Poques coses són més molestes que la picada d’un mosquit! Per això us expliquem alguns remeis naturals per evitar que ens piquin i, en cas que aconsegueixin picar-nos, saber què podem fer per calmar el dolor i evitar que s’infecti.

Per evitar que ens piquin

Els olis essencials són una gran opció per allunyar aquests insectes molestos. Podem aplicar unes quantes gotes d’oli essencial directament a la pell o barrejades amb un oli vehicular o oli base com, per exemple, l’oli d’ametlles dolces o de sèsam. Els olis essencials recomanats són els de citronella i d’eucaliptus blau. També podem ambientar la zona on ens trobem amb els mateixos olis mitjançant difusió atmosfèrica. D’aquesta manera, els principis actius de l’oli essencials es volatilitzen a l’ambient i creen una zona lliure de mosquits. Una altra opció molt casolana per ambientar la zona on siguem i invitar els mosquits que se’n vagin d’allà és clavar a la pell d’una llimona uns quants claus d’olor.

El que mengem també els pot atraure…

Els mosquits els atraiem en funció de l’olor corporal. Amb un canvi d’alimentació podem ajudar a fer que aquests petits insectes deixin de fixar-se en nosaltres. Alguns canvis que podem fer són:

Prendre perles d’all o menjar all o ceba crua.

Augmentar el consum d’aliments rics en vitamina B1 com ara ametlles, cigrons, llenties, cereal integral, xampinyons.

Menjar dues cullerades soperes de llevat de cervesa (és ric en vitamines del grup B).

Condimentar els plats amb clau d’olor i altres espècies aromàtiques com alfàbrega, romaní o farigola.

Quan ja ens han picat

Per alleugerir el dolor i la inflamació hi ha diferents remeis naturals que podem aplicar directament a la pell. Per exemple, podem recórrer al gel d’àloe vera ja que ajuda a alleugerir la picada i la inflor, al mateix temps que ajuda a curar la ferida gràcies a la riquesa en enzims i mucopolisacàrids, substàncies que ajuden a regenerar el teixit conjuntiu. D’altra banda, una molt bona opció també és aplicar un parell de gotes d’oli essencial d’arbre de te en una mica de gel d’àloe vera; d’aquesta manera aconseguirem regenerar la zona de la picada i evitarem que s’infecti gràcies a les propietats antibacterianes i fungicides de l’arbre de te. Uns altres olis essencials que es recomanen per a cremades o picades de vespes, meduses o mosquits és l’oli essencial de lavanda aspic o lavanda salvatge (us recomanem l’entrevista que CuerpoMente va fer a Dominique Baudoux, farmacèutic i director dels laboratoris Pranarôm International, president del Col·legi Internacional d’Aromateràpia i autor de diverses obres sobre aromateràpia científica). Per relaxar la zona de la picada, una bona opció és fer-hi banys tebis amb magnesi en flocs.

Un altre remei més casolà que ens pot ajudar a sortir d’un mal pas és agafar un tros de ceba tallada en forma de mitja lluna i aplicar-la sobre la zona afectada durant uns minuts, fins que desaparegui la picor, i després netejar la zona a fons. O també fregar la pell de la llimona a la zona de la picada o aplicar-hi directament una mica de suc de llimona. D’aquesta manera evitarem que la ferida s’infecti.

GUANYEU UNA SESSIÓ DE COACHING COSMETIC SHOPPER

Voleu potenciar la vostra bellesa externa i aprendre a cuidar-vos la pell utilitzant el millor de la cosmètica bio? Apreneu quins productes són apropiats per al vostre tipus de pell i els ingredients que necessiteu per hidratar-la i protegir-la.

L’assessora d’imatge experta en cosmètica bio Susana Boulton us acompanyarà a les botigues referents de cosmètica bio de Barcelona i, a partir d’un estudi morfològic, us assessorarà per trobar les marques que s’adapten a les vostres necessitats, estil i personalitat. I si us agrada el maquillatge natural, també us ensenyarà a escollir els colors, tonalitats i textures que us afavoreixen més, alhora que us ajudarà a descobrir el món tan fantàstic del maquillatge bio.

Cada mes us plantejarem una pregunta o reflexió. Entre els participants farem un sorteig mensual.

Pregunta: Explica’ns el teu ritual de cosmètica bio per preparar la pell per al sol.

Escriviu-nos a: jcasademunt@etselquemenges.cat

Posarem en contacte la persona premiada amb la Susana Boulton.

Voleu saber què fa un coaching cosmetic shopper? Entreu aquí i descobriu-ho!

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Ara pots demanar cita amb la
Jordina Casademunt a La Consulta de l´Ets
936 338 063 Correu electrònic