Aquesta setmana, a “L’alternativa”, hem parlat de les diferents propostes nutricionals que cal tenir en compte per protegir la pell del sol des de dins; però també hem de tenir en compte unes pautes de cosmètica molt senzilles protegir la pell des de fora. Descobriu-les!

Primer pas: exfoliació

Per preparar la pell per rebre els beneficis del sol, és important que primer exfoliem la pell per ajudar a eliminar la capa de les cèl·lules mortes i afavorir la renovació cel·lular. Interessa escollir exfoliants naturals elaborats amb fibres vegetals d’algues o lufa, amb extractes de bambú o grans de sucre, per exemple. D’aquesta manera afavorirem el procés de descamació de la pell.

Aquest procés, però, s’ha de fer un cop cada quinze dies o una vegada al mes, segons el tipus de pell. Per a més informació us recomanem l’article d’exfoliants naturals.

Segon pas: neteja

Abans d’aplicar una crema hidratant, interessa netejar la pell amb un tònic o una llet netejadora. D’aquesta manera, aprofitarem millor els beneficis nutricionals que aporta la crema hidratant: la pell estarà, en definitiva, més receptiva.

Tercer pas: hidratació

Interessa hidratar la pell amb cremes naturals riques en olis vegetals de primera pressió en fred que, a més d’hidratar i nodrir, ajudin a mantenir un teixit conjuntiu òptim.

Entre els ingredients naturals que cal tenir en compte trobem:

Àloe: gran protector de la pell. És molt ric en glicosaminoglicans, unes substàncies riques en hidrats de carboni i proteïna que afavoreixen una nutrició i hidratació òptimes de les capes més profundes de la pell, al mateix temps que afavoreixen una bona síntesi de col·lagen.

Oli de rosa de mosqueta: hidrata i al mateix temps ajuda a cicatritzar la pell. Té propietats regeneradores, proporciona fermesa i atenua les arrugues, i també es recomana per evitar l’aparició de taques cutànies. Les seves grans virtuts les deu als àcids grassos essencials omega- 6 i omega-3 que conté. Per saber que tenim un bon oli de rosa de mosqueta, hem de comprovar que s’hagi obtingut mitjançant una pressió en fred sense cap mena d’escalfament, procediment que permet conservar l’aroma, el sabor i el color del fruit: no ha de fer olor de rosa, sinó de fruit! Es distingeix fàcilment d’un oli refinat perquè aquest últim acostuma a ser aromatitzat amb essències de rosa sintètica. Una bona marca és, per exemple, la que porta Dietéticos Intersa: Essential’ Arôms.

Oli de sèsam i mantega de karité: tots dos ingredients tenen un gran efecte restaurador de la pell i afavoreixen la producció de melatonina, que ajuda a bronzejar més amb menys hores d’exposició solar. Una crema fantàstica que hauríem de tenir en compte els mesos abans de prendre el sol és la que ens ofereix Dulkamara: la FP6, que, tot i que no destaca per un factor elevat de protector solar, es caracteritza principalment per la combinació d’ingredients naturals que ajuden a restaurar la pell i afavorir la producció de melatonina. És una crema especialment indicada per a pells fotosensibles i reactives. Si s’aplica de manera continuada, fa evolucionar la pigmentació de la pell i enforteix la seva capacitat natural de protecció. De totes maneres, també hi ha altres cremes interessants que cal tenir en compte, tal com ens explica l’experta en cosmètica natural Susana Boulton, en el requadre d’aquest mateix article.

Apliqueu protectors solars amb filtres físics

Sempre és més recomanable escollir protectors solars que continguin filtres físics per evitar, d’una banda, possibles respostes dermatològiques i, de l’altra, compostos tòxics que trobem en els filtres solars químics. Per tenir més informació sobre els protectors solars, us recomanem que llegiu aquest article.

I, finalment, recordeu de fer un ús responsable i conscient del sol. No convé estar hores i hores exposats al sol: val més prendre el sol de manera saludable, al matí, amb un bon protector i poca estona. La preparació que hàgim fet els mesos abans, tant pel que fa a la dieta com a la cosmètica, seran clau per aconseguir un bronzejat saludable i bonic.

