Aquest any, el CCPAE, el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, no podria celebrar millor el seu 25è aniversari: una vegada més, tanca l’any amb grans estadístiques i dades de creixement sostingut arreu del país.

Tipus d’activitat dels operadors en producció ecològica (2018).

En l’habitual roda de premsa de presentació dels resultats anuals, el seu president, Daniel Valls, ha explicat que l’últim any les facturacions de productes agraris ecològics han crescut un 20% respecte l’any anterior, arribant als 584 M€. També han augmentat, una vegada més, els operadors inscrits, arribant als 3.859, una xifra que inclou els comercialitzadors, importadors, productors vegetals i elaboradors. I unes dades que posen de manifest la bona salut del sector al territori català.

“En aquests vint-i-cinc anys la producció bio ha passat de ser  testimonial a convertir-se en un sector important a Catalunya. Tothom mira al sector eco per fer la conversió, per introduir nous productes, sans, de qualitat, i respectuosos amb el medi ambient”, explica Valls.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, que també ha estat present a l’acte, ha aprofitat per destacar l’aposta decidida del seu departament per fer créixer encara més les produccions, el coneixement i el consum dels productes agroalimentaris ecològics, especialment a través del Programa de foment de la producció agroalimentària ecològica pel període 2015-2020. Aquest programa incorpora mesures destinades a promoure el desenvolupament de les produccions, la innovació, la comercialització, el consum i la comunicació. En són un exemple la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, que el departament organitza des del 2013 i que aquest any se celebrarà del 19 al 27 d’octubre, el Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, que s’entregarà dins del marc de la Setmana Bio, o bé els ajuts que poden sol·licitar els agricultors i ramaders ecològics dins del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya.

Per a més informació, podeu consultar la nota de premsa i els resultats complets a la presentació del CCPAE.

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor