Dutxa ionitzada

Dutxa ionitzada

Quan passegem per la platja o caminem per la muntanya ens carreguem d’ions negatius, que són saludables per a la salut i que ens permeten experimentar sensacions d’eufòria i de benestar i augmentar la nostra energia. En canvi, a la llar i a la feina, estem en contacte amb ions positius, que no beneficien la salut.

Una manera molt bona de carregar les piles saludablement és amb una bona dutxa ionitzada, tal com ens explica el pare Lluc Torcal del Monestir de Poblet a l’entrevista d’”El convidat”. Però, què és i quins beneficis ens aporta la dutxa ionitzada?

 

Què és la ionització?

La ionització és un procés natural que té lloc com a resultat de col•lisions de partícules, en què una molècula guanya o perd un electró. El primer grup és el dels ions negatius (beneficiosos per a la salut), mentre que el segon es coneix com el dels ions positius (perjudicials per a la salut). Els ions es creen en la natura com les molècules d’aire que es trenquen a causa de la llum solar, la radiació i el moviment de l’aire i de l’aigua.

Les persones que vivim en ambients elèctricament molt alterats, com és el cas de les ciutats, ens podem beneficiar dels efectes positius de la ionització que aconseguim amb petites màquines que produeixen un flux constant d’ions negatius. Una bona manera de fer-ho és amb una dutxa ionitzada.

Com podem aconseguir una dutxa amb aigua ionitzada?

Podem comprar capçals de dutxa iònica amb grànuls de minerals de ceràmica que carreguen d’energia i ionitzen negativament l’aigua. També podem trobar filtres d’aigua que contenen minerals com la turmalina i el calci corall, que l’alcalinitzen i també l’ionitzen. Tots dos ajuden a neutralitzar l’acidesa del cos –resultat de l’estrès diari i la mala alimentació– i afavoreixen una hidratació cel•lular òptima, alhora que hidraten el cos i ajuden a eliminar les toxines que genera l’organisme. Aquests filtres ajuden a desfer-se dels compostos tòxics de l’aigua com el clor, els trihalometans, els fenols, els sediments, els desfets orgànics i els bacteris de tot tipus.

Beneficis per a la pell

Amb la dutxa ionitzada la pell queda hidratada al màxim, sense que calgui cap producte addicional. Molts dels problemes de pell disminueixen, i fins i tot desapareixen. Està molt indicada per a persones amb dermatitis, pell atòpica i psoriasi. També ajuda a netejar en profunditat la cara i evita possibles infeccions i l’aparició de punts negres i acne.

Però una dutxa carregada d’ions negatius també aporta un benestar general de l’organisme, ja que afavoreix la relaxació i la producció de serotonina, l’hormona del bon humor. Ajuda, per tant, a reduir l’ansietat i afavoreix la relaxació muscular.

Dutxar-se amb aigua clorada

L’aigua amb clor afavoreix els problemes de pell com ara acne, irritacions, erupcions, èczema, pell seca, i possibilita que surtin arrugues més aviat, ja que fa que la pell s’assequi més fàcilment i s’esquerdi. Per altra banda, s’ha vist que el clor pot fer aparèixer problemes respiratoris com ara l’asma.

Una dutxa molt ecològica

L’efecte ionitzant d’aquestes dutxes permet reduir la quantitat de sabó que utilitzem perquè ajuda a aconseguir un efecte espumós més bo. Fins i tot fa possible prescindir-ne directament, ja que allibera una quantitat enorme d’ions negatius, que, a més de ser beneficiosos per a la salut, netegen, tonifiquen i desinfecten la pell. Aquest sistema també permet estalviar molta aigua.

 

Ions positius o ions negatius

Factors que augmenten la concentració d’ions positius (perjudicials per a la salut)

Factors naturals com la radioactivitat natural: substàncies radioactives en l’escorça terrestre, tempestes, la fase de lluna plena, determinats vents, etc.

Factors derivats del desenvolupament industrial: la contaminació atmosfèrica, l’aire condicionat, l’ús de teixits de fibres sintètiques, la proximitat a pantalles de televisió, l’ús d’aparells elèctrics.

Factors que augmenten la concentració d’ions negatius (beneficiosos per a l’organisme)

La funció clorofíl•lica que desenvolupen les plantes durant el dia, la formació de petitíssimes gotes d’aigua, un fenomen conegut com a efecte Lenard, que es presenta quan l’aigua està sotmesa a una forta agitació: cascades, onades de mar, pluja intensa.

Efectes dels ions negatius en l’organisme

  • Milloren els problemes respiratoris
  • Augmenten el benestar general de l’organisme
  • Disminueixen la fatiga i els dolors musculars
  • Augmenten l’activitat sexual
  • Tenen efecte analgèsic
  • Milloren els problemes de pell
  • Milloren els problemes digestius
  • Disminueixen els problemes d’ansietat

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Demana cita amb la Jordina Casademunt a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic