La setmana del 20 de gener, de dilluns a diumenge, sis restaurants de la ciutat comtal oferiran el menú o tapa “Eco Integral” per demostrar a creguts i descreguts que la dieta sense carn ni peix és del tot creativa, nutritiva, deliciosa i saludable.

woki orgànic market-415

Plat elaborat per Woki Organic Market

Qui ha dit que la dieta vegetariana és avorrida, insípida, limitant, incompleta o apte només per a persones

amb determinades dolences? Malgrat que aquests tòpics segueixen ben arrelats en la consciència d’algunes persones no poden ser més lluny de la realitat. Com ja hem explicat en moltes ocasions des de l’ETS, l’alimentació que exclou la carn i el peix és un estil de vida del tot saludable que també respecta el medi ambient i que, a més, ens ajuda a preveure moltes de les malalties i dolences provocades per la sobreingesta de proteïna animal que predomina en la dieta occidental d’avui en dia.

Per trencar tòpics, la firma catalana de productes ecològics de proteïna vegetal Eco Integrals Artesans organitza, de dilluns 20 al diumenge 26 de gener, la primera edició de La Setmana Verda, un projecte gastronòmic en què sis restaurants de Barcelona serviran un plat vegetarià, exclusiu i innovador i elaborat amb productes ecològics. El menú o tapa “Eco integral” demostrarà com la dieta vegetariana pot arribar a ser creativa, nutritiva i deliciosa.

Els restaurants que formen la ruta gastronómica barcelonina i les tapes que ofereixen són:

  • Arc Iris (Roger de Flor, 216): cada dia oferirà un plat de proteína vegetal elaborat amb tofu, tempeh o seitan, acompanyat de guarnicions.
  • El racó ecològic (Bruc, 86): broqueta de seitan amb verdures acompanyada d’un flam de cereals.
  • Fa patxoca (Mercaders, 28): tepui d’albergínia amb hamburguesa de tofu assaonada amb salsa de la casa.
  • La Riera (Regent Mendieta, 15): cada dia, un plat diferent, com ara tofu gratinat amb bolets o fricandó de seitan.
  • Rasoterra (Palau, 5): broqueta de tempeh i escalunyes amb tallarines d’arrels i salsa satay de castanya.
  • Woki Organic Market (Ronda Universitat, 20): tofu amb sèsam negre, brou verd de porro, gingebre i lemon grass.

Per a més informació sobre La Setmana Verda, podeu consultar el web: http://blogecointegralartesans.com/

Setmana vegetariana a sis restaurants de BarcelonaExplica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques! Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

 

 

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.
Coordinadora de continguts d'Etselquemenges.

  @marta_coor