Les regles d’or per aconseguir envellir amb qualitat

1.Mengeu menys quantitat i més qualitat.

2.Feu exercici físic cada dia.

3.Viviu la vida de manera positiva.

4.Tingueu un son reparador. Dormiu les hores que el cos necessiti.

Als països industrialitzats, l’esperança de vida ha augmentat de manera espectacular en l’últim segle, gràcies a la millora de l’assistència sanitària, a unes mesures higièniques més eficaces i també a una nutrició més completa. No obstant això, davant d’aquest escenari prometedor, tot i que vivim més anys, hi ha més malalties cròniques i degeneratives, moltes de les quals estan vinculades a hàbits de consum i estils de vida poc saludables.

Un dels factors principals de l’envelliment és l’estrès oxidatiu, és a dir, quan l’organisme presenta un desequilibri entre la producció de radicals lliures (molècules inestables que s’originen com a resultat de les diferents reaccions bioquímiques de l’organisme) i la capacitat pròpia per defensar-se i compensar aquest excés.

En què es basa la dieta antienvelliment

Simplement es basa a alimentar-se adequadament amb els nutrients que necessita l’organisme per conservar la salut i ajudar a neutralitzar l’excés de producció de radicals lliures. També s’acostuma a acompanyar amb complements alimentosos de fonts naturals que recomanen els especialistes, com ara antioxidants i altres nutrients essencials que cobreixen les necessitats de cada persona.

Nutrients en la lluita contra l’envelliment

Avui dia hi ha una gran oferta de complements alimentosos. Entre la gran quantitat de nutrients que estan destintats a les persones que desitgen mantenir un cos i una ment jove trobem els següents.

Antioxidants: per compensar l’excés de radicals lliures. La vitamina C, el betacarotè, la vitamina E, el seleni, el resveratrol i el SOD (superòxid dismutasa) són alguns dels antioxidants estrella que s’aconsella prendre sobretot a partir dels quaranta anys. Productes com Antiox+ d’Eophy, Agegloss de Nature’s Plus, Fórmula Antioxidante Avanzada Solgar són els recomanats.

Aliments rics en antioxidants: sobretot en fruites i verdures (gràcies a estudis, s’ha vist que sobretot les de procedència ecològica són les que tenen més quantitat de nutrients antioxidants).

Omega 3: àcid gras essencial que regula les funcions de l’organisme i forma part estructural de les membranes de totes les cèl·lules del cos. Trobem moltes cases de complementació nutricional que tenen productes rics en omega 3, com per exemple Eophy, Nature’s Plus, Ifigen, Algatrium.

Aliments rics en omega 3: peix blau (seitó, sardina, tonyina, salmó), oli de lli, llavors de lli, cànem, algues.

Aminoàcids: nutrients essencials per mantenir i reparar les cèl·lules, construir teixit nou i fabricar enzims. Com a part de la prevenció de l’envelliment, els aminoàcids es troben involucrats en la producció de molècules antioxidants, com el glutatió i l’àcid lipoic.

Aliments rics en proteïnes: aliments d’origen animal com carn, peix, ous, lactis (si en consumim, és preferible que siguin d’origen ecològic), fruita seca, llegum, proteïna de la soja (tempeh, tofu, seitan).

Altres maneres d’afrontar la vellesa

També rebem una oferta molt àmplia destinada a promocionar una vellesa saludable des de clíniques especialitzades en antiaging –que es basen en una proposta individual juntament amb una analítica de sang– fins a botigues centrades en la complementació natural, per aconseguir una salut òptima, en especial, per millorar la qualitat de vida.

Tal com ens deia el doctor Manuel Sánchez, de la Clínica Planes, no hi ha un nutrient que tingui un efecte antienvelliment miraculós. És la suma de petits canvis que hem de fer tant en l’alimentació com en l’estil de vida.

Centres mèdics antienvelliment

Clínica Planes (www.clinicaplanas.com/medicina-preventiva-y-antiaging/medicina-antienvejecimiento)

Antiaging Group Barcelona (www.antiaginggroupbarcelona.com)

Institut Vila-Rovira (www.vilarovira.com)

Botigues antienvelliment

Botigues Antiaging Shop (www.antiagingshop.com)

Botigues Psaging (www.psaging.com) 

Libres:

Antiaging natural, de Victoria Baras ( RBA libros).

Antienvejecimiento con nutrición ortomolecular, de Felipe Hernández Ramos (Integral).

Antiaging. Vive más años sintiéndote más joven, dels doctors Julián Bayón i Manuel Sánchez (Editorial Bresca).

 

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Demana cita amb la Jordina Casademunt a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic