L’àcid alfalinolènic (sèrie de l’omega-3) i l’àcid linoleic (sèrie de l’omega-6) són àcids grassos poliinsaturats que s’anomenen essencials perquè l’organisme no els pot sintetitzar i els ha d’obtenir dels aliments.
- L’àcid alfalinolènic es troba en olis de peix; olis de primera pressió en fred consumits crus com el de lli, de pipes de carbassa, de nous, de soja; en hortalisses de fulla verda; en cereals integrals i en l’espirulina. Al cos, l’àcid alfalinolènic es converteix en EPA (àcid icosapentaenoic) i en DHA (àcid docosahexaenoic). L’oli d’algues és el més ric en DHA.
- L’àcid linoleic es troba en verdures, fruites, fruita seca, cereals i llavors. Una bona font d’omega-6 són els olis de càrtam, gira-sol, onagre, borratja, oliva, blat, soja, prímula de rosa i germen de blat.