Els complements per a una salut sexual òptima 

Trobem diferents complements alimentosos que poden ajudar a millorar el terreny de l’organisme i aporten els nutrients que necessitem per aconseguir una bona salut sexual o un organisme més fèrtil.

Tríbol: diferents estudis han demostrat que aquesta planta ajuda a augmentar la quantitat d’esperma i millora la motilitat dels espermatozous. També incrementa la libido i s’utilitza en l’àmbit esportiu perquè actua com un reforçador de la testosterona i ajuda a augmentar la massa muscular.

Maca: arrel andina que potencia l’impuls femení i masculí. La seva riquesa en L-arginina, zinc i vitamines del grup B ajuda a millorar la fertilitat tant en homes com en dones.

Ginseng vermell coreà: a més de ser un energitzant excel·lent, s’ha vist que estimula les glàndules sexuals i que pot treballar de manera similar al famós Viagra, perquè mitiga els efectes de l’estrès, relaxa, estimula i tonifica l’organisme.

Alguns productes que trobem al mercat són Sex For Men i Sex For Woman, d’Eophy; Maca, de Solaray i de Naturya (en superfood); Nutrientes Prenatales, de Solgar; Ultragest Complex, de Nature’s Plus (els dos últims complements són més específics per a la dona que està embarassada o que es vol preparar per concebre).

El bon menjar i el sexe són els plaers carnals més inherents a l’ésser humà. De menjar bo i saludable ja en parlem setmanalment a la revista Etselquemenges, però del sexe no n’hem parlat gaire, o mai. I la veritat és que hi ha més relació entre el menjar i el sexe de la que ens imaginem.

És una realitat el fet que avui en dia la majoria de persones prefereixen menjar econòmic en detriment de la qualitat. També ens trobem en una societat en què l’estrès agafa protagonisme i es converteix en l’enemic número u dels desequilibris orgànics i psíquics principals.De fet, tot just fauna setmana va sortir al diari Ara una notícia que comunicava que “l’estrès i els horaris laborals esgotadors són alguns dels motius que fan baixar la freqüència de l’activitat sexual en les parelles”. Però també hi ha més homes que tenen problemes de disfunció erèctil, parelles amb dificultat per concebre…

Els enemics de la salut sexual

Pel que fa a l’alimentació, s’ha vist en diferents estudis que la mala qualitat de la dieta i el dèficit de nutrients essencials afecta la capacitat reproductiva masculina i femenina. Però a part del menjar desvitalitzat estem atacats constantment per diferents condicions que originen una sobrecàrrega tòxica que compromet la salut sexual.

Per exemple, els anticonceptius femenins, la toxicitat de certs metalls pesants i de substàncies químiques com els plaguicides provinents de l’agricultura intensiva originen un debilitament dels òrgans reproductors femenins. En el cas dels homes, s’ha demostrat que substàncies com la dioxina o pesticides com el DDT tenen efectes nocius sobre la salut dels espermatozous. De fet, moltes de les substàncies químiques utilitzades en l’agricultura intensiva actuen com a compostos estrogènics o antiandrogènics, i provoquen esterilitat. Per exemple, en el cas dels lactis i carns convencionals, podem trobar restes d’hormones que poden interferir en la reproducció. A més, els aliments procedents de l’agricultura intensiva estan tractats amb pesticides de síntesi. Altres enemics que hem d’evitar són el tabac i l’alcohol, ja que, a més de ser poc saludables per si mateixos, obstrueixen la circulació sanguínia i aporten molts tòxics.

El camí cap a una bona salut sexual

El primer que hem de fer per potenciar la salut sexual és recórrer a aliments de procedència ecològica, ja que ens garanteixen que estan lliures de substàncies de síntesi perjudicials per a l’organisme: consumir cereals integrals, llavors oleaginoses, fruita seca, llegums, olis de primera premsada en fred… El segon pas és aportar nutrients extres a través de complements nutricionals, ja sigui prenent pol·len cada dia (és molt ric en proteïnes, vitamines i minerals) o mitjançant altres complements alimentosos naturals.

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Demana cita amb la Jordina Casademunt a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic