La primera emissió radiofònica d’“El repte” s’emetrà el diumenge 22 de juliol, a les 12.30 h.

El Repte”, una secció que proposa als lectors que provin nous aliments o nous hàbits alimentaris saludables, es transforma en espai radiofònic a “El Suplement d’estiu”, de Catalunya Ràdio, un programa que dirigirà el periodista Adam Martín.
La mateixa autora de la secció assumirà la conducció d’aquest nou espai en què, acompanyada per especialistes, explicarà els motius per canviar o transformar un hàbit alimentari. Durant set setmanes, Gilbert proposarà reptes als oients d’“El Suplement d’estiu” i tractarà temes com ara la llet de vaca, el cafè, l’oli, el sucre, el pa, els esmorzars o els vins.
Des de la seva estrena, el mes de gener d’aquest any, alguns dels articles de més èxit de la secció han estat “Canvia l’ampolla d’aigua”, “Aliments per mantenir a ratlla el greix”, “Sense plàstics es viu millor” o “Coneix les veritats sobre el cafè i el te”.
Trinitat Gilbert (@trinigilbert), periodista de llarga trajectòria en la comunicació gastronòmica i educativa, ha estat guionista als programes “Eduqueu les criatures”, de Catalunya Ràdio, i a “Qui els va parir”, de TV3. També ha dirigit la revista Cuina i ha coordinat cursos universitaris sobre periodisme gastronòmic. La secció “El repte” s’emetrà a Catalunya Ràdio cada dissabte, a les 12.00 h, excepte el dia de la seva estrena, el 22 de juliol, que es podrà seguir a partir de les 12.30 h.

Els supermercats Bon Preu es comprometen amb el km 0

Amb l’objectiu de donar a conèixer els beneficis dels aliments que provenen d’un sistema de producció bo, net i just, la cadena de supermercats catalana llança la campanya “Les coses d’aquí, només d’aquí”.
L’estratègia de Bon Preu donarà prioritat als productes de temporada produïts, transformats i comercialitzats en un entorn pròxim i amb un model de producció sostenible.
Alguns dels productes km 0 que es poden trobar als establiments Bon Preu són la poma de Lleida, l’avellana de Reus, la mongeta tendra, l’api, el cogombre, el carbassó i el maduixot del Maresme, el préssec de l’Ordal (Penedès) i de les Terres de l’Ebre o la carxofa del Prat de Llobregat.

 

Activitats de la setmana

Divendres, 20 de juliol

  • Taller de “Postres Arte-sanos”. A les 22 h. El Bulevard, Casal de Joves. Sant Joan Despí.
  • Sopar i
    degustació de productes ecològics. El Morter. Carrer Josep Serra Sió, 24. Manlleu.
  • Mercat agroecològic d’Olot.
  • Taller de cuina vegetariana i saludable per a adults. AvuiTenim Restaurant. C/ Príncep, 16. Manacor.
Dissabte, 21 de juliol
Dilluns, 23 de juliol
  • Curs de cuina vegetariana. A les 19 h. El Bulevard, Casal de Joves. Sant Joan Despí.

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món

degustació de productes ecològics. El Morter. Carrer Josep Serra Sió, 24. Manlleu.

 

Dissabte, 21 de juliol
Dilluns, 23 de juliol
  • Curs de cuina vegetariana. A les 19 h. El Bulevard, Casal de Joves. Sant Joan Despí.

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques!
Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

 

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor