El pròxim dissabte dia 30, Marc Vergés parlarà de les famoses dietes paleo i ceto en la xerrada que oferirà al Cómo Como Festival. El nutricionista d’Etselquemenges, que coneix molt bé les dietes evolutives, exposarà quins avantatges i inconvenients tenen aquestes dietes que s’han posat tan de moda últimament.

Marc Vergés, ceto o paleo?

Totes segueixen un concepte anomenat “evolutiu”, en què, per resumir-ho, es potencia l’obtenció d’energia a partir dels greixos saludables i no tant dels hidrats de carboni; gràcies a aquest canvi, la composició corporal i el rendiment milloren. De totes maneres, no és només una qüestió de pes i esport.

Quina dieta és millor si vull augmentar el rendiment?
Quina dieta és millor si tinc una malaltia autoimmune?
Quina dieta és millor si faig dejunis intermitents?

Les respostes, dissabte a les 17 h al Cómo Como Festival. No et quedis sense entrada!

Compra entrades Marc

No totes les paleo i les ceto valen

Vergés explicarà que el fet que s’hagin posat tan de moda ha fet que hi hagi moltes versions de dietes paleo i ceto i que no tot s’hi val. “Hi ha cetos molt agressives, amb molt poca quantitat d’hidrats de carboni, fonamentals per a algunes patologies com el càncer o algunes malalties autoimmunes, com la malaltia de Crohn o l’esclerosi múltiple. A més, en les cetogèniques hem de saber limitar els greixos sobretot si tenim malalties autoimmunes. Pel que fa a les dietes paleo que sovint es promouen, n’hi ha que no aporten prou quantitat de fibra i tenen un excés de carn; i això és perillós”.

Vergés presentarà la dieta Seignalet, la primera dieta evolutiva de la història, com una opció “molt interessant i poc coneguda per la població general, que té complicat mantenir en el temps una dieta tan baixa en hidrats de carboni i tan alta en greixos. La Seignalet és una solució a mig camí que permet els pseudocereals i que, com que és menys restrictiva, fa que els pacients la puguin mantenir amb més facilitat”.

Totes tres dietes eliminen el gluten i els lactis, ja que els professionals de la salut han vist que, quan hi ha una inflamació generalitzada i es treuen aquests dos grups d’aliments, la recuperació de lesions és extraordinària.

Compra entrades Marc

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuria__coll