Quan arribem cansats de la feina i tenim poc temps o poques ganes de cuinar, però alhora volem menjar alguna cosa saludable, els espaguetis de carbassó poden ser una gran solució.
Preparar-los és tan senzill com rentar els carbassons i fer-ne espaguetis. La manera més rapida és fent servir un espiralitzador de verdures, però, si no en tenim, també podem fer servir un pelador de patates per fer tires verticals. Un cop tenim els espaguetis, podem optar per prendre’ls crus o cuits (saltant-los una mica en una paella) i servir-los amb una bona salsa casolana com podria ser un pesto o una salsa de tomacons amb nous.
Els anacards
També anomenats castanyes de cajú, els anacards són fruita seca rica en greixos de qualitat i proteïna vegetal que contenen minerals com magnesi, potassi, fòsfor, zinc, seleni, manganès i coure, i vitamines E i del grup B (sobretot B3, B5 i B9).
A més, també contenen fitoesterols vegetals, que poden ajudar a disminuir el colesterol en sang i a disminuir els símptomes de la menopausa produïts per la falta d’estrògens (fogots, suors excessives, etc.).
És la fruita seca ideal per preparar salses, ja que ens aporten una textura molt cremosa. En aquest cas, els fem servir per preparar la salsa carbonara, que juntament amb el llevat nutricional, ens donaran un toc cremós i deliciós que ens recordarà al formatge.
La recepta
Ingredients (per a 2 persones)
- 2 carbassons mitjans
- 1 gra d’all
- 6 xampinyons
- 1 ceba mitjana
- oli d’oliva verge
- pebre negre
Per a la salsa
- 200 g d’anacards (remullats tota la nit)
- 4 c.s. de llevat nutricional
- 125 ml d’aigua mineral
- 3 c.s. d’oli d’oliva verge
- 1 c.p. de sal marina
Elaboració:
- Per preparar la salsa carbonara, tritureu tots els ingredients en un processador d’aliments fins a aconseguir una crema fina i homogènia (si la voleu menys espessa, hi podeu afegir una mica més d’aigua). Reserveu.
- Renteu bé els carbassons i feu-ne espaguetis amb l’ajuda d’un espiralitzador o, en cas que no en tingueu, feu-ne tires amb un pelador de patates. Salteu-los en una paella amb un raig d’oli d’oliva verge i un pessic de sal durant 5-7 minuts més, fins que els espaguetis quedin tendres. Coleu els espaguetis per treure’n l’aigua que hagin desprès. Reserveu.
- Peleu i talleu la ceba a daus petits i salteu-la en una paella (podeu fer servir la mateixa dels carbassons) amb un raig d’oli d’oliva verge i un pessic de sal. Afegiu-hi l’all esmicolat i salteu uns 10 minuts.
- Renteu i lamineu els xampinyons. Afegiu-los a la paella i salteu 7 minuts més.
- Afegiu-hi els espaguetis i salteu-ho tot 1-2 minuts més fins que les verdures quedin ben barrejades.
- Finalment, afegiu-hi salsa i pebre negre al gust, i cuineu 1 minut més.
- Serviu.