Hidratant imprescindible per a aquest estiu

L’argània (Argania spinosa) és un oli vegetal procedent d’un arbre autòcton del Marroc que l’any 1999 va ser declarat reserva de la biosfera per la Unesco, i que creix de manera salvatge al sud-oest marroquí i s’estén per les muntanyes de l’Atles. Pertany a la família de les sapotàcies i té unes arrels profundes que suporten condicions de  sequedat extrema. Els boscos d’argània tenen un valor ecològic important: participen en el manteniment de la humitat i fertilitat del sòl i protegeixen contra l’erosió hídrica i eòlica.

Avui en dia hi ha moltes cooperatives formades per dones que produeixen oli d’argània –producte cosmètic de qualitat conegut com a or líquid del Marroc– de manera totalment manual i artesanal. Aquest és el cas de l’oli d’argània d’Esential’Aroms, que a més procedeix de cultius ecològics certificats. És un oli d’argània de primera pressió en fred sense refinar, i que conserva intactes tant la composició com les propietats.

Quan i a qui es recomana l’oli d’argània

Apliqueu-lo des de l’aparició de les primeres arrugues. Ideal per a les pells envellides.

Apliqueu-lo a la nit per obtenir un efecte regenerador i evitar l’envelliment cutani.

Ideal per a persones fumadores gràcies a la seva acció antioxidant.

Ideal per a les pells atòpiques, amb psoriasi. Evita la descamació i la inflamació de la pell.

Reforça els cabells i les ungles. Apliqueu-vos-el als cabells com si fos una mascareta i a les ungles que es trenquen amb un massatge.

Els nutrients que conté aquest oli en fan un cosmètic inigualable

L’efecte regenerador d’aquest oli és degut a la seva composició química, en la qual destaca una gran quantitat d’àcids grassos essencials (omega-6 en un 38-36%, omega-3 en un 0,1%, i omega-9 en un 45-55%). També conté vitamina E natural i fitosterols.

Els beneficis de l’oli d’argània per a la pell

Aplicar cada dia oli d’argània té molts beneficis per a la pell. Principalment per la seva gran riquesa nutricional, que hidrata i al mateix temps ajuda a restaurar la capa hidrolipídica. Com que és ric en vitamina E, té un gran efecte antioxidant i contribueix a alentir l’envelliment cutani, gràcies a una acció antiarrugues important. Els omegues que conté ajuden a fer que  la pell es mantingui elàstica i ferma alhora que li aporten els nutrients essencials que necessita per a una regeneració òptima. Finalment, cal afegir que també va bé per calmar la pell, ja que té un lleuger efecte antiinflamatori i analgèsic.

GUANYEU UNA SESSIÓ DE COACHING COSMETIC SHOPPER

Voleu potenciar la vostra bellesa externa i aprendre a cuidar-vos la pell utilitzant el millor de la cosmètica bio? Apreneu quins productes són apropiats per al vostre tipus de pell i els ingredients que necessiteu per hidratar-la i protegir-la.

L’assessora d’imatge experta en cosmètica bio Susana Boulton us acompanyarà a les botigues referents de cosmètica bio de Barcelona i, a partir d’un estudi morfològic, us assessorarà per trobar les marques que s’adapten a les vostres necessitats, estil i personalitat. I si us agrada el maquillatge natural, també us ensenyarà a escollir els colors, tonalitats i textures que us afavoreixen més, alhora que us ajudarà a descobrir el món tan fantàstic del maquillatge bio.

Cada mes us plantejarem una pregunta o reflexió. Entre els participants farem un sorteig mensual.

Pregunta: Explica’ns el teu ritual de cosmètica bio per preparar la pell per al sol.

Escriviu-nos a: jcasademunt@etselquemenges.cat

Posarem en contacte la persona premiada amb la Susana Boulton.

Voleu saber què fa un coaching cosmetic shopper? Entreu aquí i descobriu-ho!

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Demana cita amb la Jordina Casademunt a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic