La seva missió és ajudar la gent a fer un canvi d’hàbits real i eficaç i una de les seves claus és oferir receptes que versionin plats tradicionals que tant ens agraden, i als quals ens fa ràbia renunciar.

Lucía Gómez, experta en nutrició natural, té el do de fer-ho fàcil. “Jo no tinc temps, ni sóc xef ni pretenc ser-ho. Vaig estressada com tothom i no suporto les esperes tampoc a la cuina. Encara que a la cuina hi hem d’entrar, això segur”. Cocina tu cambio (Editorial Sumatra) és el llibre que ens farà gaudir de la cuina saludable. Al llarg de 200 pàgines i més de 120 receptes, Gómez passa pels esmorzars, els entrants, els principals i les postres i satisfà el gust de tots els paladars: els més dolços i els més salats.

El pròxim dilluns anunciarem el primer Curs online d’esmorzars ràpids i sans amb la Lucía Gómez.

El seu lema és “Substitueix i venceràs”. Exemple d’això: el llibre presenta iogurts i formatges sense lactis, pans sense gluten però molt fàcils de fer, maioneses i salses sanes com els macarrons a la carbonara, nyoquis de patates amb tomàquet i alfàbrega, pad thai amb noodles, lasanya de verdures i fins i tot un cocido vegetal a l’estil de l’àvia.

“M’agrada donar opcions d’aliments, en lloc de prohibir-los i generar culpabilitat a la gent”. Ens mostra alternatives als lactis, als aliments amb gluten, al sucre i a la proteïna animal. Algunes de les receptes que trobem en aquest llibre són un refresc de llimona o taronja, cafè de cereals, amanida thai de colors, amanida russa amb maionesa d’ametlles, mandonguilles amb salsa d’ametlles, risotto de bolets i tòfona, arròs salvatge amb fruits secs o pastís de pastanaga amb un glacejat deliciós.

El proper dilluns 19 de desembre, llançarem el primer Curs en línia d’esmorzars sans i ràpids amb la Lucía Gómez.