argila verda

Aquesta pols obtinguda a partir de roques formades a l’interior de la terra es combina amb aigua i així s’obté una pasta que s’utilitza en forma de mascareta, que en fa destacar les propietats: purificar, netejar, tonificar, nodrir i suavitzar i remineralitzar. Però hi ha diferents tipus d’argila que segons la seva composició seran més adequades per a un tipus de pell o un altre.

Els colors i les propietats de l’argila: efectes sobre l’organisme

Les propietats terapèutiques i el color de l’argila tenen a veure amb la presència de diferents minerals, en particular, silici, alumini, magnesi, calci, ferro, entre d’altres. Trobem argila de color verd, vermell, groc, rosa o blau. Segons el tipus d’argila, serà més adequada per a un tipus o un altre de pell.

Argila blanca

També coneguda amb el nom de caolí, té un efecte enfortidor gràcies a la seva riquesa en silici. Apropiada per a pells seques i sensibles gràcies a les seva capacitat mineralitzant i al seu pH neutre. També s’utilitza com a talc per a nadons. És rica en silici, afavoreix l’eliminació de toxines i la regeneració de les cèl·lules. Barrejada amb aigua es pot convertir en una mascareta facial (deixeu-la actuar durant quinze minuts). També es pot barrejar a la banyera per suavitzar la pell.

L’argila: molt més que un ingredient de cosmètica

L’argila forma part del sistema immunitari de la terra. En el món mineral el manté unit, en el vegetal crea la reserva hídrica per a períodes de sequedat, una reserva de sals minerals i oligoelements que impedeix que la planta es fragmenti, li dóna forma i impedeix que creixi descontroladament. Al món animal és un antídot contra verins i picades, ja que ajuda a treure el verí cap a fora. L’argila s’ha utilitzat durant mil•lennis pels seus beneficis àmpliament reconeguts. A Egipte la utilitzaven per a la momificació i a Tunísia l’utilitzaven com a xampú quan encara no existia el sabó. Però avui en dia, l’argila, a més, s’utilitza pels seus grans avantatges en els tractaments de bellesa. Cases com Argital i Cattier tenen l’argila com a ingredient base dels seus productes de cosmètica.

Argila verda

És una argila jove, i això la fa més activa que altres tipus d’argila. És indicada especialment per a les pells greixoses, mixtes, amb impureses, amb acne, o dermatitis. Té la capacitat d’absorbir i controlar l’excés de greix. En el cas d’una pell amb acne, l’argila verda té una acció drenant i normalitza el metabolisme dels lípids. L’argila verda té propietats protectores, antiinflamatòries, absorbents i neutralitzadores. També s’utilitza per a problemes de pell de taronja, retenció de líquids, dolors musculars. Té una gran capacitat antiinflamatòria, desintoxicant i equilibradora.

L’argila vermella

Utilitzada en casos d’inflamació. El seu color es deu a la presència d’òxid de ferro. És molt indicada per a problemes circulatoris i quan hi ha calor localitzada en una zona. Ajuda la pell a netejar-la de les impureses. És ideal per a pells sensibles o seques.

Argila rosa

És una mescla entre l’argila vermella i blanca. S’acostuma a utilitzar en estètica per fer mascaretes facials. Actua eficaçment en les pells irritades.

Argila groga

Conté principalment manganès. Afavoreix l’estimulació de col•lagen i permet que els teixits s’oxigenin millor. És un antiarrugues natural i un revitalitzador capil•lar excel•lent per als cabells dèbils.

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Ara pots demanar cita amb la
Jordina Casademunt a La Consulta de l´Ets
936 338 063 Correu electrònic