Tria un xampú natural segons les teves necessitats

-Per a uns cabells amb problemes de caspa: ginebró, gingebre i llimona, arbre de te, escorça de saüc.

-Per a uns cabells secs: acàcia, ginkgo, bambú, arbre de l’oli de ben, bambú, proteïnes del blat.

-Per a uns cabells greixosos: melissa, gingebre i llimona, argila verda, vinagre de romaní, jojoba.

-Si els voleu tenir més lluents: calèndula, llet i mel, jojoba.

-Per a cabells prims i amb poc volum: ginkgo i cafeïna, mel i cervesa, goji.

-Amb els xampús naturals pots rentar-te el cabell cada dia, tot i que potser seria ideal trobar el xampú que reguli la secreció de greix del cuir cabellut per no tenir necessitat de fer-ho diàriament.

Què posen els fabricants de cosmètica als xampús per aconseguir aquella escuma tan desitjada per a molts consumidors? Principalment, sodium lauryl sulfate (SLS) i sodium laureth sulfate (SLES). Són ingredients realment bons per als cabells, o n’hem de desconfiar?

Segons ens explica la Cristina Soler, responsable tècnic de cosmètica Cattier i Jasön, de l’empresa Natur Import, “tant l’SLS com l’SLES són bons desgreixants i escumants que s’utilitzen àmpliament als xampús convencionals per la seva alta eficàcia i el seu bon preu, però poden resultar irritants per a la pell i també per als ulls. En el cas de l’SLS, resulta, a més, sospitós de ser un tòxic ambiental, i l’SLES, si bé és menys irritant per a la pell i els ulls, no és desitjable per les evidències existents sobre la seva toxicitat en l’ésser humà”.

Les alternatives d’aquests dos escumants, segons Cristina Soler, acostumen a ser barreges de sucres vegetals, com la substància coneguda com decyl glucoside; derivats d’àcids grassos procedents del coco, com és el sodium cocoamphoacetate, i altres sulfats d’origen natural com l’ammonium lauryl sulfate o el sodium coco sulfate.

I un cop ja coneixem tots aquests ingredients, el següent pas és saber quins requisits ha de tenir un xampú natural per ser l’escollit. És important, per tant, que no contingui SLS, parabens, ftalats o olis minerals, i que, per descomptat, sigui un xampú que nodreixi i hidrati els cabells i el cuir cabellut, sempre respectant l’equilibri natural.

I si estem enganxats a un xampú convencional i ens decidim a fer el pas, Montse de las Fuentes, del departament de comunicació de l’empresa Naturcosmetika, ens comenta que “en passar cap a un xampú natural, el primer que notarem és que realment fa menys escuma mentre ens rentem el cap”. També comenta que al final potser no es noten els cabells tan suaus per la falta de silicones i parafines. Tot i això, després de gairebé tres setmanes d’utilitzar un xampú natural, els cabells recuperen la lluïssor, el volum i la suavitat propis, ja que aconseguim equilibrar la funció natural de l’arrel dels cabells i el cuir cabellut.

Xampús com els de Jasön, Cattier, Logona, Santé, Neobio, són alguns dels que trobarem amb aquests requisits.

 

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Demana cita amb la Jordina Casademunt a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic