En aquestes dates, qui més qui menys vol fer un regal a algú pròxim. En una societat on tots tenim de tot, de vegades costa ser original. Però hi ha res millor que regalar un llibre? És un regal que sempre sorprèn i que permet aprendre, reflexionar, gaudir.
Per als apassionats de l’alimentació i els hàbits saludables, rebre llibres de cuina, llibres que facin pensar o llibres per aprendre sempre és una alegria.
De llibres, n’hi ha per triar i remenar, però hem fet una selecció de deu novetats editorials d’aquest últim trimestre de l’any amb les quals estem segurs que no fallareu i que sorprendran persones amb inquietuds diferents, però unides per l’interès comú per l’alimentació saludable.
1. Agenda d’Etselquemenges 2019 (català/castellà)
Com ja és tradició, amb l’arribada de cada any nou, arriba també l’Agenda d’Etselquemenges.
Aquest any no us la podeu perdre: ve carregada amb molts extres que faran que, a part de ser una agenda personal per anotar les activitats diàries, es converteixi en un llibre de consulta indispensable per a aquest any 2019, ja que conté molts trucs i consells.
L’Agenda d’Etselquemenges és molt més que una agenda
La gran novetat d’aquest any 2019 són els dotze menús per als dotze mesos de l’any escrits cada un pels nutricionistes de La Consulta d’Etselquemenges amb els secrets i consells més ben guardats.
Uns menús amb plats de temporada, equilibrats nutricionalment, que us ajudaran a buscar, mes a mes, els millors aliments i les millors coccions.
Sabeu triar un pa saludable? Sabeu tots els trucs indispensables per generar residu zero a casa? Aquest any, la nostra agenda us respondrà totes aquestes preguntes, així com us aportarà altres continguts que no avançarem i que haureu de descobrir vosaltres mateixos!
Regaleu l’Agenda d’Etselquemenges i desitgeu un 2019 ple de salut i bons aliments!
2. Recetas y principios de la cocina vegetariana de Teresa Carles (castellà/anglès)
Teresa Carles, xef del restaurant que porta el seu nom, presenta un llibre de cuina vegetariana amb tot l’aprenentatge fet al llarg dels quaranta anys que fa que és davant dels fogons. Abanderada d’una revolució vegetariana, l’origen de la seva cuina rau en la visió d’entendre el menjar com a font de salut.
Aquest llibre conté més de cent receptes de cuina vegetariana; des d’aperitius, sopes, amanides i arrossos, fins a formatges, iogurts o begudes elaborades amb fruita seca.
Enamora’t de la cuina vegetariana amb aquest gran llibre
Organitzades per temporades, les receptes us ajudaran a menjar seguint l’estacionalitat i el punt òptim de cada producte, bases que sempre han caracteritzat la cuina del Teresa Carles.
Un regal perfecte per a iniciats i no iniciats en la cuina vegetariana, amb molts trucs, taules i consells per gaudir menjant.
3. Cultivant la vida de Marc Casabosch (català/castellà)
Aquesta guia permet seguir tot el que passa en un hort al llarg d’un any, ja sigui per alimentar-se, com per apropar-se a un consum responsable i de temporada. Tal com diu en Marc Casabosch: “Embrutem-nos les mans i passem a l’acció!”
Conrea i sincronitza el que menges amb les estacions de l’any
És interessant tant si cultiveu un hort ecològic al balcó de casa, al pati de l’escola o al terrat de casa. Mes a mes, de gener a desembre, hi trobareu informació de més de setanta plantes, calendaris de cultiu per zones i un munt de consells pràctics per optimitzar l’hort.
És un bon llibre per a qui té ganes de descobrir tot el que ens pot ensenyar un jardí més enllà del que podem veure amb els ulls.
4. La dieta de les emocions de Neus Elcacho (català/castellà)
Quan teniu estrès us venen de gust aliments cruixents? Davant l’avorriment, voleu menjar aliments dolços o salats? En moments de tristor desitgeu aliments dolços o greixosos? En aquest llibre, la Neus Elcacho descobreix altres maneres de gestionar les emocions i l’alimentació.
Troba l’equilibri emocional amb l’alimentació
Un llibre ple de consells i recursos per tal de trobar l’equilibri mental i emocional a través de certs aliments, pensaments i hàbits saludables que donen la clau per assolir el benestar i la felicitat.
Ideal per regalar a qui se sent perdut en l’alimentació.
5. Desayunos saludables de Martina Ferrer (castellà)
La nutricionista Martina Ferrer vol que els esmorzars siguin un àpat sa i energètic, i és per això que proposa més de seixanta receptes diferents que ajudaran a adquirir uns hàbits nous per sentir-se millor.
Ofereix propostes fàcils i delicioses tant per prendre a casa o per endur, així que ja no hi ha excusa per no apostar cada dia per esmorzars sans. Entre les receptes de la Martina hi ha esmorzars adaptats a persones amb necessitats alimentàries especials: sense lactosa, sense gluten, vegetarianes o veganes.
