísimo – Álvaro Vargas

La guia més completa per a persones vegetarianes, amb consells nutricionals i més de vuitanta receptes fàcils, saboroses i ràpides.

Heu decidit deixar de menjar carn i peix? No sabeu per on començar? Us pregunteu si obtindreu tots els nutrients necessaris, si tindreu cap dèficit, si realment és una dieta saludable o d’on traureu la proteïna i el ferro? Us avorreix menjar sempre hummus, remolatxa i pasta? I què us sembla un seitan amb salsa d’aranyons, unes hamburgueses d’amarant, uns nyoquis de moniato o un pastís d’espinacs?

Dividit per estacions i apostant pels productes de proximitat, Vegesanísimo és la bíblia de referència per a vegans i vegetarians; una obra de consulta imprescindible amb idees i consells per donar sabor i color als menús diaris.

Dulces saludables6- Dulces y saludables – Jorge Saludable

El llibre de rebosteria amb receptes saludables d’una de les últimes sensacions de les xarxes socials. Descobriu què és l’alimentació saludable i quins són els falsos mites que l’envolten, a més d’adquirir coneixements bàsics sobre utensilis o tècniques imprescindibles en rebosteria. Una seixantena de receptes: esmorzars, postres per sorprendre, oda a la xocolata, postres per a l’estiu, petits plaers, propostes per a vegans i molt més. Hi trobareu pastissos de xocolata, suflés de formatge, bavaresa de maduixes o púding de iogurt i fruits vermells

Amb la passió que demostra sempre als seus canals i xarxes socials, l’autor ens ofereix una recopilació d’algunes de les seves millors receptes dolces. Es tracta de propostes sense grans complicacions, amb consells i explicacions pas a pas, i sempre prioritzant els valors d’una alimentació saludable.

el secreto de la buena digestion7- El secreto de la buena digestión – Ángela Quintas

Després de l’èxit de Adelgaza para siempre, Ángela Quintas torna amb un llibre que explica pas a pas el funcionament de l’aparell digestiu, els seus problemes més comuns i la relació directa entre menjar bé i viure més i millor.

Ens asseiem a taula, punxem amb la forquilla un tros de menjar, ens el posem a la boca, el masteguem, el deglutim i, després, què? Mengem com a mínim tres cops al dia durant tota la vida, però no sabem gairebé res del que passa dins nostre quan ingerim un aliment.

Justament per això, de vegades tampoc entenem la manera com el cos reacciona segons el que mengem. Per què hi ha coses que se’ns posen bé i d’altres que no? Quina relació hi ha entre el que mengem i les malalties que desenvolupem al llarg de la vida? Què ens diu l’estómac quan fa soroll? El mal alè, les migranyes, la inflamació abdominal, les al·lèrgies, l’obesitat i, fins i tot, les depressions poden tenir origen en una mala digestió.

Aquest llibre ple de curiositats repassa cada aspecte rellevant del procés digestiu fins que arriba a una gran desconeguda: la femta, que pot explicar-nos moltíssims detalls sobre la nostra salut. Entendre la complexitat de l’intestí ens farà més conscients a l’hora de decidir què menjarem demà per sentir-nos millor.

Come sano come vegano8- Come sano, come vegano –  Neal D. Barnard

Com planifico un àpat vegetarià? En quins aliments trobo les proteïnes que necessito? Què puc menjar als restaurants? Com obtinc tots els nutrients? Aquestes preguntes i moltes més solen sorgir quan algú decideix començar una dieta vegana.

El doctor Neal Barnard, potser l’autoritat més respectada arreu en veganisme, recull tot el que cal tenir en compte en un equip bàsic de supervivència per inciar-se en aquest món: un llibre pràctic fonamental que detalla com enfocar la transició, que parla sobre els mites de l’alimentació vegana i que inclou informació sobre alimentació saludable en la infància, la joventut, l’embaràs i altres etapes de la vida. També s’hi aborden objectius com perdre pes, reduir el colesterol, controlar la diabetis o prevenir el càncer, així com aspectes més prosaics com la no tan simple feina d’entendre l’etiquetatge dels aliments o què podem menjar quan som fora de casa.

A més, hi ha un apartat amb receptes delicioses, menús complets i espai per apuntar els primers descobriments que fem durant la transició a l’alimentació vegana.

intolerancia a la fructosa9- Intolerancia a la fructosa – Sonia González i M. Pilar Gómez

Us agradaria deixar de sentir-vos com un globus? Voleu posar solució a totes les molèsties digestives que us acompanyen (gasos, diarrea, restrenyiment o inflamació, per exemple)? Us ha sortit una intolerància alimentària i no sabeu com combatre-la? Tot se us posa malament i ja no sabeu què menjar? Sabíeu que moltes males absorcions intestinals són reversibles i tenen solució? Són les intoleràncies alimentàries una nova epidèmia de salut al segle XXI?

Certament, cada cop més gent en té. Actualment, sabem que és una condició una mica complicada de solucionar i que produeix un gran repertori d’alteracions digestives i no digestives, atesos els molts factors que hi poden estar implicats. La salut intestinal, la microbiota, l’estil de vida, la salut emocional o el grau d’estrès hi tenen un paper crucial, i la solució passa sovint per aconseguir l’equilibri de totes les parts implicades. En aquest llibre, les dietistes-nutricionistes Sonia González i M. Pilar Gómez aborden els punts clau que cal saber per descobrir tot el que hi ha darrere d’aquesta condició tan incòmoda: des dels factors implicats i els seus mecanismes d’acció, passant pels mètodes de diagnosi validats, fins a un pla d’actuació, basat en les últimes investigacions, per recuperar el benestar d’una manera senzilla, amb consells pràctics per al dia a dia i un recopilatori amb receptes delicioses baixes en fructosa per recuperar el sentit del gust i gaudir d’una alimentació saludable sense dèficits nutricionals. La vostra salut és a les vostres mans; agafeu-la fort!

