Un ampli mercat d’espècies, xerrades gastronòmiques, tallers, actuacions musicals i el tradicional concurs de sals aromatitzades marquen l’agenda de dissabte i diumenge a aquest municipi de l’Anoia. 

mercat especiesMalgrat que han format part de la història gastronòmica de casa nostra des de fa centenars d’anys, les espècies segueixen sent unes grans desconegudes a moltes cuines catalanes. El curri, la cúrcuma, el gingebre, el cardamom o la vainilla són, en canvi, algunes de les referències que ràpidament ens vénen al cap si pensem en espècies. Però cap és d’origen mediterrani. On han quedat l’orenga, el llorer, el safrà, la mostassa, el julivert o l’all?

Amb totes les ganes de demostrar que el Mediterrani és un niu d’espècies poc reconegudes, el Mercat de les espècies d’Argençola dedica la seva quarta edició a les espècies autòctones del nostre país i al consum de proximitat, amb la mostassa com a gran protagonista. Dissabte i diumenge, la vila s’omplirà de parades on es podran comprar tot tipus d’espècies, com ara la mostassa ecològica cultivada a Argençola; a més acollirà actuacions musicals, una exposició dedicada a la mostassa, tallers infantils per aprendre a fer pizza amb farina ecològica i espècies i diverses xerrades temàtiques, entre les quals us destaquem “Les herbes aromàtiques a la cuina: la mostassa”, que farà el professor de gastronomia Jaume Fàbrega, el diumenge a les 12.30 h.

Aquest any tampoc hi faltarà el tradicional Concurs de sals aromatitzades de diumenge al matí, que tindrà un jurat format per cuiners, blocaires gastronòmics i l’ambientòloga, redactora d’Etselquemenges i coordinadora de la secció El rebost, Montse Reus.

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques! Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor