• El tema creat pel grup d’animació infantil forma part de la campanya de comunicació del Cómo Como Festival 2018, que, amb el mateix nom, ja ha aconseguit fer-se viral a la xarxa.
  • Del 14 al 16 de setembre, el festival del menjar sa de veritat celebrarà al Port de Barcelona la seva tercera edició carregada d’activitats per a petits i grans i 100% gratuïtes.
  • Oferta gastronòmica, un gran mercat ecològic, actuacions musicals, humor i tallers gratuïts seran els plats forts d’aquesta edició, amb els Supermercats Veritas com a patrocinador oficial.

Pastanagues, cols, remolatxes, espinacs, enciams o pebrots. Després d’uns mesos en què tota mena de verdures han inundat les xarxes amb l’etiqueta #VerduraSenseMesura, el moviment creat pel Cómo Como Festival (CCF) és a punt de culminar: la tercera edició del festival se celebrarà, aquest any, els dies 14, 15 i 16 de setembre al Port de Barcelona amb la campanya “Verdura sense mesura” com a fil conductor.

El grup Xiula, creador d’èxits musicals com “Verdura i peix” o “Sucre”, també s’ha sumat al moviment i ho ha fet de la millor manera que sap: creant una cançó divertida i divulgativa que, amb el mateix nom, vol aconseguir que tant petits com grans omplim el 50% del plat amb verdura. La cançó, que també té un videoclip i ja és accessible a YouTube, serà interpretada per Xiula mateix el dissabte 15 de setembre a les sis de la tarda, a l’escenari Veritas del Cómo Como.

L’equip d’Etselquemenges a la festa de presentació del Cómo Como Festival 2018

CÓMO COMO FESTIVAL 2018

La tercera edició del Cómo Como Festival serà els dies 14, 15 i 16 de setembre al Port de Barcelona amb una gran novetat, i és que serà tot gratuït.

Segons explica Núria Coll, directora del festival, “és la primera vegada que fem el festival 100% gratuït. Aquest any, el públic podrà gaudir de les xerrades d’en Xevi Verdaguer o la Carla Zaplana sense pagar, i a la vegada podrà participar en els tallers infantils, showcookings o xerrades”.

El Cómo Como Festival és el primer festival de gran format dedicat a l’alimentació saludable i adreçat al públic final. Hi participen més de seixanta expositors, des de petits productors fins a grans empreses que comercialitzen aliments saludables o que defensen un estil de vida compromès amb el medi ambient i la prevenció de la salut. “Aquest any ens acompanyaran nous productors amb innovacions molt atractives en el camp de la proteïna animal, begudes fermentades en formats nous o menjar probiòtic”, comenta Coll.

L’alimentació saludable comença per un augment del consum de verdura i, per això, la campanya #VerduraSenseMesura és l’eix principal de comunicació.

Ecogastronomia

Com en les edicions anteriors, al Cómo Como s’hi podran menjar i degustar els plats de restaurants saludables de Barcelona, des del mateix divendres 14 de setembre i durant tot el cap de setmana. Green Vita, Filete Ruso, Estació Vegana, Vegan Raw Organic, Heura o MAAI són alguns dels restauradors amb propostes pensades per satisfer tots els públics: des d’hamburgueses de vedella ecològica, fins a opcions crudiveganes o aliments innovadors com Heura, la nova proteïna vegetal.

Els Supermercats Veritas, patrocinadors oficials del festival, presentaran la seva nova gamma de plats preparats: La Cuina Veritas. Els plats estan elaborats únicament amb ingredients ecològics amb la guia de la xef d’alta gastronomia i experta en nutrició Mireia Anglada, especialista a combinar l’alta cuina amb l’alimentació saludable.

Expositors

Entre els més de setanta expositors, destaquen Ecoembes, amb tallers infantils i xerrades sobre reciclatge; DKV Seguros, que presentarà la seva aplicació “Quiero cuidarme”; Mahou-San Miguel, l’única gran cervesera de l’Estat que fa ecològic; Juvé & Camps, que presentarà el seu nou cava ecològic Brut Nature-Gran Reserva; Scoot, la nova marca de sharing de motos i bicis 100% elèctriques que acaba d’aterrar a Barcelona, i Smileat, purés i farinetes ecològiques i naturals per a nadons.

I, evidentment –no podia ser d’altra manera–, la verdura tindrà un pes important dins del mercat del festival amb la presència dels referents de l’horta ecològica del país, com Tugas i Companyia (Sant Climent del Llobregat), Horta Pla de Munt (Palafolls), les cistelles de Doctor Veg, les pomes de muntanya Biolord (Vall de Lord) i les botigues de fruita i verdura ecològica Ecollita (Sant Cugat) i Ecologicat (barri de Gràcia).

Per a més informació:

http://comocomofestival.com/

https://www.facebook.com/comocomofestival/

https://www.instagram.com/comocomofest/

#VerduraSenseMesura

Verdura sense mesura (YouTube)

Tinc el plat inflat d’hidrats,
tot fregits i arrebossats.
Em sobra la proteïna;
en tinc fins per a la veïna.
El cos m’ho està demanant,
massa temps li he estat negant,
massa temps contra natura…
És l’hora de la verdura!

Verdureta crua o cuita, a la planxa o a la truita,
que aparegui a tots els àpats; fast foods, per mi esteu acabats!
Puc guanyar aquesta partida, si començo amb amanida,
mogollón de fulla verda i no t’enviaré a la m…

Verdura sense mesura!
Això ja ningú ho atura.
Verdura sense mesura!
Cuidar-te també és cultura.

I no hi fiquis maionesa, com si fos una hamburguesa;
cuina-la poquets minuts, serveix-la sense quetxup,
millor amb una vinagreta, amb la llimona ben fresqueta.
Vull que la meitat del plat, sigui sana de veritat.
Entens la nova lògica? Doncs tasta l’ecològica!
Saps quina és l’adequada? És la de temporada!
Ja saps anar al mercat? Això és proximitat!

Ets el que menges,
tant els dilluns, com els diumenges…

Verdura sense mesura!
Això ja ningú ho atura.
Verdura sense mesura!
Cuidar-te també és cultura.

Enciam quan tinc fam; espinacs: menjar de cracs!
Que algú endrapi aquest api, prou boicots a aquests pebrots!
Aquesta ceba ha de ser meva, pillo al vol aquesta col.
Res millor que un carbassó, res fa ombra a un bon cogombre.
Remolatxa, em poses catxes; quin bon dia, xirivia!
He somiat que avui cuinaves unes delicioses faves,
i que arribava la tarda i em donaves col llombarda.
No cal anar fins a Virgínia per menjar-te una albergínia.
Quin gustet que m’embriaga quan menjo una pastanaga.
Feu-li una estàtua ben cuca, a aquest bé de déu de ruca.
I declareu el romesco patrimoni de la UNESCO.
Ets el que menges,
tant els dilluns, com els diumenges…

Verdura sense mesura!
Això ja ningú ho atura.
Verdura sense mesura!
Cuidar-te també és cultura.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor