En l’article anterior vam parlar de maneres de protegir la pell del sol amb la cosmètica biològica. En aquest número descobrirem com podem cuidar i protegir els cabells i evitar que es ressequin i perdin la lluentor natural.
La Nicoleta, propietària de la botiga de cosmètica bio Tresors de Tanit, a Gràcia, ens ho deixa ben clar: “El primer pas més important per a la salut i bona cura dels cabells és deixar d’agredir-los. És important evitar els ingredients químics com els sulfats, que provoquen descamació del cuir cabellut, i escollir productes amb bases sabonoses provinents de la saponificació del sucre de coco o de l’oli d’oliva”. Després ens proposa una sèrie de recomanacions per evitar que se’ns ressequin i protegir-los tant del sol com de l’aigua de mar i del clor de les piscines.
Si tenim els cabells secs, a part d’escollir un xampú lliure de sulfats, una opció excel·lent, tal com comenta la Nicoleta, és fer un tractament amb oli de coco o de jojoba. S’apliquen dues cullerades d’oli als cabells, es fa un massatge suau per estendre tot l’oli, sobretot per les puntes i per l’arrel, si volem calmar el cuir cabellut en cas de picors. El deixem actuar uns vint o trenta minuts i després ens rentem el cap amb el xampú habitual. L’oli de coco protegeix i nodreix els cabells d’allò més bé, mentre que el de jojoba és un reparador fantàstic que conté ceramides naturals en un 96% idèntiques a les de la nostra fibra capil·lar.
Per protegir els cabells del sol, la Nicoleta en proposa recollir-los i portar un barret o un mocador; però, si per raons estètiques o de comoditat, no ens ve de gust, val més no intentar pentinar-nos a la platja amb el cap moll o just després de banyar-nos a la piscina, perquè la fibra capil·lar es trenca molt i la sal marina i el clor impedeixen que la pinta rellisqui fàcilment. Convé més esperar-nos, rentar-nos el cap a casa i afegir un condicionador per poder-nos pentinar sense que els cabells es trenquin. Si l’exposició al sol o a l’aigua de mar i de piscina es repeteix, és interessant fer un tractament a la setmana amb l’oli de coco o de jojoba. Una altra alternativa interessant és fer una mascareta reparadora i nutritiva capil·lar, com pot ser la mascareta Nutrición Intensa de Florame, que és molt cremosa i espessa, i dura molt. Per aconseguir l’efecte màxim de les mascaretes, s’han d’aplicar amb els cabells nets i humits, deixar-les actuar uns deu minuts i esbandir-nos el cap amb molta aigua.
Abans dels banys de sol, la Montse de las Fuentes, del departament de comunicació de Naturcosmetika, ens proposa hidratar, suavitzar i desembullar els cabells amb betaïna natural i glicerina natural gràcies a l’esprai condicionador capil·lar de Logona.
Si tenim els cabells tenyits i castigats, la Montse ens proposa el bàlsam condicionador de Santé –que no cal esbandir i que aporta proteïna de blat i extracte de l’arbre de l’oli de ben–, i la mascareta capil·lar exprés de mango 2 en 1 de Santé –que conté condicionador i mascareta en un únic producte a base de llavors de bròquil bio i mantega de mango.
La Cristina Soler, del departament tècnic de Natur Import, ens explica que un altre producte bo per als cabells és la mantega de karité, rica en àcids grassos insaturats i vitamina A, D i E. Un cop aplicada, protegeix davant d’agressions externes i ajuda a restaurar la flexibilitat i vitalitat dels cabells. Es recomana agafar una mica de mantega de karité amb les mans –la mida d’una avellana–, deixar que s’escalfi fins que s’estovi, aplicar-la als cabells fent un massatge suau, sobretot a les puntes, i deixar-la actuar entre una hora i dues. Després ens rentem el cap amb el xampú habitual.
Un altre protector excel·lent que, a més, potencia el volum i la vitalitat dels cabells és el tractament amb henna, amb color o sense. Logona, per exemple, ofereix productes 100% vegetals sense pigments minerals ni sintètics i, a més, enriquits amb proteïna de blat, oli de jojoba i extractes de plantes.
Amb la col·laboració de la Nicoleta de Tresors de Tanit, cosmètica ecològica i alternativa, bioperruqueria i estètica natural (carrer Astúries, 65, Plaça del Diamant); i també de la Montse de las Fuentes, del departament tècnic de Naturcosmetika, i de la Cristina Soler, del departament tècnic de Natur Import.
GUANYEU UNA SESSIÓ DE COACHING COSMETIC SHOPPER
Voleu potenciar la vostra bellesa externa i aprendre a cuidar-vos la pell utilitzant el millor de la cosmètica bio? Apreneu quins productes són apropiats per al vostre tipus de pell i els ingredients que necessiteu per hidratar-la i protegir-la.
L’assessora d’imatge experta en cosmètica bio Susana Boulton us acompanyarà a les botigues referents de cosmètica bio de Barcelona i, a partir d’un estudi morfològic, us assessorarà per trobar les marques que s’adapten a les vostres necessitats, estil i personalitat. I si us agrada el maquillatge natural, també us ensenyarà a escollir els colors, tonalitats i textures que us afavoreixen més, alhora que us ajudarà a descobrir el món tan fantàstic del maquillatge bio.
Cada mes us plantejarem una pregunta o reflexió. Entre els participants farem un sorteig mensual.
Pregunta: Quins canvis heu notat en passar de la cosmètica convencional a la cosmètica bio?
Escriviu-nos a: jcasademunt@etselquemenges.cat
Posarem en contacte la persona premiada amb la Susana Boulton.
Voleu saber què fa un coaching cosmetic shopper? Entreu aquí i descobriu-ho!