Virginia Gómez10- Dietista enfurecida – Virginia Gómez

En aquest moment d’excés d’informació, que en realitat és desinformació, la Virginia es posa malalta amb tot el que sent a la consulta. Molts pacients arriben amb mantres totalment erronis sobre el que s’ha de fer o el que no s’ha de fer per alimentar-se correctament. Una de les seves frases preferides: “Menjar fruita per postres engreixa”.

Aquest llibre, doncs, neix de la necessitat de desmuntar, amb fonaments i sense pèls a la llengua, les mentides que es diuen, i d’oferir conceptes clau per alimentar-se bé.

Aquest llibre conté dades útils per empoderar-nos i descobrir la veritat sobre, per exemple, el consum d’hidrats de carboni, de proteïnes i de greixos; sobre l’alimentació vegetariana o vegana, o els aliments ecològics o transgènics. Així, sabrem què és important en nutrició i tindrem les eines necessàries per prendre bones decisions a l’hora d’alimentar-nos.

11- Diario saludable desde la psiconutrición – Cristina Andrades i Griselda Herrero

Canvieu d’hàbits amb aquesta guia imprescindible que us ajudarà a entendre i conèixer millor la relació que teniu amb el menjar, així com a potenciar la salut alimentària i emocional.

A través d’unes pàgines il·lustrades amb molt de gust, descobrireu els passos necessaris per tenir una vida saludable gràcies a l’alimentació i la psicologia, pilars fonamentals per aconseguir-ho.

Una guia indispensable per a qualsevol persona que tingui l’objectiu de trobar-se bé i treure profit a la vida.

Cocina Light12- Cocina light en 2 horas para toda la semana – Caroline Pessin

Després de l’èxit de Cocina en 2 horas para toda la semana, arriba un títol nou per a una col·lecció d’èxit internacional amb cuina saludable, ràpida i sense malbaratament.

Dividit per estacions, i amb un ull sempre posat en el menjar light i de proximitat, inclou, per a cada setmana, una llista de la compra dividida en seccions del supermercat, el menú complet, el pas a pas de les dues hores de cuina, el resultat dels plats, instruccions per conservar-los, i consells per escalfar-los i emplatar-los.

En total, el llibre el completen setze menús setmanals amb més de vuitanta receptes equilibrades per a tota la família, menús que prioritzen els productes frescos de temporada i una cuina sense sobres ni malbarataments.

Cocina veggie13- Cocina veggie en 2 horas para toda la semana – Caroline Pessin

La nova entrega de la col·lecció més venuda de la cuina per lots (batchcooking) amb receptes vegetarianes.

Dividit per estacions, i prioritzant els aliments de proximitat, inclou per a cada setmana:

  • Una llista de la compra dividida en les diferents seccions del supermercat.
  • El menú complet per a tota la semana.
  • El pas a pas de les dues hores de cuina.
  • El resultat dels plats i instruccions per conservar-los.
  • Consells per escalfar-los i emplatar-los.

En total, el llibre el completen 16 menús setmanals amb més de 80 receptes equilibrades per a tota la família, menús que prioritzen productes frescos de temporada.

sánate a ti mismo14- Sánate a ti mismo – Deepak Chopra i Rudolph Tanzi

Durant més de vint-i-cinc anys, Deepak Chopra i Rudolph E. Tanzi han revolucionat la manera d’entendre el cos, la ment i la medicina. Chopra, el màxim guru en el camp de la medicina integral, i Tanzi, el pioner en neurociència i descobridor dels gens que causen Alzheimer, s’uneixen un cop més per parlar-nos de la gran importància del sistema immunològic i de la relació que té amb la salut.

Sánate a ti mismo ens ajudarà a prendre les millors decisions per tenir un pla de salud holístic i transformador per a tota la vida. Chopra i Tanzi no només expandeixen les fronteres de l’intel·lecte amb les últimes investigacions de cos-ment, ment-gens, ment-connexions immunològiques, sinó que ens ofereixen un pla revolucionari de set dies i ens donen les eines clau per desenvolupar el nostre camí personal per guarir-nos.

A més, hi ha idees per gestionar l’estrès crònic i la inflamació, causes principals del deteriorament de la salut. També analitzen un cúmul de desordres crònics com la hipertensió, malalties del cor, diabetis tipus 2, Alzheimer, i molts més. D’aquí que aprendre els secrets per sanar-se a un mateix no sigui urgent i prou, sinó obligatori. Aquest llibre és una invitació a un programa estratègic i aprovat per tenir una vida llarga i saludable.

Llibreries Obertes

Els llibreters i llibreteres ens necessiten més que mai i podeu regalar els llibres de Sant Jordi a través de Llibreries Obertes, una iniciativa sense ànim de lucre que reuneix 408 llibreries de Catalunya i que té un catàleg de més 7.200 llibres

Com funciona?

  1. Trieu els llibres que voleu regalar.
  2. Seleccioneu la llibreria on els recollirà la persona a qui els regaleu.
  3. Feu la comanda i indiqueu el nom de la persona a qui voleu regalar els llibres.
  4. Ingresseu els diners a la llibreria i podreu recollir els llibres quan torni a obrir.

La llibreria rebrà íntegrament l’import de la compra!

Mar Gómez
Mar Gómez

Estudiant en pràctiques del Grau en Comunicació a la UOC