“Protocol bàsic per preparar la pell”, per Susana Boulton, assessora d’imatge experta en cosmètica bio

 

  1. Primer de tot, exfolieu la pell. Per exemple, trobem l’exfoliant suau de Logona Peeling Aloe Bio.
  2. Netegeu la pell amb un producte específic segons el tipus de pell (llet netejadora, espuma, sabó o gel) i apliqueu d’un tònic hidratant: el de rosa bio de Logona, el tònic facial d’alvocat de la línia antienvelliment Age Protect d’I+M o la loció hidratant de Farfalla.
  3. Hidrateu la pell amb cremes específiques hidratants, sèrums hidratants, olis hidratants i mascaretes hidratants i calmants. Per fer-ho, podem fer servir tractaments o bé combinar-los. És important aportar un extra d’hidratació a la cara amb una bona crema per contrarestar els efectes deshidratants del sol. El sèrum Hidro-Lipid Balance de Logona és perfecte perquè equilibra la capa hidrolipídica de la pell al mateix temps que n’estimula la funció protectora natural; també és ric en olis vegetals bio i te blanc (antioxidant molt potent). També són molt bons productes l’oli de sèsam i el de jojoba de la línia Biofloral.
  4. En el moment de prendre el sol, és important protegir molt bé la pell amb protectors solars orgànics amb un SPF adequat al fototip propi; si es tenen taques o una pell molt fràgil s’aconsella la protecció més alta.
  5. En el cas de pells madures, és important utilitzar sèrums hidratants i regeneradors, com el sèrum Lifting de Logona –ric en oli d’argània, Hydrocotile asiatica i karité–, el Fluid Hidro-Vital d’Hidroperformance, per a pells més joves, el sèrum Age Protect d’I+M o el sèrum regenerador Age Miracle de Farfalla. També és molt important hidratar i nodrir la pell del contorn d’ulls amb una crema específica.
  6. Poseu-vos una mascareta hidratant, o dues, per setmana, com pot ser l’Age Protection de Logona per a pells madures, la de roses per a pells més joves o la mascareta antiestrès de Santé, que calma molt la pell i aporta un extra d’hidratació. Si un dia rebem un excés de sol, podem recórrer a la crema facial de calèndula de Weleda o a la de Logona per a nadons per tal de calmar i nodrir la pell.
  7. En pells amb taques, l’oli de rosa mosqueta bio funciona molt bé, si tenim constància i donem temps a la pell perquè es regeneri. És millor aplicat a la nit.
  8. Pel que fa al cos, s’aconsella exfoliar i hidratar bé la pell amb olis o mantegues, ja que són molt nutrients.

GUANYEU UNA SESSIÓ DE COACHING COSMETIC SHOPPER

Voleu potenciar la vostra bellesa externa i aprendre a cuidar-vos la pell utilitzant el millor de la cosmètica bio? Apreneu quins productes són apropiats per al vostre tipus de pell i els ingredients que necessiteu per hidratar-la i protegir-la.

L’assessora d’imatge experta en cosmètica bio Susana Boulton us acompanyarà a les botigues referents de cosmètica bio de Barcelona i, a partir d’un estudi morfològic, us assessorarà per trobar les marques que s’adapten a les vostres necessitats, estil i personalitat. I si us agrada el maquillatge natural, també us ensenyarà a escollir els colors, tonalitats i textures que us afavoreixen més, alhora que us ajudarà a descobrir el món tan fantàstic del maquillatge bio.

Cada mes us plantejarem una pregunta o reflexió. Entre els participants farem un sorteig mensual.

Pregunta: Quins canvis heu notat en passar de la cosmètica convencional a la cosmètica bio?

Escriviu-nos a: jcasademunt@etselquemenges.cat

Posarem en contacte la persona premiada amb la Susana Boulton.

Voleu saber què fa un coaching cosmetic shopper? Entreu aquí i descobriu-ho!

 

 

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Demana cita amb la Jordina Casademunt a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic