Arriba la primavera i s’apropa el moment d’ensenyar més la pell. És molt possible que després de l’hivern estigui més resseca i menys lluminosa. És natural que sigui així després d’aquests mesos d’hivern, amb menys exposició solar i més fred. La primavera desperta l’organisme amb l’augment de la intensitat lumínica, temperatures més elevades, més hores de sol i canvis en els nivells de pressió i humitat. Tots aquests factors influeixen en els ritmes vitals del cos i sovint podem notar símptomes com cansament, irritabilitat i episodis al·lèrgics. Aquests canvis afecten l’organisme globalment i, per tant, també s’acaben reflectint en l’òrgan més gran del cos, la pell, que pot perdre llum i acumular més toxines, cosa que dificulta la renovació cel·lular.

En resum, la pell reflecteix l’estat de salut general del cos i, amb el canvi d’estació, la podem sentir resseca i més vulnerable al fotoenvelliment. Aquestes condicions afecten principalment les zones de la pell més exposades als canvis externs; per tant, el cutis pot ser especialment sensible a aquests canvis. Una dieta saludable, evitar tòxics com el tabac o l’alcohol i tenir cura de la pell segons característiques i tipus és fonamental.

Triem una crema amb certificat ecològic i vegà

Si esteu pensant en el cosmètic que pot donar resposta a aquesta necessitat, fixeu-vos sobretot en els certificats que té. És essencial que tingui el segell que garanteixi l’origen biològic i sense contingut de tòxics; aquest segell garanteix també que el producte no ha estat testat en animals. Si, a més, no voleu que porti cap producte d’origen animal, haureu de buscar també el segell de cosmètica vegana.

Un certificat molt interessant és el segell NaTrue (NA: Natural; i TRUE: veritat, en anglès), que garanteix un producte biològic, i és, actualment, el segell de cosmètica més estricte i que ofereix més garanties del mercat. Va ser creat per una associació internacional sense ànim de lucre que distingeix només els productes que són naturals i ecològics de debò i que compleixen uns estàndards de qualitat i ètica molt estrictes, i garanteix que el cosmètic:

 • No conté fragàncies, conservants ni colorants sintètics.
 • No conté derivats del petroli: silicones, parafines, parabens ni sulfats.
 • No conté olis de silicona ni derivats.
 • No conté ingredients modificats genèticament (en compliment de la regulació de la EU).
 • No conté nanopartícules.
 • No hi ha irradiació del producte final ni dels ingredients botànics.
 • Ha estat testat dermatològicament.
 • Conté ingredients amb eficàcia demostrada.

Recordeu que aquest segell no assegura que el producte sigui vegà, així que, si voleu que ho sigui, també ha de tenir el segell de cosmètica vegana.

Ara que ja sabeu com identificar un producte segons els segells de qualitat, us expliquem un dels principis actius més interessants per a aquesta la primavera.

Aquesta primavera aposta per la rosa d’Alexandria

A Occident, la rosa d’Alexandria (Rosa damascena) és la reina de les flors. Juntament amb el seu àlter ego oriental, el lotus, la rosa simbolitza la roda i el mandala. A la nostra cultura i tradició simbòlica, la rosa d’Alexandria representa l’amor, la puresa i la passió, i està associada a moltes divinitats femenines com Venus o Afrodita. Aquesta flor meravellosa té un dels olis essencials més valuosos i fragants: calen entre 3.500 i 4.000 quilos de pètals (és a dir una hectàrea de rosals) per produir un litre d’oli essencial de rosa d’Alexandria. És un dels olis més costosos de produir i un dels preferits en cosmètica i teràpies energètiques. Els seus principis bioquímics són uns dels més complets, amb més de cinc-cents principis actius. Està indicada per a arrugues, èczemes, inflamació cutània, és hemostàtic, bactericida i un cicatritzant i regenerador cutani molt potent.

Energèticament li atribueixen propietats harmonitzadores a escala psicoemocional, és adequada en cas d’ansietat nerviosa, depressió, insomni o palpitacions; ajuda a dissipar els bloquejos energètics, facilita el pensament positiu i disminueix la irritabilitat. La seva vibració s’associa al xacra de cor i coronal superior i, per tant, facilita el flux de l’energia amorosa, la compassió i la tendresa.

Per facilitar-vos al màxim la cerca, us presentem la línia hidratant de la marca Logona a base de Rosa damascena bio i alga kalparine, ideal per a pells normals i seques aquesta primavera. La línia inclou tota la gamma de productes necessaris per fer tot un ritual de neteja i cura de la pell a base de rosa d’Alexandria:

 • Llet netejadora i hidratant de roses: Neteja de manera suau i profunda, i manté l’equilibri de greix i aigua de la pell.
 • Tònic refrescant de roses: Hidrata i revitalitza la pell després de la neteja. Indicat també per a pells sensibles.
 • Crema de dia hidratant de roses: Hidrata intensament i reforça el mecanisme autoprotector de la pell. Protegeix contra els efectes del medi ambient.
 • Crema de nit regeneradora de roses: Afavoreix la regeneració de la pell durant la nit, la protegeix i suavitza les línies d’expressió.
 • Sèrum hidratant de roses: Hidrata intensament i reforça el mecanisme autoprotector de la pell. Optimitza l’acció de tota la línia de productes.
 • Mascareta hidratant de roses: Hidrata intensament la pell i proporciona un efecte allisador.
 • Contorn d’ulls hidratant de roses: Reafirma i hidrata la delicada zona del contorn d’ulls i redueix les línies d’expressió que s’hi solen formar al voltant.
 • Bàlsam labial hidratant hialurònic: Hidrata i revitalitza la pell dels llavis i el contorn. Suavitza les línies d’expressió.

Per tant, amb tots aquests principis bioquímics, tenim una línia de productes de gran qualitat que ens serà útil per:

 • Reduir les arrugues, regenerar les cèl·lules cutànies i proporcionar hidratació intensiva a la pell.
 • Enfortir el mecanisme de protecció propi i protegir-la de radicals lliures i influències mediambientals.
 • Aportar fermesa i sensació de suavitat i flexibilitat.