La Sandra té trenta-cinc anys i viu a Barcelona amb la seva parella i la seva filla, l’Emma. Quan feia dos mesos que l’Emma havia nascut, la Sandra va ser diagnosticada d’un limfoma de Hodgkin. Després de sotmetre’s a tres línies de quimioteràpia i a un autotrasplantament sense èxit, la medicina convencional ja no li oferia més respostes i va ser llavors quan va optar per participar en assajos clínics.

Com que no hi tenia res a perdre, la Sandra va decidir que era el moment de començar a escoltar el seu cos i de canviar els seus hàbits alimentaris i els de la seva família. El primer pas va ser eliminar el sucre i buscar alternatives més saludables per acostumar el paladar. A més, va començar a informar-se sobre complementació per enfortir el sistema immunitari i va iniciar un tractament de micoteràpia, que ajuda el sistema limfàtic. Paral·lelament a la micoteràpia, ara la Sandra també rep immunoteràpia clínica a l’Hospital Vall d’Hebron.

Tot i que el limfoma va ser el detonant per canviar definitivament els seus hàbits alimentaris, el click l’havia fet abans, quan va saber que estava embarassada. El fet de dur l’Emma dins i d’haver de menjar tant per a ella mateixa com per a la seva filla va fer que comencés a prendre’s l’alimentació d’una altra manera, més enfocada a la salut i a l’embaràs.

“He aconseguit evitar els efectes secundaris i tòxics de la quimioteràpia

En tot aquest procés, i acompanyada d’un oncòleg especialitzat en medicina integrativa, la Sandra sempre ha tingut clar que volia ser part activa en el tractament de la seva malaltia, i per això es va informar des del principi sobre quin tipus d’aliments podien ajudar a millorar el seu estat i pal·liar els efectes secundaris de la quimioteràpia. Ho fa així per ètica, i se sent millor. Ara, després de quatre anys de quimioteràpia i tractaments, la Sandra se sent forta, es recupera abans i, en definitiva, ha aconseguit tenir una bona qualitat de vida. Escolta el podcast amb la història sencera de la Sandra i coneix altres històries en majúscules que han fet un gran click a la seva vida.

Mira més històries de Click Natural

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta.
Creadora de Cómo Como Foods

    @nuria__coll