Propostes fàcils i divertides per fer de l’esmorzar un àpat saludable
Molt útil per a persones que diuen que no tenen temps per menjar bé; amb aquest llibre gaudiran cada matí d’una recepta diferent i ja no tindran excusa per fer esmorzars poc saludables i avorrits.
6. Sin dientes y a bocados de Juan Llorca (castellà)
Guia completa i imprescindible per a totes les famílies que hagin optat per iniciar una alimentació complementaria regulada i dirigida pel nadó (Baby Led Weaning).
Guia de receptes fàcils i nutritives per a famílies amb nadons que comencen a menjar
El xef Juan Llorca i la nutricionista Melisa Gómez ofereixen un recull de receptes senzilles i consells pràctics per tal que totes les famílies trobin suport i resposta als dubtes freqüents que sorgeixen en el pas de la lactància a l’alimentació sòlida.
Encara que aquest tipus d’alimentació ja l’aplicaven les nostres àvies, a vegades genera certes pors que aquest llibre intenta mitigar amb consells, informació nutricional i més de cinquanta receptes fàcils de fer.
Ideal per regalar a pares i mares que estan buscant informació o se senten una mica perduts; hi trobaran consells i receptes per a aquest primer any de vida del seu nadó.
7. La cuina sostenible d’Ada Parellada (català/castellà)
Som conscients de la quantitat d’aliments que arriben cada dia a les escombraries de llars i restaurants?
L’Ada Parellada, gran cuinera i activista contra el malbaratament alimentari, ofereix molts trucs per tal de reduir els aliments que llencem i, al mateix temps, preparar un bon fons de nevera per fer totes les receptes que proposa optimitzant temps i recursos.
Idees, trucs i receptes per no llençar res!
Dues setmanes de menús per a cada una de les quatre estacions de l’any: un privilegi per gaudir de la cuina tradicional i reduir el malbaratament.
A tots ens aniria molt bé que ens regalessin aquest llibre per posar el nostre granet de sorra i reduir el malbaratament alimentari mundial, alhora que aprenem a menjar sa, variat i saborós.
8. Simplemente sano de Silvia Riolobos (castellà)
Silvia Riolobos presenta un llibre amb més de cent receptes vegetals inspirades en els principis de la medicina tradicional xinesa. Gran especialista d’aquesta disciplina i divulgadora d’un estil de vida saludable, ens aproxima als secrets d’aquesta medicina mil·lenària a través de l’alimentació.
Receptes que descobreixen els secrets de la medicina tradicional xinesa
Un llibre de receptes que segueix el ritme de les estacions de l’any, que ens convida a connectar amb el cicles de la natura i que ens permet integrar hàbits saludables nous al dia a dia escollint en cada moment quins són els aliments que més ens convenen.
Aquest llibre serà un encert segur per a qui tingui ganes d’aprendre hàbits saludables nous.
9. La ciutat comestible de Pilar Sampietro (català/castellà)
Després d’un llarg període de gestació i creació, ha nascut aquest llibre preciós ple d’experiències i receptes que sorgeixen de la necessitat d’explicar com tornar a connectar amb la natura.
Somnis i receptes per a una ciutat més fèrtil
Dividit en dotze capítols, que corresponen als dotze mesos de l’any, cada un proposa experiències en horts, carrers i jardins de les nostres ciutats sobre la construcció d’una ciutat més fèrtil. Totes aquestes experiències van acompanyades d’unes aquarel·les precioses que retraten aquests espais.
Cada capítol inclou una recepta amb els arbres com a protagonista principal; ja que amb l’escorça, fruits o essència podem fer des de galetes a vi, passant per perfums, melmelades, infusions o ungüents.
Regal perfecte per als qui creuen que podem somiar en una ciutat més verda i fèrtil.
10. Fitness revolucionario: lecciones ancestrales para una salud salvaje de Marcos Vázquez (castellà)
Marcos Vázquez, el conegut creador del bloc “Fitness revolucionario”, comparteix amb nosaltres una reflexió sobre la nutrició, el hàbits de vida i els entrenaments basada en la idea que, per viure millor i amb més energia, cal reconnectar amb el nostre costat més salvatge i ancestral.
Vivim en una època en què tenim accés a moltes comoditats que eren impensables fa unes dècades, però, per contra, les noves tecnologies han creat problemes nous que han originat les anomenades malalties del progrés: diabetis, càncer, arterioesclerosi i depressió.
Viu una vida salvatge i recupera la salut
Basant-se en la seva experiència personal i en el coneixement recopilat durant aquests darrers anys, ens aproxima a tradicions de les poblacions més saludables del planeta, i ens mostra com recuperar coneixements oblidats del passat, per tal de millorar la forma física.
Serà un encert regalar-lo a algú que vulgui entrenar de manera diferent el cos i es preocupi per la manera com l’alimentació actual ens l’està canviant.
El 2019 ve carregat de sorpreses editorials!
Hola. Pots recomanar un llibre de receptes cetogèniques. Gràcies
Hola Marta,
Et recomanaria el llibre: La dieta Keto: Reinicia tu metabolismo en 21 días y quema grasa de forma definitiva de Mark Sisson, Explica molt bé les bases de la dieta cetogènica i inclou 100 receptes.