OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Per a qualsevol empresa dedicada al sector de l’alimentació, ja sigui un càtering, restaurant, pastisseria o bar, el packaging és un element indispensable per poder vestir bé les creacions culinàries, donar una bona imatge i diferenciar-se de la resta.

M’ho explica en Xavi Pinosa, l’emprenedor sabadellenc de trenta-dos anys que ha fundat dues empreses amb l’objectiu d’aportar solucions innovadores i d’alt valor afegit per a les grans, mitjanes i petites empreses del sector de l’alimentació.
Amb només vint-i-tres anys, en Xavi va crear Pinesga, una empresa distribuïdora d’envasos per als grans grups del món de la indústria de la restauració, com per exemple, grans cadenes de restaurants, cafeteries o grans càterings, entre d’altres. Al cap d’un temps, però, es va adonar que també hi havia una necessitat per part del petit empresari del sector, que no tenia accés a una oferta de productes tan variats com els grups grans i que, a més, es trobava molt limitat pel que fa a quantitats perquè havia de comprar paquets o caixes molt grans que l’obligaven a tenir molt estoc.
Per donar resposta a aquesta necessitat, en Xavi va crear Pick D Pack, el primer autoservei a l’engròs del sector que posa a les mans dels petits el que fins ara només havia estat a les dels grans: els acosta productes que són tendència a volums molt més ajustats, amb possibilitat de personalització i, per tant, els proporciona l’oportunitat de diferenciar-se de la resta.

2

Situat a Montcada i Reixac, Pick D Pack és un punt de venda de 800 m2 que disposa, probablement, de la gamma més extensa de productes a tot l’Estat; concretament més de tres mil referències que poden adquirir-se en format de paquets petits (de quinze, vint-i-cinc, cinquanta o més unitats) i a preus molt competitius. Aquí, tots els professionals del sector poden venir a veure i tocar tots els productes per fer-se’n una idea molt més real, fer volar la creativitat observant totes les possibilitats, i comprar el que més s’adeqüi a les seves necessitats.
Aquest gran ventall de productes és una oportunitat ideal per triar i ser diferent dels competidors, aspecte que en Xavi considera molt important: “El packaging és com vesteixes el menjar; és la teva imatge, i això et dóna capacitat per diferenciar-te de l’establiment del costat. Si tu fas una hamburguesa de qualitat i la presentes en un envàs típic, que segurament serà el mateix que el dels altres establiments, devalues el valor que tu has posat a la teva hamburguesa. Si la teva té un valor diferencial, l’has de vestir bé i diferent. Els clients comprem per la vista i, per això, cal tenir voluntat de diferenciació.”
A més, la possibilitat de poder personalitzar els envasos sense haver de comprar grans quantitats de producte també és una gran oportunitat perquè la gent de l’entorn conegui la marca. És una eina de publicitat molt útil i econòmica.

Pick D Pack és un punt de venda que vol ser accessible per a tothom; per això, a més de l’autoservei a l’engròs, on poden anar físicament els professionals del sector que ho vulguin, també disposen d’un comerç electrònic, una eina molt senzilla que permet que tant professionals com particulars puguin adquirir tots els seus productes a través de la seva pàgina web.

3

Actualment, el món del packaging es mou cap una tendència que ha vingut per quedar-se: el món compostable. “Cal parlar d’envasos compostables més que de biodegradables, ja que de biodegradable, en aquesta vida, ho és tot; només és una qüestió de temps. El plàstic també és biodegradable però necessita cent cinquanta anys per si sol”, m’explica.
El packaging compostable és molt interessant per dues raons: la primera és que se’n va a compostatge i això facilita la recuperació del producte per diferents vies; i la segona és que està fet amb materials intel·ligents. La canya de sucre, per exemple, té uns filaments que fins ara no es feien servir i es llençaven, però que ara s’empren per crear els plats de canya de sucre. És, doncs, una manera d’aprofitar tot allò de què no se’n faria res.

4

Pick D Pack aposta molt per aquesta gamma de productes, que, de fet, ocupa el número u de les seves vendes. Disposen de tota mena d’envasos com plats, coberts, gots, caixes d’hamburgueses, platets petits de degustació, entre molts altres, que poden estar fets amb materials compostables com canya de sucre, plàstic PLA (àcid polilàctic), bambú, fusta o cartó.
Antigament, aquest tipus d’envasos tenien preus força més elevats que els més convencionals, però, actualment, tot això està canviant. Els costos cada cop són més equiparables i ja podem trobar ofertes de certs productes compostables que són més econòmics que els productes de plàstic tradicionals; sobretot parlem dels envasos fets amb canya de sucre i cartó.
Per tant, a Pick D Pack disposen de packaging compostable per cobrir tota mena de necessitat dins del món de la restauració. De fet, amb la gran oferta de producte que tenen, qui vulgui podria fer que tot el packaging del seu negoci fos 100% compostable.

Pick D Pack és una empresa amb expectatives d’expansió, ja que té la idea de poder créixer i crear més punts de venda tant a escala nacional com internacional.

5

Pick D Pack
Avinguda de la Ferreria, 28
08110 Montcada i Reixac (Barcelona)
www.pickdpack.com

Gina Estapé
Gina Estapé

Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

    @myhealthybites