1- Com a mi m’agrada – Sílvia Abril

L’actriu i humorista Sílvia Abril ens explica la seva experiència en el canvi d’alimentació i la connexió amb la natura. Aquest canvi el va fer quan va anar a la consulta del psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer per quedar-se embarassada.

Arran d’això es va quedar embarassada i va començar a introduir aliments nous i va deixar enrere hàbits anteriors com el gluten.

Aquest llibre inclou receptes agrupades segons les estacions de l’any per trobar fàcilment els ingredients de temporada, pautes  d’alimentació i trucs i consells per fomentar l’alimentació sana i adequada complementada amb exercici físic i el benestar del cos.

Compra el llibre “Com a mi m’agrada”

2- Ama, come, vive, brilla – Elka Mocker

És el mateix menjar que alimentar-se? Elka Mocker pensa que no, i per això ens porta aquest llibre, on descriu l’alimentació com un acte d’amor i ens presenta una alimentació natural, de tendència vegetal, lliure de productes processats.

Una manera de cuinar neta i respectuosa que aposta pels productes frescos, ecològics i de temporada per al dia a dia.

Compra el llibre “Ama, come, vive, brilla”

 

 

3. Batuts verds – Carla Zaplana

Carla Zaplana, dietista-nutricionista, autora del conegudíssim llibre Sucs verds, ens sorprèn amb un llibre nou, ple de receptes fàcils i delicioses de batuts verds.

Els batuts, igual que els sucs, són una gran font de micronutrients, però a més aporten un extra de cremositat i de fibra, que atipa més i ajuda a regular els nivells de sucre i colesterol, i el trànsit intestinal.

Aquest llibre és un manual per a l’elaboració de smoothies, sucs verds i llets vegetals i explica com aprofitar la polpa per preparar snacks sorprenents.

Apte per a amants de la revolució verda.

Compra el llibre “Batuts verds”

4- Desayunos SEN – Núria Roura

La coneguda coach de salut Núria Roura, autora del conegut Detox SEN, publica ara un llibre pràctic on proposa 28 receptes veganes sense gluten i sense sucre per gaudir, durant quatre setmanes, d’esmorzars saludables, energètics i nutritius (d’aquí la sigla SEN, creada per ella mateixa).

Entre batuts, torrades, iogurts i galetes, amb unes fotos temptadores i amb unes indicacions senzilles adaptades fins i tot per als més principiants, Núria Roura ens demana ser valents i atrevits. Comprovarem com un petit canvi al dia, a l’esmorzar, ens ajuda a assolir la felicitat i el pes ideal més fàcilment. Apte, fins i tot, per als més indecisos.

Compra el llibre “Desayunos SEN


5- Chía, lino y psyllium: las súper semillas – Clemence Catz

Aquest llibre de Clemence Catz conté 30 receptes, totes veganes i sense gluten.

Ens ajudarà a adoptar bons hàbits i a fer servir llavors com la chía per preparar esmorzars, aperitius, smoothies i el famós púding de chía.

També ens descobreix les llavors de lli i el psyllium.

Compra el llibre “Chía, lino y psyllium”.

 

 

 

6- Menja’t el tarro – Marta Vergés

Marta Vergés, nutricionista i xef de cuina natural ens presenta Menja’t el tarro, un llibre amb seixanta receptes de tarros saludables per endur on vulguis. Una manera  de menjar de carmanyola innovadora i divertida que revoluciona els Estats Units.

Coneguts com els mason jars, aquests pots de vidre porten aliments naturals, vitals, ecològics i convenients, els que vénen directament de la terra. Una cuina acolorida, vibrant, creativa i sostenible, que propugna el respecte pels animals, l’agricultura local i la vida mateixa.

Menja’t el tarro inclou receptes saludables, molt ben combinades, que en donaran marxa durant el dia i faran que no ens adormim davant de l’ordinador!

Compra el llibre “Menja’t el tarro”.


7- Cuina flexi- Adam Martín

Adam Martín, periodista especialista en nutrició, ens parla del flexitarianisme, un estil de vida que ens proporciona tots els avantatges d’una dieta vegetariana, però sense haver d’eliminar totalment el consum de carn, peix o altres tipus de proteïna animal. A més de conèixer-ne els beneficis, hi trobareu 80 receptes delicioses i un menú complet amb esmorzars, dinars i sopars per poder explorar el món flexitarià en un total de 21 dies.

Perquè, com apunten tots els especialistes, els aliments vegetals tenen un paper fonamental en la nostra salut i han de ser els principals protagonistes d’una dieta saludable i equilibrada; però encara és millor si els sabem combinar, de tant en tant, amb aliments d’origen animal.

Compra el llibre “Cuina flexi”. 

