Quantes vegades trobem a faltar acompanyar els nostres àpats amb un pa de qualitat? Que tingui bon gust, que sigui cruixent i, sobretot, que no ens provoqui inflor o molèsties digestives. Amb aquestes galetes salades de Le Pain des Fleurs, delicioses, lleugeres, digestives, ecològiques i sense gluten, tindrem l’acompanyament ideal per als nostres àpats i mai més trobarem a faltar cap altre pa. A més, complementarem les nostres receptes amb una bona font de vitamines, minerals i nutrients essencials de qualitat.

Foto: Besly

Els crackers de Le Pain des Fleurs estan fets amb ingredients molt interessants dins del terreny nutricional i digestiu i tenen sabors deliciosos. Es basen en pseudocerals sense gluten com el fajol, la quinoa o l’amarant. Consumir cereals d’aquest tipus, juntament amb aliments que contenen triptòfan (ous, carn, lactis, fruita seca…), fa que la secreció d’insulina ens ajudi a transformar el triptòfan en serotonina i melatonina (hormones de la felicitat).

La seva textura cruixent ens saciarà, però també ens aportarà satisfacció. Mastegar correctament és determinant per tenir una bona digestió i millorar el nostre metabolisme. Ja sabem que el procés digestiu comença fins i tot abans que ens posem el menjar a la boca. És a dir, comença fins i tot quan olorem alguna cosa irresistible. Per això, una masticació correcta dels aliments permet que els enzims salivals iniciïn el procés digestiu.

El secret del seu èxit

Le Pain des Fleurs és un fenomen únic que ha esdevingut un producte líder i imprescindible a les botigues ecològiques especialitzades. Le Pain des Fleurs segueix fidel a la seva missió inicial: extreure el millor de la natura i oferir les bases per a una alimentació més sana. El seu procés de fabricació el fa únic, ja que aconsegueix un pa cruixent, lleuger, saciant i, sobretot, digestiu i ple de nutrients indispensables per a la nostra salut:

  • Font de fibra
  • Font de magnesi i potassi
  • Font de ferro
  • Font d’hidrats de carboni de qualitat
  • Font d’aminoàcids essencials
  • Font de vitamines del grup B

 

Cruixent, lleuger, saborós i molt digestiu!

Gràcies a un procés d’extrusió, els crackers de Le Pain des Fleurs tenen una textura única que ens recorda un pa fi torrat lleugerament. En moltes cultures mil·lenàries, els cereals, les espècies, les llavors o la fruita seca s’han torrat sempre abans de consumir-se. Així, els sabors en forma d’olis aromàtics s’alliberen gràcies a la calor i el seu sabor agradable s’intensifica. A més, amb un lleuger torrat aconseguim que s’hidrolitzin les proteïnes per digerir-les millor, a més de potenciar sabors i revaloritzar la resta de propietats.

  • Sense llevat, productes lactis, ous ni aromes artificials
  • 100% orgànic
  • Vegà
  • Ecològics, sense gluten i sense al·lèrgens
  • Baix índex glucèmic
  • Acció antioxidant

 

La base ideal per a una cuina saludable i deliciosa

Els crackers de Le Pain des Fleurs són ideals per esmorzars, berenars, aperitius, com a piscolabis o fins i tot per a una celebració amb els millors canapès.

Combinen a la perfecció tant amb ingredients dolços com salats; amb verdures, fruites, fulles aromàtiques, en cru, saltats, amb carpaccios, melmelades, patés, cremes de fruita seca o formatges. Recordem la importància que la nostra dieta contingui els 5 sabors i la importància d’incloure diferents textures. I, per tot això, han arribat les torrades lleugeres de Le Pain des Fleurs, que són ideals per aportar a la nostra dieta un toc lleuger, cruixent i saborós, on qualsevol ingredient potenciarà la nostra creativitat i despertarà la màgia a la nostra cuina.

5 receptes naturalment cruixents, nutritives i delicioses

1- Formatge cremós amb kimchi, llima i coriandre

Ingredients

  • 2 crackers de fajol
  • Formatge cremós de cabra
  • 2 c. s. de kimchi
  • Ratlladura de llima
  • Fulles fresques de coriandre

Recepta

  1. Unteu les torrades de fajol amb el formatge cremós.
  2. Poseu una mica de kimchi sobre el formatge.
  3. Decoreu amb ratlladura de llima i fulles fresques de coriandre.

