La cadena de supermercats d’alimentació ecològica Veritas i Oxfam Intermón signen una aliança inèdita per al desenvolupament conjunt d’una gamma de productes ecològics i de comerç just. Amb aquesta iniciativa, les dues organitzacions contribueixen a la millora de la vida de les famílies productores a Amèrica Llatina, Àsia i Àfrica, i permeten que productes importats directament estiguin a l’abast de les persones consumidores.

Aquesta és la primera vegada que Oxfam Intermón porta a terme una aliança similar, en què les dues entitats apareixeran en el mateix producte. Això és possible gràcies a la conjunció de valors i compromisos entre les dues institucions, com són la importància de posar els drets de les persones en el centre, el consum conscient i responsable i la sostenibilitat. Segons Chema Vera, director general d’Oxfam Intermón: “Les famílies agricultores amb qui treballem s’uneixen en cooperatives o microempreses, treballen les seves terres de manera tradicional per obtenir millors ingressos i donar suport al desenvolupament de la seva comunitat. Aquesta aliança ens permet seguir donant suport a milers de famílies i oferir al públic de Veritas uns productes naturals sostenibles socialment i mediambientalment”.

Oxfam Intermón porta més de 25 anys dedicant esforços a la comercialització de productes de comerç just, establint unes bases d’igualtat i transparència en les relacions de treball que permeten millorar les condicions de vida de les famílies productores. L’organització els importa de cooperatives de productors i productores de zones desfavorides i els distribueix per tot l’estat espanyol. Oxfam Intermón treballa amb 127 grups productors en 47 països d’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia, i durant el 2017 ha realitzat compres per valor de 2,6 milions d’euros a aquestes cooperatives. Silvio Elías, director general de Veritas, assenyala: “La tasca d’Oxfam Intermón ens sembla increïble i el complement perfecte perquè de Veritas puguem col·laborar en projectes que fomenten la salut i la consciència social alhora que incentiven el desenvolupament en comunitats vulnerables”.

Els aliments sobre els quals es va a treballar inicialment són el cafè, la panela (sucre artesanal sense  refinació), tes o derivats del cacau. Els primers 3 productes estaran disponibles a les botigues Veritas a l’octubre de 2019 i es treballa per desenvolupar fins a 10 productes a la fi de 2020.

És un primer pas dins d’una aliança més global entre les dues organitzacions.