Xevi Verdaguer no deixa d’estudiar i interpretar els estudis més recents sobre salut, alhora que analitza constantment l’evolució dels seus pacients. Per això, aquest any, al Cómo Como Festival planteja una xerrada en què, per primera vegada, explicarà fins a quin punt és important analitzar si tenim o hem tingut una infecció de virus o bacteris patògens que ens hagi pogut malmetre l’intestí. Verdaguer explicarà com, a conseqüència d’això, podem explicar molts dels problemes que tenim, com ara una mala absorció de nutrients, intoleràncies i patologies importants.

“No és normal tenir la panxa sempre inflada, períodes de diarrea o restrenyiment permanents o còlon irritable. Hem d’anar a l’origen”, insisteix Verdaguer.

Les novetats de l’intestí

Sabies que no és normal…

  • Tenir intolerància a la lactosa
  • Tenir intolerància a la fructosa
  • Tenir còlon irritable

En els darrers anys, Verdaguer ha confiat molt en les anàlisis clíniques personalitzades, ja que donen una informació acurada sobre si hi ha virus, paràsits, fongs o bacteris patògens que poden generar una disbiosi intestinal en persones que s’alimenten de manera sana i que, per desconeixement de quin és l’origen del seu problema, mantenen durant períodes de temps llargs dietes sense gluten, lactosa, histamina i/o fructosa i sorbitol. Els estudis personalitzats van més enllà de les dietes i permeten avaluar, cas per cas, l’equilibri de la microbiota.

En aquest sentit, Verdaguer explicarà les novetats recollides en estudis que evidencien que la clau per resoldre problemes crònics com ara el còlon irritable, la fatiga crònica o fibromiàlgia, les depressions o les malalties autoimmunes exigeix reequilibrar la microbiota intestinal. També informarà de novetats sobre la histamina.

Atenció! Verdaguer farà un experiment amb algunes persones voluntàries del públic.

Xevi Verdaguer, al Cómo Como Festival 2019

El proper 30 de novembre, Xevi Verdaguer participarà com a ponent al Como Talks, l’espai dedicat a xerrades i tallers del Cómo Como Festival, que tindrà lloc al Campus UPF Ciutadella de Barcelona.

El psiconeuroimmunòleg, divulgador científic i fisioterapeuta farà dues sessions de la xerrada i signarà llibres:

  • 13’30: Xerrada “Les noves claus de l’intestí” (xerrada en català)
  • 17’30h. Signatura i venda de llibres a l’Espai llibres + Bernat.
  • 19h “Las nuevas claves del intestino” (xerrada en castellà).

Verdaguer ens parlarà de les novetats sobre histamina, virus i bacteris i analítiques de femta. En concret, analitzarà la influència que tenen els virus a l’hora de desequilibrar la microbiota intestinal i revelarà les noves tecnologies recents que fa servir per fer analítiques de virus, bacteris i fongs per tal que cadascú esbrini què li ha pogut provocar malalties cròniques com, per exemple, depressions, angoixa, dolors crònics o malalties autoimmunes.

Les entrades de totes les xerrades estan en venda al web comocomofestival.com

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuria__coll