Durant aquestes setmanes que han baixat les temperatures, pot ser que la pell s’hagi ressentit del fred i de la calefacció i que s’hagi ressecat i esquerdat. Per tal de minimitzar els efectes externs i de tenir cura de les zones més delicades, una manera fantàstica d’aconseguir una màxima hidratació de la cara, les mans i els llavis és amb els olis vegetals i cremes formulades amb ingredients 100% naturals sense substàncies irritants.

Hidratants per a la cara

Tenim l’opció d’escollir cremes amb ingredients naturals com l’oli de jojoba, l’oli d’alvocat, l’oli d’argània, l’oli d’ametlles dolces i la mantega de karité, que, com que són rics en nutrients antioxidants, mantenen la pell jove i hidratada i també ajuden a eliminar les impureses de manera adequada; d’altra banda, trobem l’àloe, que hidrata en profunditat.

Hidratants per a les mans

Amb el fred, els vasos sanguinis es contrauen i, com a conseqüència d’això, la nutrició i protecció natural de la pell disminueix. Per protegir les mans, és interessant utilitzar cremes que continguin olis d’ametlles, extractes de camamilla, calèndula, que a més d’hidratar ajuden a prevenir esquerdes i eviten que la pell s’assequi. També s’utilitzen ingredients com l’arç groc, que, com que conté vitamina E, carotenoides, àcids grassos monoinsaturats i poliinsaturats, ajuda a calmar les pells irritades i proporciona un efecte suavitzant, alhora que afavoreix la retenció d’humitat a la pell. Cal triar una bona crema que hidrati la pell delicada de les mans, i també és important aplicar-la diverses vegades al dia.

Hidratants per als llavis

Els llavis són molt sensibles al fred. Tendeixen a assecar-se i a esquerdar-se. Per evitar-ho és important, primer de tot, evitar el mal costum de mullar els llavis amb la saliva, perquè, si ho fem, els privem dels olis naturals que contenen per preservar-los del fred, cosa que empitjora la situació. Després, hem d’utilitzar bàlsams labials rics en mantega de karité, àloe, substàncies naturals que ajuden a eliminar de manera natural la sequedat labial i que protegeixen la pell sensible dels agents externs. Al mateix temps, la mantega de karité garanteix una protecció eficaç durant els períodes més freds.

També és important hidratar la pell per dins

A més de procurar tenir cura d’una bona hidratació i nutrició per fora amb cosmètics de qualitat, hem d’assegurar una hidratació òptima de l’organisme mitjançant aigua, infusions, caldos vegetals, sopes…

Ingredients naturals beneficiosos per la pell delicada

 • Oli d’argània, vitamina A, vitamina E: antioxidants potents.
 • Oli d’alvocat, mantega de karité, àloe, arç groc: nodreixen en profunditat i afavoreixen la regeneració de la pell.
 • Calèndula, camamilla: calmen la pell irritada i amb esquerdes.
 • Oli de jojoba, oli d’alvocat: proporcionen hidratació profunda a la pell.

Algunes cremes que trobem al mercat

Per a la cara

 • Crema hidratant facial Basis Sensistiv, amb jojoba eco i àloe.
 • Crema facial de pastanaga amb color Basis Sensistiv.
 • Mantega de karité de Cattier 100% natural: rica en àcids grassos insaturats i vitamines A, D, E i F.
 • Crema de mantega de cacau de Jasön: ultrahidratant.
 • Crema d’àloe 84% de Jasön: hidrata i nodreix en profunditat.
 • Crema facial hidratant Freistil d’i+m: indicada per a pells sensibles i al·lèrgiques.

Per als llavis

Bàlsam labial Basis Sensitiv, amb jojoba eco i mantega de karité.

Per a les mans

 • Crema hidratant de mans Basis Sensistiv, amb oli d’ametlles eco i mantega de karité.
 • Crema de mans regeneradora de magrana de Weleda.
 • Crema de mans Freistil d’i+m.
 • Crema de mans d’arç groc de Weleda.

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Demana cita amb la Jordina Casademunt a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic