Spa Girl faceLa bellesa és el reflex de l’interior. Això ja ho sabem. Si mengem millor i defugim els “lladres de nutrients” com els sucres refinats, els estimulants, etc., això revertirà directament sobre l’estat de la pell i també del rostre. Però què més podem fer per millorar l’aspecte de la pell, per aconseguir rejovenir-la? Ho podem fer sense passar pel quiròfan? En aquest article us proposem algunes tècniques per aconseguir un rostre més bonic i jove, prevenir arrugues i en el cas que les tinguem, millorar-ne l’aspecte i evitar tenir-ne més.

Amb els anys, el rostre perd elasticitat i densitat i això provoca que la pell estigui flàccida i que pengi. Amb l’ajuda de la cosmètica natural aconseguirem hidratar-la i que rebi els nutrients essencials, però és fonamental treballar la musculatura, també. Maria Isabel López  és experta en gimnàstica facial, un mètode que ajuda a relaxar tensions i reafirmar la musculatura, al mateix temps que suavitza les línies del rostre. Ens comenta que si cada dia fem una sèrie d’exercicis de tonificació de la musculatura facial facilitem la circulació de la sang i afavorim que hi arribin els nutrients, enfortim la musculatura, ajudem a relaxar les tensions, millorem l’oxigenació, ajudem a eliminar les toxines acumulades i eliminem l’aspecte cansat de la pell. També millorem la tensió ocular i el mal de cap de la tensió diària. Aquest automassatge, juntament amb la utilització d’olis essencials i olis vegetals i cosmètica ecològica, ajuda a atenuar les arrugues, esborrar les ulleres i bosses i evitar les típiques arrugues del front (el que s’acostuma a anomenar “codi de barres”).

Altres tractaments especialitzats per al rejoveniment del rostre

A banda del massatge facial, també hi ha mètodes fets per especialistes per ajudar a millorar l’aspecte de la pell. Un d’ells seria el tractament amb Indiba −que el fan molts centres d’estètica com el Biobody−, un mètode exclusiu que reequilibra l’intercanvi cel·lular i ajuda a recuperar la funció natural de les cèl·lules. Per tant, va bé per recobrar l’elasticitat perduda de la pell, al mateix temps que la rejoveneix. Entre els beneficis que s’obtenen d’aquest tractament hi ha la reducció de les arrugues i línies d’expressió, la millora de l’aspecte de les bosses i ulleres, l’efecte lífting antiedat, etc.

També trobem la neuroreflexologia facial, una tècnica moderna que té origen en la medicina oriental. S’estimulen manualment determinats punts reflexos en el rostre, cosa que aconsegueix actuar directament sobre els sistemes corporals, afavoreix la circulació sanguínia, les defenses de l’organisme i l’alliberació d’endorfines, i millora l’estat emocional i el de la pell. Un dels llocs on ho fan és al centre de medicina integrada Dana Bross, que és preciós.

Alguns exercicis per fer a casa cada dia per ajudar a rejovenir el rostre

Papada: amb el cap una mica aixecat, feu el gest de voler llançar petons al cel. Poseu els punys sota el maxil·lar inferior i obriu la boca. Creueu els braços sobre el pit i allargueu el coll cap endavant com una tortuga.

Coll: col·loqueu les mans al voltant del coll i intenteu moure’l cap endavant. Mireu cap al cel amb la boca oberta i tanqueu-la com si volguéssiu tocar-vos el nas.

Front: feu un triangle amb els dits recolzats al front i aixequeu les celles. Poseu tota la mà recolzada al front i pugeu les celles.

Ulls: col·loqueu-vos els dits als ulls, com si portéssiu ulleres, i tanqueu-los notant la pressió. Col·loqueu els dits índex a la cua de l’ull i tibeu-los, com si fóssiu xinesos.

Pòmuls i rictus: ompliu-vos la boca d’aire i passeu-lo d’un costat a un altre. Tanqueu els llavis i feu un somriure forçat, pujant les comissures.

Boca: col·loqueu els índex recolzats en el llavi superior i pugeu els llavis. Pronuncieu a, e, i, o, u.

 

Maria Isabel López, experta en exercicis de tonificació facial i relaxació de tensions

Dana Bross neuroreflexologia facial

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Demana cita amb la Jordina Casademunt a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic