Si em demanéssiu que us recomanés un compte d’Instagram per trobar pastissos originals, espectaculars i sans, sens dubte us diria que seguíssiu @chefbosquet, un perfil que, de ben segur, us atraparà i us farà salivar.

Roberto Bosquet, l’autor d’aquest compte que ja suma 152.000 seguidors, té poc més de trenta anys i és bomber de professió, però sens dubte ha demostrat que té un talent innat per a la cuina. Les seves xarxes s’han fet molt populars arreu del territori i, a final de l’any passat, va ser guardonat amb el premi The Best Foodie 2018 de l’Estat espanyol, un concurs al qual es van presentar més d’un miler de candidats.

Aquesta setmana l’hem entrevistat per conèixer la seva trajectòria i saber per què va decidir encaminar les seves receptes cap una línia més saludable.

Roberto, al novembre vas ser escollit com el millor foodie de l’any. Com passa un bomber i triatleta a guanyar el premi The Best Foodie 2018?

La veritat és que és un contrast important. Per ser bomber, calia estudiar i entrenar molt, dia a dia, igual que amb el triatló; mai hi havia descans i sempre molta constància. Centrar totes les energies en el que més m’agrada, que és cuinar i crear receptes noves cada dia, imagino que és el que m’ha fet arribar on soc.

Quan et vas començar a interessar per la cuina?

És una cosa que sempre m’ha agradat, però necessitava tenir temps i una feina de la qual viure per poder apostar per una cosa que m’ocuparia més de vuit hores al dia, sabent que probablement no hi guanyaria ni un euro.

Com vas aprendre a cuinar així de bé? Has anat a cursos de cuina per aprendre o has estat autodidacta?

Soc totalment autodidacta. Mai he estudiat ni he fet cursos de cuina ni de fotografia. Només pensava en sabors, receptes, colors, textures… I a partir d’aquí faig experiments.

Les teves receptes, a més de ser creatives i vistoses, són saludable! Sense farines ni sucres refinats, sense gluten... Què t’ha portat a decantar-te per una alimentació més sana?

Sempre he fet molt d’esport i volia fer una alimentació tan saludable com fos possible, però m’agradava molt menjar, sobretot les postres, així que em vaig proposar crear postres saludables, però que fossin igual de bones o més que les tradicionals. A més, fa uns anys, cada vegada que prenia gluten, se’m posava molt malament; vaig passar a fer una dieta sense gluten ni ultraprocessats, fins al punt que em preparava gairebé des de zero tot el que menjava. El canvi va ser espectacular: mental i físicament. Veure aquests resultats em motivava cada dia més i això em va portar a voler transmetre-ho al món.

Si no fas servir sucre, com endolceixes les receptes?

El 80% de les vegades ho faig amb dàtils; em semblen un dels aliments més espectaculars que hi ha, per la seva capacitat d’endolcir, per les textures que permeten aconseguir, perquè són un dels millors recuperadors per després d’entrenar. La resta de les vegades, endolceixo amb sucre de coco, que té un índex glucèmic més baix que el sucre refinat, o amb mel crua.

Sovint és complicat aconseguir bons resultats amb farines sense gluten i sense sucre, però els teus pastissos i pastissos són espectaculars! Com ho aconsegueixes? Tens algun truc infal·lible?

El truc? Equivocar-me moltes vegades! Em va costar agafar el punt al principi, però ara puc presentar un pa de pessic, unes galetes o un pa i ningú diria que no porten farina ni sucre. Si tractem i combinem correctament aliments com la fruita seca, ous i/o midons, com el de iuca, es pot aconseguir qualsevol cosa.

Quina diries que és la teva especialitat?

La pizza de quinoa, els pastissos de formatge i les postres amb xocolata.

Quina és la teva eina de cuina preferida, la que no pot faltar a la teva cuina? Per a què la fas servir?

Una picadora potent, sens dubte. N’he trencat i cremat desenes, però ara mateix en tinc tres de diferents i no podria viure sense cap.

Facebook, Instagram, Youtube, el blog... Ets a tot arreu! Quina és la teva xarxa social preferida per promoure les receptes que fas?

Sens dubte, Instagram. És la millor manera de transmetre i de connectar amb la gent. En les altres xarxes, la gent accepta veure qualsevol cosa; en canvi, a Instagram només segueixen el que volen veure, i el que no, ho aparten sense manies. És cert que el nivell d’exigència és alt i diari, però m’ho prenc com una motivació més.

 Segueixes exercint de bomber o t’has abocat cent per cent en ChefBosquet?

Encara que de vegades és complicat de compaginar, segueixo exercint de bomber. Però sí, la meva principal ocupació i en el que penso principalment és en ChefBosquet.

 Quins reptes tens per aquest 2019?

Per al 2019 tinc el repte més important de la meva vida, una cosa que mai hauria imaginat i que veurà la llum d’aquí a dos mesos, però que encara no puc explicar…

Gina Estapé
Gina Estapé

Dietista i creadora de myhealthybitesblog.com

    @myhealthybites