Rejoveneix la pellEls antioxidants per a la pell

Cada vegada que prenem el sol o que exposem la pell a la contaminació ambiental, o sotmetem el cos a un estrès continuat o simplement tenim uns mals hàbits alimentaris, contribuïm a la formació de radicals lliures, unes molècules inestables, a les quals estem exposats cada dia però que en excés poden ocasionar l’envelliment prematur de la pell. Això es tradueix en taques cutànies, arrugues, sequedat… L’alimentació, juntament amb una bona complementació nutricional, és clau per evitar aquesta situació i aconseguir un efecte anti-ageing.

Antioxidants: per a una pell sempre jove

Els antioxidants són un grup de vitamines, minerals i enzims que ens protegeixen contra l’excés de radicals lliures. I ho fan neutralitzant aquestes molècules tan inestables que malmeten les cèl·lules de l’organisme, de manera que comprometen la salut de la pell i del sistema immunològic i cardiovascular, i afavoreixen malalties degeneratives. Alguns científics consideren que l’excés de radicals lliures pot ser la causa del procés d’envelliment.

Treball en equip

Alguns estudis assenyalen que la combinació entre el betacarotè, les vitamines C i E i minerals com el silici i el seleni ajuda a prevenir la formació d’arrugues, promou la curació de la pell i redueix la formació de cicatrius, cosa que fa que aquests nutricosmètics siguin els companys ideals per protegir la pell de l’envelliment prematur.

En el cas de la pell, un excés durant anys d’exposició al sol, o una mala alimentació, o un estrès sostingut –en definitiva, un excés de radicals lliures–, produeix sensibilitat a la pell, problemes d’irritacions, les conegudes taques de l’edat, l’aparició de les primeres arrugues, sequedat de la pell. Els radicals lliures contribueixen a l’enduriment de les fibres de col·lagen i a la pèrdua d’elasticitat en els teixits, i tenen com a resultat una pell poc elàstica i envellida.

On trobem els antioxidants?

De fet, el nostre organisme disposa de manera natural de mecanismes amb acció neutralitzadora dels radicals lliures, i d’aquesta manera els manté controlats, com és el cas de l’enzim superòxid-dismutasa (SOD) i la glutatió-peroxidasa.

D’altra banda, a través de l’alimentació aconseguim bones fonts d’antioxidants com ara la vitamina C, el betacarotè, la vitamina E i el seleni, presents principalment en verdures, fruites, cereal integral, fruita seca i llavors oleaginoses. Tot i això, en determinades ocasions, com per exemple ara, a l’estiu, o a partir dels quaranta anys, edat en què comencen a disminuir els antioxidants endògens, a vegades es fa necessària una complementació addicional per ajudar a neutralitzar l’excés de radicals lliures.

Els antioxidants que hem de tenir presents per a la salut de la pell

Vitamina E de fonts naturals: evita l’oxidació d’altres nutrients. És una vitamina essencial per a la cura de la pell, per ajudar-la a mantenir-se jove i sana. Aquesta vitamina ajuda a retardar l’envelliment de les cèl·lules de la pell i combat els radicals lliures que actuen sobre el seu deteriorament. A més, té una acció regeneradora sobre el cutis. Els aliments rics en vitamina E són el germen de blat, els olis de primera premsada en fred, la fruita seca i les llavors oleaginoses.

Vitamina C: a més de presentar propietats antioxidants, participa en la síntesi de col·lagen, substància estructural del teixit de la pell i de les articulacions; també és important per a l’enfortiment de les parets venoses i el creixement i reparació de les cèl·lules dels teixits, i les genives. Trobem bones fonts de vitamina C en fruites àcides com la llimona, la taronja, l’aranja i el kiwi, i en les verdures.

Betacarotè: d’una banda protegeix la pell de l’excés de radicals lliures i de l’altra afavoreix un bronzejat bonic i saludable. En trobem principalment en hortalisses de color taronja com les pastanagues i les carbasses, tot i que també n’hi ha en verdures de color verd com el bròquil i en el pol·len. El betacarotè ajuda a protegir la pell del sol. És el protector solar intern per excel·lència.

Seleni: exerceix un efecte positiu sobre la salut de la pell. De fet, treballa conjuntament amb la vitamina E i el betacarotè. Per aquest motiu és important fer una dieta variada que garanteixi la presència de totes les vitamines i minerals antioxidants a la vegada. Entre els aliments rics en seleni destaquem el llevat de cervesa, els cereals integrals, les verdures i la fruita seca.

Vols guanyar 100€ en salut natural amb productes Eophy cada setmana?

Rejoveneix la pellNomés cal entrar al bloc de Psaging i seguir els passos.

Descobreix Silhouette per a dietes d’aprimament
Amb L-carnitina, aranja, te verd, mate, i dent de lleó. Afavoreix la utilització de greix com a font de combustible. Per a més informació sobre els complements nutricionals Eophy: www.eophy.com

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Ara pots demanar cita amb la
Jordina Casademunt a La Consulta de l´Ets
936 338 063 Correu electrònic