Quina ampolla d’aigua fas servir a casa? I quan marxes d’excursió? I quan vas a la platja? I quan fas esport? I a la feina? Si és de plàstic o d’alumini, atenció. L’Agència Europea de Seguretat Alimentària ha alertat sobre l’ús de tots dos materials. Els advertiments són rellevants. En el cas del plàstic, explica, les ampolles deixen anar substàncies tòxiques, provinents dels mateixos components amb què han estat fetes. De fet, en els embolcalls de les ampolles s’indica als consumidors no les reomplin més de dues o tres vegades. Per això, la millor recomanació és no reutilitzar-les i aixafar-les abans de llençar-les al contenidor perquè no ocupin tant d’espai.

D’altra banda, l’Agència Europea relaciona l’ús de l’alumini en contacte amb aliments amb malalties com l’Alzheimer, per exemple. A part d’aquests advertiments, és un fet conegut que el plàstic no es recicla, sinó que va a parar directament al medi ambient. Tal com havíem escrit, un cop l’hem fet servir, el plàstic s’estarà milers d’any com a residu, de manera que ens perviurà durant moltes generacions futures.

Per tot plegat, el mercat ens ofereix ampolles d’acer inoxidable. Search&Paste n’importa i en distribueix de la marca Onya. “Apostem per l’acer inoxidable, perquè no afecta ni el color ni el sabor del líquid”, explica el responsable, en Marc Pascual. Un dels avantatges d’aquest model d’ampolles és que l’obertura és ampla, fet que permet netejar-les còmodament amb la mà. I també, pensant en l’estiu, “s’hi poden posar glaçons”.

D’altra banda, l’acer inoxidable fet servir prové en un 90% de l’oest d’Austràlia. Però és que, a més, “donem a conèixer la nostra política ètica: “Garantim principis ètics de salaris, horaris i condicions laborals dels treballadors que en fabriquen”. Pel que fa als infants, la idea també és la mateixa. L’ampolla d’aigua de plàstic de la motxilla, que suporta altes temperatures, que es reomple una vegada i una altra, no és aconsellable. Els arguments són els mateixos que sosté l’Agència Europea de Seguretat Alimentària per al plàstic en general. A més, una altra de les opcions recomanables és utilitzar ampolles d’aigua de vidre, que és 100% reciclable. Ara bé, és evident que, per a segons quins moments, val més fer servir un envàs que resisteixi cops.

Més informació i punts de venda a: www.searchandpaste.com

Trinitat Gilbert
Trinitat Gilbert

Periodista

  @trinigilbert   @trinigilbert