Un truquet per aquestes festes nadalenques

Si el que voleu és tenir una pell radiant especialment en aquests dies festius us recomanem que a part del ritual que hem explicat abans recorreu a productes que proporcionen un tractament intensiu i amb un efecte immediat, com és el cas de la Cura Cutánea de Dr. Hauschka o de la crema Be Beautiful de Farfalla. El tractament Cura Cutánea es recomana per als canvis d’estació i es recomana seguir-lo durant 28 dies consecutius cada nit per ajudar a respectar els cicles naturals de regeneració cutània, però també es recomana per a aquells dies que es busca estar especialment radiant. En el cas de la crema Be Beautiful, la seva riquesa en omega-3, l’extracte de papaia, la nou inca i el pebre del Brasil proporcionen un aspecte especialment lluminós a la pell. Aquestes dues propostes afavoreixen l’autoregeneració, estimulen la força pròpia de la pell i reafirmen, tonifiquen i rejoveneixen la pell amb actius naturals.

El rostre és la zona del cos que està més exposada als canvis de temperatura. Arribem a l’hivern amb una pell que ha patit els efectes de la calor i en la qual comencen a aparèixer les reaccions retardades de l’excés dels rajos ultraviolats que hem anat rebent al llarg de l’època de calor. Entrem en un període de l’any en què necessitem cuidar la cara i aportar nutrició amb productes que ajudin a regenerar la pell, que hidratin i que netegin aquesta zona tan delicada.

Neteja, tonificació, nutrició i hidratació

Al llarg del dia el nostre organisme –tant cel·lularment com des del punt de vista de la pell– passa per dues etapes, dos processos totalment oposats: la destoxicació (eliminació de substàncies tòxiques) i l’absorció i assimilació de nutrients. La pell, de la mateixa manera que el nostre organisme, respira, s’alimenta i elimina toxines, per tant, hem de tenir present que els pilars de la bellesa han de basar-se en neteja, hidratació i nutrició, principalment, per ajudar a dur a terme les funcions fisiològiques d’aquest òrgan tan important. 

La neteja i tonificació s’han de fer tant al matí com a la nit. Al matí per eliminar els residus de suor i impureses que s’hagin produït a la nit; i abans d’anar a dormir per tal de netejar la pell de la brutícia originada per la suor, contaminació i maquillatge. A l’hora d’escollir un producte netejador hem de mirar que sigui una base netejadora suau, que no irriti, amb principis actius naturals que no només netegin la pell de manera superficial sinó que des del punt de vista limfàtic també ajudin a netejar, tonificar, i nodrir en profunditat. Es poden utilitzar locions vegetals com ara sàvies de bambú o llets virginals, de Dulkamara o d’Ypsophilia, per exemple. Quan parlem de tonificar, el propòsit és proporcionar una neteja més profunda i al mateix temps estimular el sistema circulatori de la pell. Hi ha tònics sense alcohol, amb menta i hamamelis, com és el cas del tònic facial menta de Logona, recomanat per a pells mixtes i amb impureses; tònics amb olis essencials que purifiquen i suavitzen la pell, com els d’arbre de te, romaní i menta, o amb aigües florals de camamilla, com els de Cattier.

Després hem de procurar nodrir la pell amb cremes que continguin tots els nutrients que necessita aquest gran òrgan: proteïnes, àcids grassos essencials, vitamines, minerals i oligoelements provinents dels olis vegetals,

Una zona especialment delicada i a la qual hem de prestar una atenció especial és la dels ulls. Per aquest motiu hem de tenir l’ajuda de cosmètics biològics que, a més de nodrir, presentin una acció antiinflamatòria i d’estimulació de la microcirculació per evitar bosses i ulleres. Ingredients com l’aigua de roses, l’oli d’argània, extractes de llavors de fajol, extractes d’algues vermelles i microalgues verdes, l’aigua floral de blauet o de camamilla els trobem en les cremes per al contorn d’ulls, com és el cas de la línia Cattier. A l’hora d’aplicar una crema de contorn d’ulls sempre s’ha d’aplicar fent pressions lleugeres amb l’ajuda dels tous dels dits, des de l’interior cap a l’exterior de les parpelles.

Crea el teu propi ritual

La pell del rostre necessita una sèrie de cures que s’han de fer sistemàticament com si es tractés d’un ritual. Per poder veure els efectes positius d’aquest ritual cal ser pacient, ja que la pell necessita entre 50 i 75 dies per crear cèl·lules noves i per fer que surtin a la superfície. Amb l’ajuda de cosmètics que alimentin la pell amb olis vegetals i fitoextractes podrem mantenir la pell nodrida i hidratada.

Per a això, us suggerim que creeu un ritual propi basat en els punts següents:

  1. Neteja

  2. Tonificació

  3. Hidratació i nutrició

  4. Cura especial, segons les necessitats de cadascú

A l’hora d’escollir cosmètics sempre us recomanem que us deixeu assessorar per un bon professional. Cattier, Farfalla, Logona, Santé, Qbio, Dulkamara, Ypsophilia, Dr. Hauschka, Weleda són les marques referents en cosmètica bio facial.

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Demana cita amb la Jordina Casademunt a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic