Amb la tornada a la rutina, comencem a ser conscients que tant els cabells com la cara necessiten rebre unes cures específiques per evitar els efectes nocius de l’excés de sol i calor: cabells encrespats amb poca vitalitat i pell resseca amb els primers signes d’arrugues. Per tant, ara és el moment d’hidratar i de nodrir encara més cabells i pell. Aquí us donem unes pautes:

Per millorar l’estat dels cabells

La Nicoleta de Tresors de Tanit recomana un tractament a base d’oli de jojoba per ajudar a reparar els cabells que s’aplica abans de rentar-los, i que s’ha de deixar actuar durant 20-30 minuts; és un reparador intensiu per als cabells secs i malmesos. També recomana el condicionador Alepp, amb oli essencial de gessamí, molt cremós i nutritiu. “Sobretot, per cuidar els cabells, hem de fer servir un xampú sense sulfats, per no ressecar en excés el cuir cabellut”, insisteix la Nicoleta. Per tant, qualsevol xampú amb el segell bio és apte, ja que no contindrà Sodium Laureth o Sodium Lauryl Sulfate. Afegeix: “Una altra bona recomanació per revitalitzar els cabells és fer un sanejament de les puntes i tallar-los 1-2 centímetres; si el que busquem és intensificar el color, els banys amb henna són una bona opció, ja que la henna crea una pel•lícula fina que envolta cada cabell, el protegeix , i li dóna volum i força. Però és molt important llegir l’etiqueta, perquè hi ha molts productes al mercat que posen que tenen henna, però que en realitat no contenen Lawsonia inermis (el nom llatí de la planta) i sí altres colorants i fixadors químics”.

Nutricosmètica per regenerar la pell

La Pau Simón, propietària del centre Psaging de Vilafranca, ens remarca que, en el cas de pells resseques per falta d’hidratació i de pells atòpiques que recauen després de l’estiu, per potenciar l’efecte regenerador de les cremes, s’ha de tenir en compte la dieta i complementar-la amb nutrients específics que ajudin a nodrir la pell des de dins. Ens recomana que, durant aquesta època, prenguem un complement ric en col•lagen, àcid hialurònic, coenzim Q10 i betacarotè, com l’Antiage 40 d’Eophy. Una opció excel•lent, també, és fer-se cada matí un batut de fruites del temps amb superaliment d’açai –una fruita molt rica en nutrients antioxidants– i preparar-se postres amb llavors de chía, riques en omega-3 i omega-6. També recomana netejar l’organisme i depurar-lo  una mica: “Quan ho fem, ens adonarem que la pell ens ho agraeix i es veu més bonica i vital”.

La Susana Boulton, experta en cosmètica natural i Cosmetic Beauty Shopper ens proposa exfoliar suaument el cuir cabellut per ajudar a oxigenar-lo i per activar la circulació de la zona. “Com que no és habitual fer-ho i al mercat no hi ha productes específics per als cabells, jo recomano un exfoliant facial: per exemple, el píling suau de Green People, amb oli de jojoba; el de Cattier, amb argila blanca, o el de Logona, amb àloe. Després cal aplicar un xampú. En cas d’irritacions i sensibilitat, va molt bé el xampú de calèndula, tant el de Weleda com el de Logona. Per nodrir i reparar, trobem el xampú reparador intensiu de Green People o el de Logona de Gingko biloba. Per reparar i nodrir les puntes dels cabells funciona molt bé l’oli de coco pur, com el de Logona, i també es pot aplicar en poca quantitat a la part superficial dels cabells si es tenen molt secs. Per fer un bany d’hidratació, és perfecte l’oli de jojoba i el d’alvocat; i el de romaní de Weleda va molt bé aplicat com una màscara per aportar una hidratació extra; fins i tot es pot aplicar amb una tovallola calenta perquè s’absorbeixi millor. Com a màscares, les de mantega de karité i la d’alvocat de Logona van molt bé; i com a suavitzant, el Brilliant Care de Santé és fantàstic!”.

Per a la cura del rostre

La Nicoleta ens recomana una neteja amb argila verda o fang del mar Mort, principalment per netejar les cèl•lules mortes després de l’exposició al sol i per preparar la pell per als nous tractaments nutritius regeneradors. D’aquesta manera s’atenuen les possibles taques que puguin haver aparegut durant l’estiu. També és interessant utilitzar alguna màscara intensiva regeneradora.

En cas de taques, la Susana ens recomana aplicar amb constància durant temps oli de rosa mosqueta a la nit: “Els resultats són fantàstics”. Si ens hem excedit amb el sol i la pell està resseca, l’oli d’argània té una gran capacitat regeneradora i també es pot aplicar als cabells. En cas de tenir una pell gruixuda, un bon exfoliant ens ajudarà a començar el tractament que creiem més adient, que pot ser un dels que hem recomanat per als cabells. Com a crema, segons el tipus de pell i necessitats, la Susana ens recomana la gamma de magrana de Weleda –sèrum, crema de dia i contorn d’ulls– per ajudar a regenerar la pell. També funciona molt bé la línia Age Protect d’alvocat i àcid hialurònic d’I+M amb la crema i contorn d’ulls, i el sèrum Age Miracle de Farfalla amb la crema de dia i de nit com a tractament complet.

 

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Demana cita amb la Jordina Casademunt a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic