Tan important és tenir en compte el que mengem com el que ens posem directament a la pell. És per això que sempre recomanem l’ús de cosmètics naturals amb certificació biològica, ja que ens asseguren que els ingredients són naturals i no contenen substàncies químiques agressives per a la pell.

Però si combinem l’ús d’un bon cosmètic amb un bon nutricosmètic aconseguirem resultats més sorprenents. És el que en el llibre del doctor Manuel Jiménez Ucero, Los secretos de la nutricosmètica. Alimenta tu belleza, anomena Twincosmètica, perquè fa referència a la combinació d’un nutricosmètic amb un cosmètic d’aplicació externa. Aquesta combinació, explica el doctor, aconsegueix la màxima eficàcia i la potenciació dels efectes de tots dos productes. Un dels avantatges d’aquest tractament combinat és que té uns resultats immediats i duradors. D’una banda, el cosmètic aplicat directament a la pell actua de manera evident i permet que els principis actius presents a la formulació hi penetrin de manera més eficaç. D’altra banda, la complementació amb un nutricosmètic assegura la reparació i la nutrició de la pell des de dins i ofereix un efecte a curt-llarg termini que es mantindrà en el temps.

A continuació us oferim la nostra proposta de Twincosmètica per a cada cas:

Evitar les primeres arrugues del rostre

Nutricosmètic: àcid hialurònic i un complex ric en antioxidants. Per una banda, l’àcid hialurònic proporciona hidratació i ajuda a emplenar els solcs que hi pugui haver, cosa que evitarà l’aparició de les arrugues. De l’altra, la complementació rica en antioxidants evitarà els efectes nocius derivats d’un excés de radicals lliures.

Cosmètica bio: interessa escollir cremes naturals que en la seva composició continguin actius naturals com l’oli de macadàmia o la mantega de karité, que proporcionen hidratació profunda; l’àcid hialurònic, que estimula de manera natural l’elasticitat de la pell; o l’Hydrocotile asiatica, que afavoreix la producció de col•lagen. També podem escollir cremes amb extracte de llavors de codonyer o cera d’abelles, que aporten hidratació i suavitat a la pell i la protegeixen enfront de les agressions del medi ambient. Recomanem aplicar-ho matí i nit sobre la pell neta i tonificada. Alguns exemples són: la crema facial Hidra fresca d’Omeline, la crema regeneradora Intense moisture, de Farfalla, i la crema de codonyer de Dr. Hauschka.

Evitar que la pell de la zona del coll pengi

Nutricosmètic: àcid hialurònic o col•lagen. Són els més indicats per evitar que la pell de la zona del coll pengi.

Cosmètica bio: en aquest cas hem de recórrer a cremes amb efecte rejovenidor i que en la seva composició tingui en compte la presència de nutrients antioxidants com els flavonoides i antocianidines. Ingredients com el cacau, ric en antioxidants; l’alvocat, ric en àcid oleic (omega-9); fruits vermells com el gerd; la vinya o la farigola, que aporten una gran riquesa en vitamina C, antocianidines i gemmes de bambú, riques en silici. Ingredients amb una acció calmant potent i un efecte tònic i reparador que aporten fermesa i suavitzen i allisen les pells més resseques. Exemples com l’emulsió reafirmant de Dulkamara o la crema regeneradora de Dr. Hauschka són els que hem de tenir en compte per tractar aquesta zona tan delicada del rostre. Són cosmètics que ajuden a atenuar les arrugues, aporten fermesa i elasticitat.

Cuidar una zona tan delicada com la dels ulls

La zona del contorn d’ulls és la més delicada. La pell és més fina i el teixit subcutani és molt tou. Un organisme intoxicat pot repercutir en el mal aspecte de la zona ocular (la salut del fetge està molt relacionada amb els ulls). És convenient portar ulleres de sol sempre que es pugui per evitar l’excés de sol o, en cas de fer esport, per evitar l’excés de partícules provinents de la pol•lució que ens puguin entrar als ulls. També cal assegurar-se un bon descans nocturn i evitar fregar-se els ulls. A l’hora de maquillar-te els ulls, utilitza sempre maquillatge bio i procura netejar bé la cara amb productes que no irritin, com pot ser el desmaquillador d’Omeline.