 

2- Alvocat amb pesto de ruca

Ingredients

  • 2 crackers de castanya
  • 1 grapat de fulles de ruca
  • 1 c. s. de pinyons torrats
  • 1 c. s. de formatge parmesà ratllat
  • OOVE per emulsionar
  • 1 alvocat
  • Tomàquets cirerol
  • Flocs de bitxo sec
  • Sal marina i pebre negre acabat de moldre

Recepta

  1. Tritureu la ruca, els pinyons i el parmesà i aneu-hi afegint l’oli fins a obtenir la consistència que us agradi. Salpebreu-ho.
  2. Peleu i aixafeu l’alvocat amb una textura gruixuda.
  3. Unteu amb l’alvocat les torrades de castanya i banyeu-ho amb el pesto de ruca.
  4. Decoreu amb flocs de bitxo al gust, unes fulles de ruca i trossets de tomàquet cirerol.

 

3- Cranc i fonoll

Ingredients

  • 2 crackers de fajol
  • 60 g de carn de cranc
  • 1 c. s. de maionesa casolana
  • 1 c. s. de fulles de fonoll fresc picat fi
  • 1 bon raig de suc de llimona
  • Sal marina i pebre negre acabat de moldre

Recepta

  1. Barregeu el cranc, la maionesa, el fonoll i el suc de llimona amb suavitat i salpebreu.
  2. Col·loqueu-ne una quantitat generosa sobre un cracker de fajol i decoreu-ho amb una branqueta de fonoll.

 

4- Postres de crunchy de castanya amb iogurt, trossets de fruits vermells i coco ratllat

Ingredients

  • 2 crackers de blat i castanya esmicolada
  • 1 iogurt natural de cabra o d’ovella
  • 1 c. s. de crema d’ametlles
  • Fruits vermells al gust (nabius, gerds…)
  • 2 c. s. de coco ratllat

Recepta

  1. Bateu el iogurt i col·loqueu-lo en un gotet.
  2. Poseu les molles dels crakers per sobre del iogurt.
  3. Decoreu els gotets amb fruits vermells al gust, una mica de crema d’ametlles i el coco ratllat.

 

5- Nata de coco amb peres i canyella

Ingredients

  • 2 crackers de castanya
  • 1 pot de llet de coco (amb un mínim de 17-18% de greix)
  • 1 pera
  • Canyella de Ceylan en pols
  • Oli de coco

Recepta

  1. Guardeu la llauna de llet de coco a la nevera fins al dia abans de fer la recepta.
  2. Obriu la llauna i poseu en un bol només la part greixosa, que estarà sòlida. Conserveu l’aigua per a una altra recepta.
  3. Bateu el greix amb una batedora manual fins a aconseguir una textura de nata.
  4. Talleu la pera (si és eco, amb pell) a mitges llunes i salteu-la lleugerament en l’oli de coco.
  5. Cobriu els crackers de castanya amb la nata i poseu la pera per sobre. Decoreu amb canyella en pols.

 

2 especialitats de Le Pain des Fleurs que no us deixaran indiferent!

Uns 20 anys després dels primers passos, Le Pain des Fleurs segueix fidel a la seva missió inicial: aprofitar el millor de la natura per oferir les bases d’una alimentació cada cop més sana que, a més, ens convidi a la creativitat!

Torrades cruixents ecològiques 100% de fajol

La seva recepta inèdita de farina 100% de fajol és la base del seu toc cruixent únic. Cada cop hi ha més persones que tenen intolerància al gluten o que simplement els provoca molèsties. Amb aquests crackers podem gaudir del pseudocereal sense gluten per excel·lència, el que adquireix cada cop més protagonisme a causa de la gran varietat de receptes que s’hi poden fer i als importants beneficis que se’n deriven si el consumeixes. És font de proteïnes i conté tots els aminoàcids essencials. És una bona font d’omega-3 i omega-6 i aporta minerals com ara el ferro i el magnesi. En el marc d’una dieta saludable i equilibrada, el seu consum té efectes antioxidants i antiinflamatoris.

Torrades cruixents ecològiques de castanya: un vici!

Tota la dolçor intensa de la castanya es troba en aquesta torrada cruixent, lleugera i intensament deliciosa. I sense sucres afegits! Pocs ingredients de la tardor desperten tanta nostàlgia com les castanyes. L’aroma de les castanyes rostides és màgica i reconfortant. Són una gran font d’hidrats de carboni de qualitat, saciants i riques en fibra. També en minerals com el potassi, el magnesi, el fòsfor i el calci i són font de compostos fenòlics amb propietats antioxidants.

Cristina Arroyo
Cristina Arroyo

Creadora de Poderosamenta
Dietista i naturòpata
Alimentació ConCiència & Salut

    @poderosamenta