8- Alimentación sin azúcar– Charlotte Debeugny

És el mal dels nostres temps. Superada la croada alimentària contra els greixos, el sucre ha esdevingut el gran enemic que hem de combatre si volem alimentar-nos de forma saludable. El repte, però, no és fàcil, ja que s’oculta a la majoria de productes processats i ens genera addicció i un bon grapat de mals.

Què podem fer per desenganxar-nos-en? En aquest llibre, la nutricionista Charlotte Debeugny ens proposa maneres per evitar el sucre afegit i limitar el natural sense renunciar al sabor dolç que tant ens agrada.

Compra el llibre “Desengánchate del azúcar”.

9- La dieta Slow – Dr. Manuel Jiménez Ucero

El doctor Manuel Jiménez Ucero ens presenta la dieta slow, que es basa en l’extracció en fred de nutrients de diversos vegetals combinats de manera adequada per obtenir els resultats que es volen aconseguir.

A més, ens parla dels superaliments, complements nutricionals beneficiosos per a la salut que contribueixen a prevenir moltes malalties.

El llibre inclou prop de 200 receptes per gaudir d’una alimentació saludable i estimulant cap a una forma de vida més natural.

Compra el llibre “La dieta Slow”. 

 

 

10- La dieta dels colors – Montse Folch

Aquest llibre presenta una dieta senzilla, clara i efectiva que es basa en els aliments mediterranis i hàbits alimentaris saludables.

Montse Folch, autora d’aquesta dieta, tenint en compte el ritme de vida actual i els obstacles que ens podem trobar en el dia a dia, ens divideix la dieta en quatre colors, un per cada grup d’aliments: el color vermell és per als aliments proteics; el verd, per als vegetals; el groc, per al sucre i els hidrats de carboni, i el marró, per als greixos; a més inclou un cinquè color, el blau, per als líquids i els condiments.

Compra el llibre “La dieta dels colors”.

 

11- Los 10 superalimentos verdaderos – Carlota Mañez Ariso, Mónica Carreira Gonzalez

Mónica Carreira, experta en nutrició, i Carlota Máñez, periodista especialitzada en salut, ens porten aquest llibre pràctic i documentat, que parla dels beneficis, nutrients i propietats dels superaliments i com treure’n el màxim rendiment amb trucs de conservació, receptes, menús setmanals…

Els superaliments arrasen en el món de la salut, la bellesa i la nutrició, ja que desintoxiquen, mantenen a ratlla les inflamacions i les malalties, ens protegeixen contra el càncer, ens aporten vitalitat i ens rejoveneixen.

Compra el llibre “Los 10 superalimentos verdaderos”

 

12- Leches vegetales: más de 80 recetas con cereales, frutos secos, semillas y legumbres – Mercedes Blasco

En aquest llibre, Mercedes Blasco proposa 81 receptes de llets vegetals amb consells i informacions pràctiques.

Aquestes llets no tenen lactosa ni colesterol, per tant, són molt adequades per a la salut cardiovascular i l’equilibri de l’organisme.

Aporten molts avantatges dietètics gràcies a nutrients, proteïnes, carbohidrats, vitamines del grup B, minerals, àcids grassos essencials i fibra soluble i insoluble, que ens ajuda a regular el trànsit intestinal i l’excés de colesterol.

Compra el llibre “Leches vegetales”. 

13- Comer, sentir… ¡vivir! – Jorge Pérez-Calvo

Quina relació hi ha entre el sentiment d’ira i d’irritabilitat i la dieta? Quines són les emocions relacionades amb el cor? Quins aliments ens poden ajudar a reduir o a augmentar l’ansietat? I a reduir la por, l’insomni o els canvis d’humor?

Pérez-Calvo ens explica en aquest llibre divulgatiu la seva experiència clínica i el coneixement adquirit sobre com millorar el benestar físic i emocional a través de l’alimentació. Per això, és clau, segons l’autor, referent mundial en alimentació energètica, alimentar-nos amb harmonia amb el planeta, gestionar bé les emocions a través dels sabors, i consumir en un bon equilibri aliments freds i calents.

Un llibre revolucionari que vol ajudar-nos a entendre la profunda relació que hi ha entre l’estat físic, el psíquic i l’emocional, a aprendre a restablir l’equilibri del cos i la ment i a convertir el sofriment en energia vital positiva a través de l’alimentació.

Compra el llibre “Comer, sentir…¡vivir!


14- Amor y apio – Gabriela Hernández

Si espereu un fill o teniu ganes de ser pares, aquesta és la nostra recomanació editorial per aquest Sant Jordi: un llibre que vol ajudar les dones embarassades i les futures mares a dur una alimentació sana que, a més, resulti pràctica i deliciosa.

Alimentació crua, suplements i superaliments adequats per a l’embaràs, tècniques de cuina sense fogons, batuts i sucs verds… consells per a un embaràs saludable, ple de vitalitat i sense carències nutricionals per nodrir el bebè i la mare!

Compra el llibre “Amor y apio”.