Les ulleres solen presentar-se per un problema circulatori o per falta de son. El que cal fer és, en primer lloc, corregir la causa que les origina, i després, aplicar-hi compreses d’aigua floral de blau alcian.

Nutricosmètica: betacarotè. És important per a la salut de la vista, omega-3 i omega-6, per aportar hidratació a la zona, flavonoides, protectors capil•lars, útils contra l’edema de les parpelles, les ulleres i la sequedat ocular.

Cosmètica bio: per tractar les bosses dels ulls va molt bé l’aplicador de bola de Farfalla, pel seu contingut en extractes de gemmes de Sorbier que, gràcies als seus principis actius, ajuden a reduir visiblement les ulleres i la inflor; també va bé la llet virginal de Dulkamara, que, gràcies a la seva composició derivada de les gemmes de bambú, refresca, relaxa i oxigena aquesta zona tan delicada i proporciona un aspecte jove i una gran sensació de frescor.

 

Tractament antienvelliment

A continuació, Susana Boultón, especialista en cosmètica natural, ens dóna unes pautes per cuidar la pell per fora i obtenir un efecte antienvelliment.

1) Neteja matí i nit la pell amb una llet netejadora (Omeline, Farfalla o Dr. Hauschka). Aconsella una llet perquè és el producte que més nodrirà la pell gràcies als olis vegetals presents a la composició. Les pells que més se’n beneficiaran són les seques, per la falta de lípids. Si apliquem la llet amb les mans aprofitarem millor el producte i la pell absorbirà més bé els actius dels olis.

Tingues en compte que amb l’edat la pell s’asseca, sobretot en el cas de les dones, per l’efecte de la menopausa, ja que es perden estrògens en tot aquest procés. Això no vol dir que totes les pells siguin seques, però un percentatge important ho són.

2) Aplica una loció tònica per equilibrar el pH de la pell, i poder rebre la crema hidratant que escullis. El tònic ajuda a tancar els porus i refrescar la pell. Com a exemples, recomanem la de Farfalla de la línia Intense moisture. Funciona molt bé.

És important que la nostra pell estigui molt hidratada i que mantingui la seva elasticitat. Així podem prevenir l’aparició d’arrugues prematures.

3) Aplica el contorn d’ulls al matí i a la nit. Arrugues d’expressió, arrugues pronunciades, bosses o ulleres. Per a bosses i ulleres funciona molt bé el contorn d’ulls amb textura gel, com el de FARFALLLA, que a més s’usa amb un aplicador de bola per ajudar a drenar. En cas d’arruga, les textures en forma de crema tenen més poder de nutrició.

4) Aplica el sèrum regenerador o reafirmant segons les necessitats de la pell. El sèrum de Farfalla i el sèrum d’argània funcionen molt bé.

És interessant tenir en compte que les pells mixtes pesen més, perquè són més gruixudes, i per això tenen més tendència a ser flàccides; les seques, en canvi, tenen més tendència a arrugar-se per la falta de lípids.

5) Després del sèrum, una vegada la pell ho ha absorbit tot, apliquem la crema antiedat, que ens aportarà nutrició i tots els ingredients que la nostra pell necessita. Pot ser de la línia Omeline riche, per a pells madures, la crema Age Miracle, de Farfalla, amb ingredients innovadors antienvelliment o la crema facial hidronutrient de Dulkamara, que hidrata i aporta elasticitat i resistència als canvis externs, nodreix en profunditat i millora el drenatge d’impureses de la pell. Suavitza l’epidermis i recupera i unifica el to de la pell, gràcies a la seva riquesa en principis actius naturals.

També podem afegir a les cremes unes gotes d’oli vegetal d’argània, per potenciar l’efecte regenerador o podem aplicar la crema sola, encara que és més aconsellable fer-ho a la nit.

En cas de taques, l’oli de rosa mosqueta funciona molt bé, però és important fer-ho amb molta constància i no esperar resultats ràpids, ja que és un procés lent, de mesos.

 

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Demana cita amb la Jordina Casademunt a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic