Quan arriba el bon temps, tots volem treure’ns els pèls de les aixelles, cames, engonals… La depilació ja fa anys que s’ha instaurat com una rutina entre el públic femení, però cada vegada hi ha més homes que s’apunten a la moda “sense pèl”. Hi ha moltes tècniques depilatòries –més o menys doloroses–, però aquí us n’expliquem algunes que fan servir productes naturals i que respecten i cuiden la pell.

Val més evitar la depilació convencional

En la depilació convencional, s’utilitzen productes amb molts components químics poc saludables per a la pell i per a l’organisme, i que tampoc són bons per al medi ambient. Les cremes depilatòries són unes deu vegades més abrasives i perilloses que el lleixiu, i la cera convencional conté resines i substàncies químiques que cremen la pell i que n’afavoreixen l’envelliment i la deshidratació.

Les tècniques de depilació alternatives

Per cuidar la pell i aconseguir una bona depilació, podem trobar tècniques diferents: des de la depilació amb fils o threading –un sistema que prové de l’Índia i que consisteix en dos fils i molta traça–, fins a la depilació amb mel i bandes de cera 100% naturals.

La depilació amb fil o threading: una tècnica mil·lenària

Tot i que per a molts és desconeguda, la depilació amb fil és una tècnica molt antiga que prové de l’Índia i que consisteix a moure de manera controlada dos fils per tal que arrenquin el pèl d’arrel com si fossin unes pinces. És una tècnica que apliquen en algunes cabines d’estètica i que treballa la zona de les celles i el llavi superior, amb uns efectes realment visibles que no aconsegueix la depilació amb cera o amb pinces: elimina el pèl d’arrel –que tarda més a créixer–, no irrita la pell i fa menys mal que la cera o les pinces.

Depilació amb mel

És una tècnica ancestral que feien servir les reines de l’antiguitat. Cada família tenia una recepta secreta pròpia que era transmesa de mare a filla. Avui, aquesta tècnica s’ha tornat a recuperar i s’utilitza una preparació de mel d’alta qualitat i d’aigua de roses amb olis essencials. És una tècnica indolora, 100% natural, sense additius, productes químics ni riscos de cremades o al·lèrgies.

La depilació a casa

Com que es fa una mica difícil trobar centres d’estètica que ofereixin aquestes tècniques, també podem fer-ho a casa. Per aconseguir una bona depilació que ens duri, és important preparar la pell amb uns passos molt senzills que expliquem a continuació:

1. Exfoliació de la pell. Per alliberar la pell d’impureses i cèl·lules mortes, es recomana exfoliar la zona que volem depilar dos cops a la setmana amb la pell humida, fent moviments circulars, i també abans de la depilació. Es pot fer amb una cera d’abelles i ametlles –com per exemple l’exfoliant d’Acorelle–, o bé amb un exfoliant fitoactiu –com el d’Ypsophilia o Dulkamara, que proporciona una textura fina a la pell al mateix temps que permet frenar el creixement del pèl. L’exfoliació va bé per evitar enquistaments, i alhora deixa la pell suau i sense rastre d’irritacions ni zones envermellides. Una altra bona manera d’evitar que els pèls s’enquistin és aplicar cada dia una loció feta de flor d’hisop, per exemple, o la llet virginal de Dulkamara, per exemple, a les zones més compromeses.

2. Depilació. Podem fer servir bandes de cera freda d’origen 100% natural, elaborades amb una fórmula hipoal·lergògena que conté cera d’abella biològica i àloe biològic d’efecte calmant i hidratant. És important que no continguin parabens, colorants ni conservants químics, ja que irriten i malmeten la pell. Una altra manera de depilar és agafar ceres elaborades o bé sucre de canya i combinar-ho amb olis essencials d’ilang-ilang o bé amb cera d’abelles, resina de pi i oli de ricí. La casa Acorelle té una bona gamma de productes per depilar amb ingredients naturals i amb el certificat ecològic Ecocert.

3- Postdepilació. Un cop ens hàgim depilat, interessa hidratar bé la pell, i una bona manera de fer-ho és amb oli d’ametlles dolces, per exemple. Un altre oli interessant és el de blat-taronja d’Ypsophilia.

4- Tractaments per a després de la depilació que retarden el creixement del pèl i el minimitzen. La marca Acorelle també té una línia de cosmètica natural que ajuda a minimitzar i a retardar el creixement del pèl. Per exemple, per a les aixelles té un desodorant que, a més de neutralitzar l’olor, retarda el creixement del pèl. Conté cristalls d’alum que regulen la sudoració i que neutralitzen l’olor juntament amb una base d’extractes de trufa negra, que retarden el creixement del pèl. Per altra banda, per a les cames hi ha una crema elaborada amb trufa negra, enzims proteolítics, àloe bio, oli d’oliva bio i aigua floral de rosa bio que hidrata, calma, nodreix i protegeix la pell juntament amb el caolí, que promou la renovació cel·lular i la cicatrització de la pell.

GUANYEU UNA SESSIÓ DE COACHING COSMETIC SHOPPER

Voleu potenciar la vostra bellesa externa i aprendre a cuidar-vos la pell utilitzant el millor de la cosmètica bio? Apreneu quins productes són apropiats per al vostre tipus de pell i els ingredients que necessiteu per hidratar-la i protegir-la.

L’assessora d’imatge experta en cosmètica bio Susana Boulton us acompanyarà a les botigues referents de cosmètica bio de Barcelona i, a partir d’un estudi morfològic, us assessorarà per trobar les marques que s’adapten a les vostres necessitats, estil i personalitat. I si us agrada el maquillatge natural, també us ensenyarà a escollir els colors, tonalitats i textures que us afavoreixen més, alhora que us ajudarà a descobrir el món tan fantàstic del maquillatge bio.

Cada mes us plantejarem una pregunta o reflexió. Entre els participants farem un sorteig mensual.

Pregunta: Explica’ns el teu ritual de cosmètica bio per preparar la pell per al sol.

Escriviu-nos a: jcasademunt@etselquemenges.cat

Posarem en contacte la persona premiada amb la Susana Boulton.

Voleu saber què fa un coaching cosmetic shopper? Entreu aquí i descobriu-ho!

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Demana cita amb la Jordina Casademunt a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic