Smiling girl enjoying the sunshineNo espereu que arribi la calor! Comenceu a preparar la pell per dins i per fora per minimitzar els possibles danys ocasionats per l’excés de sol i evitar l’aparició de taques, arrugues i erupcions. Com i quan comencem? Ja!

Per dins: neteja i píling

Netegeu el rostre cada dia, matí i nit: aquest pas és fonamental al matí i a la nit. Per ajudar a eliminar les toxines, les impureses i el maquillatge (si ens maquillem). La base netejadora ha de ser suau, que no irriti i amb principis actius naturals.

Feu-vos un píling un cop a la setmana: així eliminareu la capa de les cèl·lules mortes i afavorireu la renovació cel·lular. Seria recomanable escollir exfoliants naturals elaborats amb fibres vegetals d’algues o lufa, amb extractes de bambú o grans de sucre, per exemple.

Si cuidem la pell, envellirà més lentament

La pell té un cicle de renovació aproximadament d’uns 28 dies, més o menys segons la dieta, els cosmètics i, per descomptat, les emocions. Els cosmètics oclusius (que taponen) frenen aquesta renovació cel·lular, cosa que fa que la pell envelleixi més ràpidament. És important recordar que la pell no és només un embolcall, és una barrera protectora entre l’organisme i el medi ambient. Evita que hi penetrin substàncies estranyes i ens protegeix de les radiacions, entre altres coses. Però a més, forma part del sistema immunològic.

La Susy Alvarez, especialista en cosmètica biològica, ens comenta que la pell necessita nutrients que s’aconsegueixen a través d’una alimentació saludable. Per tant, un cosmètic natural ha de dur també nutrients biodisponibles. Aquest és el cas dels olis omega-3 i omega-6, antioxidants procedents de fruites. S’han d’evitar, doncs, els cosmètics que no deixen transpirar correctament i que porten derivats del petroli.

En el cas de les pells sensibles, l’experta en cosmètica biològica Susy Alvarez recomana que, durant uns mesos abans de l’exposició al sol, la persona, a banda de fer la neteja i el píling, faci servir una crema matí i nit rica en olis vegetals rics en greixos insaturats, com l’oli de sèsam −que a més protegeix davant de les radiacions solars−; el caolí; la camamilla romana, amb efecte calmant i desintoxicant; la lavanda i el malví, amb propietats cicatritzants i antiinflamatòries; i els extractes de gemmes de bambú, que aporten silici i aminoàcids i que ajuden a enfortir els teixits, a més de fer que la pell sigui més flexible.  I recomana aquesta crema, la bioactiva pf6 de Dulkamara Bamboo, perquè la seva composició estimula la producció de melanina i perquè és molt específica per protegir la pell durant aquesta època de l’any i l’estiu. Sobretot és interessant per a les pells delicades, fotosensibles i reactives, que fan taques amb facilitat o que es pigmenten amb dificultat. A més d’hidratar la pell i nodrir-la estimula i millora el drenatge de toxines i impureses. Actua sobre els melanòcits i ajuda a estimular la producció de melanina, que és, en definitiva, el millor protector natural de la pell. Quan comenci a fer sol de veritat, la Susy recomana, si hi ha tendència a tenir taques o erupcions, aplicar aquesta crema cada hora o hora i mitja a la cara i a l’escot. Va bé per estimular el bronzejat, al mateix temps que hidrata la pell i la nodreix. Una altra opció més senzilla també pot ser aplicar un oli de sèsam, ja que per si mateix ja protegeix dels rajos solars.

Però no podem oblidar-nos de cuidar la pell per dins, amb l’alimentació i una complementació nutricional correcta. Aquestes són algunes recomanacions:

Feu una dieta rica en verdures de tots els colors: si teniu en compte tots els colors del món dels vegetals assegurareu una bona font d’antioxidants que us ajudaran a protegir la pell per dins.

Aporteu greixos saludables a la dieta: per tant, escolliu olis de primera premsada en fred de llavors i fruita seca: gira-sol, sèsam, nous, lli, etc. o incorporeu a la dieta llavors oleaginoses i fruita seca.

Aporteu vida a la dieta amb l’ajuda dels germinats: incloueu en el dinar i en el sopar germinats d’alfals, de ravenets, de bròquil, etc. Tenen molts nutrients.

Aconseguiu una bona hidratació: beveu aigua, sucs de fruita i hortalisses naturals i infusions. D’aquesta manera aconseguirem una pell ben hidratada i evitareu que es ressequi.

Tant si teniu una pell blanca i delicada com si us agrada prendre el sol, és convenient prendre dos mesos abans de l’època de calor un complement alimentós de betacarotè natural.

Per mantenir la flexibilitat, la hidratació i aconseguir una pell llisa i ben nodrida és interessant que tant els mesos abans com després de l’exposició al sol prengueu un complement alimentós que aporti una barreja d’ingredients actius que potenciïn l’acció regeneradora de la pell: col·lagen i àcid hialurònic, per ajudar a mantenir una pell estirada, flexible i hidratada i contribuir que el procés d’envelliment de la pell sigui més lent; vitamina C i vitamina E, que tenen un efecte antioxidant. La combinació de vitamina E amb vitamina C ha demostrat ser eficaç per a la fotoprotecció i protecció enfront de l’eritema solar. Totes dues vitamines interaccionen sinèrgicament per proporcionar protecció antioxidant. A més, en el cas de la vitamina C (vitamina hidrosoluble), és essencial per a la síntesi de col·lagen, proteïna estructural del teixit conjuntiu i, per tant, fonamental per a la salut de la pell. També és interessant el licopè i el coenzim Q10 com a antioxidants de la pell.

 

 

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

  • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
  • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
  • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat

Jordina Casademunt

Nutricionista i especialista en comunicació en salut

  @Jordinacasa   @jordinacasa
Jordina Casademunt

Demana cita amb la Jordina Casademunt a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic