Una de les característiques de la pell és la seva capacitat regeneradora constant. Cada 28 dies aproximadament, totes les cèl·lules de la pell de les capes superiors es renoven. Podríem dir, doncs, que tenim una pell nova cada tres o quatre setmanes. Mentre de dia la pell ens protegeix i ens envolta, de nit es regenera. Per això cuidar la pell per dins i per fora amb ingredients que afavoreixin aquesta regeneració és important per evitar-ne l’envelliment precoç.

Quins són els ingredients estrella per combatre l’estrès i l’envelliment de la pell?

És clar que l’alimentació té un paper clau en la cura de la pell. Però també és important saber escollir uns cosmètics que siguin bons. D’entre l’oferta àmplia que hi ha, hem d’escollir la cosmètica biològica, perquè afavoreix la regeneració i l’oxigenació de la pell, ja que la deixa transpirar adequadament al mateix temps que la nodreix. A continuació, destaquem alguns dels ingredients que cal que tinguem present pel seu efecte antienvelliment:

Extracte d’arç groc: molt apreciat pel seu contingut elevat en antioxidants i vitamina C. Contraresta els processos inflamatoris de la pell i contribueix a mantenir-la jove, ja que n’estimula la funció natural i n’augmenta l’elasticitat. Trobem, per exemple, la línia Age Protection de Logona.

Àcid hialurònic: aquest component, cada vegada més present a les cremes antienvelliment, ajuda a mantenir un nivell excel·lent d’hidratació a la pell gràcies a la seva capacitat de retenir aigua, cosa que també proporciona elasticitat al cutis. Avui en dia trobem cosmètics biològics amb aquest ingredient, sobretot en cremes de dia, contorns d’ulls, sèrums, i cremes antiarrugues, encara que també aconseguirem un efecte més bo si acompanyem la crema d’un complement alimentós ric en àcid hialurònic.

Oli d’argània: és oli amb una concentració important en àcids grassos essencials omega-3 i omega-6 que ajuden a revitalitzar i hidratar la pell, cosa que impulsa les seves funcions autoreguladores. El contingut elevat que té en vitamina E la hidrata i la regenera. Contraresta el procés oxidatiu que accelera l’envelliment cutani. Un altre oli interessant és el de rosa mosqueta, molt ric en omega-3. És excel·lent per regenerar l’epidermis, facilita la renovació i generació del col·lagen i contribueix a prevenir l’aparició d’arrugues (efecte antiedat).

 

La causa principal del procés d’envelliment de la pell

Amb el pas del temps, les cèl·lules de la pell perden la rapidesa amb la qual es regeneren, i això afavoreix l’acumulació de pells mortes a l’epidermis. A més, es perd col·lagen, proteïna que confereix suport a la pell i la manté ferma i llisa. Aquest ingredient es va perdent a causa de la deshidratació, i sorgeixen les arrugues.

Tots sabem que l’envelliment de la pell no es pot aturar però sí que podem fer més lent el procés. I una manera de fer-ho és cuidant els hàbits, com per exemple, deixar de fumar, evitar l’exposició continuada al sol i menjar productes de qualitat i saludables com els que recomanem a l’Ets. Un altre punt clau és la cosmètica. Utilitzant cosmètica bio amb ingredients actius que afavoreixin l’oxigenació de la pell i regeneració. I també seguir un protocol de tractament antienvelliment natural. I un altre punt fort és la nutricosmètica, perquè ajuda a aportar les vitamines, minerals, àcids grassos essencials i altres substàncies que la pell necessita per millorar-ne la textura, el to i la fermesa.

 

 

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Demana cita amb la Jordina Casademunt a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic