La sensibilitat cutània es caracteritza per una reactivitat exagerada de la pell davant de factors externs com els canvis bruscos de temperatura o el contacte amb productes d’higiene i cosmètica amb ingredients químics.

aigua termal per a la pell sensible

És important tenir en compte que la pell, l’òrgan més extens de tot el cos humà, absorbeix tot el que li apliquem, i que això afecta no només l’aparença de la pell sinó també el cos per dins.

Tampoc podem oblidar que la pell és el reflex del cos. Per tant, és essencial cuidar el que mengem i bevem cada dia, ja que tot el que ingerim es veurà reflectit de manera externa.

També hem de fixar-nos en els productes que ens apliquem si volem aconseguir una pell sana amb aparença jove i lluminosa.

Productes d’alta qualitat per cuidar el rostre

Avui dia, trobem milers de marques d’higiene i cosmètica per cuidar el rostre. Ara bé, no tot el que hi ha al mercat és de bona qualitat ni adequat.

Cada vegada hi ha més reaccions cutànies perquè gran part dels productes que trobem porten ingredients poc naturals i estan farcits de químics.

Per aquest motiu, és important no deixar-se portar per les falses promeses dels anuncis que moltes marques ens transmeten per vendre’ns els seus productes.

Com a consumidors, si ens volem cuidar la pell, hem de ser responsables, llegir la lletra petita i entendre les etiquetes dels productes per evitar ingredients que puguin fer-nos mal i produir alteracions al·lèrgiques o irritació.

Recordem que és important passar de la cosmètica convencional a la cosmètica ecològica per evitar substàncies tòxiques (silicones, parabens, vaselines i parafines derivades del petroli, entre d’altres.), que perjudiquen la pell i la salut.

El problema més gran d’una exposició constant a substàncies tòxiques va més enllà de les reaccions cutànies, i és que aquestes substàncies poden acumular-se en l’organisme i desencadenar diferents tipus de malalties, ja que moltes actuen com a disruptors endocrins. Encara que no hi hagi un efecte directe, hem de prendre consciència de l’efecte que poden tenir a llarg termini.

L’aigua termal nodreix i protegeix la pell

Un producte essencial per a la cura natural de la pell és l’aigua termal, ja que respecta el balanç hídric de la dermis i aporta minerals i oligoelements antioxidants. Dia rere dia, la barrera cutània es renova i millora l’aparença de la pell.

L’aigua termal de la marca de dermocosmètica Eau Thermale Jonzac és una aigua pura i isotònica, que manté les cèl·lules hidratades i en condicions òptimes perquè faci correctament les seves funcions (hidratació, regeneració, desintoxicació o nutrició, entre d’altres).

L’aigua termal Jonzac, reconeguda per l’Acadèmia Mèdica Francesa pels seus beneficis medicinals, prové del desglaç de les muntanyes de Monts d’Auvergne i, des de fa 30.000 anys, s’ha anat enriquint amb minerals i oligoelements del terreny com el calci, el magnesi i el manganès.

Gràcies a la seva composició mineral, aconsegueix calmar, reparar i protegir la barrera cutània de la pell d’una manera suau i natural.

Les seves fórmules biomimètiques imiten l’estructura laminar de la pell i s’absorbeixen perfectament, cosa que n’assegura l’eficàcia i deixa la pell confortada i resplendent.

El seu poder antioxidant protegeix la pell diàriament dels radicals lliures de les radiacions de la llum solar o la contaminació. A més, les seves propietats calmants i suavitzants eviten les irritacions i protegeixen les pells més sensibles. Els seus productes s’adapten a cada tipus de pell.

Tots els seus productes disposen dels certificats orgànics Cosmebio i Ecocert. No porten components al·lergògens, ni ingredients irritants, productes sintètics, conservants potencialment nocius, ni fragàncies.

Tots els productes d’aquesta marca innovadora, a més de ser d’una qualitat i sensorialitat molt elevades, són vegans i es comprometen a cuidar el medi ambient, ja que es venen en envasos vegetals i reciclats. L’empresa també és membre d’1% For the Planet i dona l’1% de la seva facturació anual a projectes mediambientals per a la conservació de l’aigua i el medi ambient.

Irene Garibaldi
Irene Garibaldi

Diestista i redactora especialitzada en nutrició, benestar i desenvolupament personal

  @IreneGaribaldi_   @irene.garibaldi