Poques coses són més molestes que la picada d’un mosquit! Per això us expliquem alguns remeis naturals per evitar que ens piquin i, en cas que aconsegueixin picar-nos, saber què podem fer per calmar el dolor i evitar que s’infecti.

Per evitar que ens piquin

Els olis essencials són una gran opció per allunyar aquests insectes molestos. Podem aplicar unes quantes gotes d’oli essencial directament a la pell o barrejades amb un oli vehicular o oli base com, per exemple, l’oli d’ametlles dolces o de sèsam. Els olis essencials recomanats són els de citronella i d’eucaliptus blau. També podem ambientar la zona on ens trobem amb els mateixos olis mitjançant difusió atmosfèrica. D’aquesta manera, els principis actius de l’oli essencials es volatilitzen a l’ambient i creen una zona lliure de mosquits. Una altra opció molt casolana per ambientar la zona on siguem i invitar els mosquits que se’n vagin d’allà és clavar a la pell d’una llimona uns quants claus d’olor.

El que mengem també els pot atraure…

Els mosquits els atraiem en funció de l’olor corporal. Amb un canvi d’alimentació podem ajudar a fer que aquests petits insectes deixin de fixar-se en nosaltres. Alguns canvis que podem fer són:

Prendre perles d’all o menjar all o ceba crua.

Augmentar el consum d’aliments rics en vitamina B1 com ara ametlles, cigrons, llenties, cereal integral, xampinyons.

Menjar dues cullerades soperes de llevat de cervesa (és ric en vitamines del grup B).

Condimentar els plats amb clau d’olor i altres espècies aromàtiques com alfàbrega, romaní o farigola.

Quan ja ens han picat

Per alleugerir el dolor i la inflamació hi ha diferents remeis naturals que podem aplicar directament a la pell. Per exemple, podem recórrer al gel d’àloe vera ja que ajuda a alleugerir la picada i la inflor, al mateix temps que ajuda a curar la ferida gràcies a la riquesa en enzims i mucopolisacàrids, substàncies que ajuden a regenerar el teixit conjuntiu. D’altra banda, una molt bona opció també és aplicar un parell de gotes d’oli essencial d’arbre de te en una mica de gel d’àloe vera; d’aquesta manera aconseguirem regenerar la zona de la picada i evitarem que s’infecti gràcies a les propietats antibacterianes i fungicides de l’arbre de te. Uns altres olis essencials que es recomanen per a cremades o picades de vespes, meduses o mosquits és l’oli essencial de lavanda aspic o lavanda salvatge (us recomanem l’entrevista que CuerpoMente va fer a Dominique Baudoux, farmacèutic i director dels laboratoris Pranarôm International, president del Col·legi Internacional d’Aromateràpia i autor de diverses obres sobre aromateràpia científica). Per relaxar la zona de la picada, una bona opció és fer-hi banys tebis amb magnesi en flocs.

Un altre remei més casolà que ens pot ajudar a sortir d’un mal pas és agafar un tros de ceba tallada en forma de mitja lluna i aplicar-la sobre la zona afectada durant uns minuts, fins que desaparegui la picor, i després netejar la zona a fons. O també fregar la pell de la llimona a la zona de la picada o aplicar-hi directament una mica de suc de llimona. D’aquesta manera evitarem que la ferida s’infecti.

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Demana cita amb la Jordina Casademunt a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic