Shaving manLa pell de l’home és més gruixuda que la de la dona, fet que fa que envelleixi més lentament, però també de manera més brusca. Factors com l’edat, la contaminació, una dieta desequilibrada, l’estrès, el tabac, l’alcohol i la falta d’exercici també afecten negativament la pell masculina. Per això cal tenir-ne una cura especial i procurar que l’afaitat sigui el menys agressiu possible.

La pell de l’home és més espessa que la de la dona, és més resistent i té més greix cutani, cosa que comporta més imperfeccions i brillantors, sobretot a la “zona T”. Per això la pell de les galtes i del coll té més tendència a la deshidratació i la sequedat.

Locions postafaitat naturals

Les locions postafaitat convencionals tenen, a més d’ingredients químics, un percentatge elevat d’alcohol que pot provocar sequedat, irritació i taques a la pell.

En el món natural trobem, per exemple, el famós àloe, que en forma de gel és ideal per aplicar com a loció postafaitat. Per una banda, la seva riquesa en mucopolisacàrids assegura una hidratació de la pell òptima; de l’altra, gràcies al seu contingut en antraquinones, s’afavoreix l’eliminació de bacteris i impureses, i té una acció antiinflamatòria. L’aplicació de gel d’àloe al rostre després de l’afaitat ajuda a calmar la pell i a regenerar noves cèl•lules.

A més, també es poden utilitzar bàlsams o locions postafaitat amb ingredients naturals que continguin extractes de calèndula, camamilla, equinàcia, jojoba, ginkgo, te verd, te blanc, àloe, oli de jojoba o d’ametlles dolces, etc. Podeu trobar, per exemple, la loció Mann de Logona, el bàlsam de Weleda, la loció de Santé, el bàlsam de Matarrània, etc. Els ingredients naturals presents a les marques amb certificació bio estan pensats per ajudar a alleugerir les vermellors i irritacions provocades per l’afaitat i ajudar a protegir la pell i refrescar-la.

També es pot fer una loció postafaitat casolana amb infusió de romaní i sàlvia i vinagre de poma. Es posen els ingredients al foc i es bull. Es filtra i amb una gassa s’aplica al rostre. Té propietats desinfectants, antiinflamatòries i cicatritzants.

Per aconseguir que l’afaitat sigui al més respectuós possible amb la pell de l’home cal tenir en compte uns quants consells:

1- Prepareu la pell: renteu-vos bé la cara amb aigua calenta i un tònic per aconseguir obrir els porus.

2- Utilitzeu una fulla d’afaitar de bona qualitat i canvieu-la sovint per evitar que s’infecti algun tall que us pugueu fer.

3- Utilitzeu una brotxa de fibres vegetals i cerres naturals.

4- Utilitzeu un sabó natural com el mousse de sabó de Matarrània elaborat amb oli d’oliva i calèndula.

5- Mai us heu d’afaitar a contrapèl perquè pot produir irritacions. Heu de seguir la direcció del pèl.

6- La fulla ha d’estar sempre mullada, i també el rostre. La pell ha d’estar humida durant tot el procés de l’afaitat.

7- Netegeu bé la fulla d’afaitar per evitar impureses.

8- Apliqueu una bona loció postafaitat natural.

9- Cuideu la pell cada dia amb cosmètica natural. Renteu-vos la cara amb un sabó a la nit, així al dia següent quan us afaiteu tindreu una pell encara més neta d’impureses.

10- Exfolieu la pell un cop a la setmana, o cada dos setmanes, per tenir-la més preparada i sense impureses.

11- Si teniu la pell seca, utilitzeu una crema hidratant cada dia.

12- Si teniu acne, abans i després de cada afaitat utilitzeu un sabó de pròpolis.

 

 

 

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Demana cita amb la Jordina Casademunt a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic