La cura personal té un paper important en el dia a dia de moltes persones. Les rutines de neteja, purificació i hidratació són moments en què hauríem de relaxar-nos i gaudir d’aquesta sensació agradable i beneficiosa que ens aporten, sobretot, els productes elaborats amb ingredients naturals, sense fragància i amb molts efectes positius per contrarestar l’envelliment de la pell nodrint-la i hidratant-la.

Trieu productes de cura personal certificats amb el segell internacional

 Tenim una idea equivocada sobre els productes elaborats amb ingredients naturals. Molts formen part dels rituals de bellesa de persones al·lèrgiques i amb pells sensibles, que creuen que, si un producte està fabricat amb ingredients naturals, no els farà cap reacció adversa. Pot ser el cas d’algunes gammes de productes naturals, però també pot passar el contrari.

Per assegurar que un producte ha passat tots els controls reglamentaris per a les indicacions anunciades, ha d’estar certificat amb el segell ECOCERT d’acord amb els estàndards de COSMOS Organic (inclosos els continguts, matèries primeres, producció, embalatge i material de text), certificat amb el segell internacional Allergy Certified i, a més, si el producte és biodegradable i apte per a vegans, també cal la certificació corresponent (producte sense ingredients derivats d’animals, i procés de fabricació també lliure de productes, subproductes i derivats animals. La societat vegana també garanteix que els productes no han estat provats en animals).

Allergy Certified

Les al·lèrgies cutànies o dermatitis de contacte són una de les malalties cròniques més freqüents.

Tal com comentàvem fa unes línies, molts productes cosmètics, productes per a la cura de la pell, xampús, condicionadors o cremes de mans, per citar-ne alguns, tenen ingredients que poden causar al·lèrgies.

Allergy Certified és un segell internacional que els consumidors d’arreu del món poden buscar quan vulguin prevenir l’al·lèrgia cutània. És una garantia de verificació d’al·lèrgens, impureses i disruptors endocrins, entre d’altres.

Quins actius naturals cuiden millor la pell i els cabells?

 L’àloe vera és un ingredient de bellesa actiu natural que ajuda a hidratar i revitalitzar la pell i els cabells sense deixar una sensació greixosa. Té molta capacitat per retenir la humitat i hidratar la pell, que queda fina i suau. També ajuda a reduir l’aparença de l’envelliment de la pell gràcies a les seves característiques humectants, que a la llarga contraresten les línies fines i les arrugues.

La mantega de karité té molts àcids grassos, amb efectes hidratants i una capacitat per restaurar els lípids i crear humitat ràpidament. Gràcies a aquestes propietats, redueix el risc de sequedat i els danys per exposició ambiental.

L’oli de jojoba és un oli suau que humecta i hidrata amb un efecte suavitzant excel·lent, i deixa una lluentor saludable i molt bonica. L’oli té molts nutrients, com la vitamina E i antioxidants, que nodreixen i protegeixen la pell i els cabells.

L’oli de coco es fa servir molt com a ingredient cosmètic per a la pell i els cabells perquè és molt hidratant, nutritiu i humectant. Ajuda a suavitzar la pell i evita que els cabells s’assequin i es facin malbé. Conté vitamina E i protegeix contra els radicals lliures.

L’aroma d’espígol té efectes calmants i protectors. A més de propietats antioxidants, l’espígol aporta una brillantor meravellosa als cabells.

La marca de productes cosmètics naturals Urtekram Nordic Beauty ofereix una nova línia Fragance Free, sense perfum, per a pells i cuir cabellut sensibles certificada amb el segell internacional Allergy Certified (destinada a pells i cuir cabellut sensibles), ECOCERT COSMOS Organic (productes sense silicones ni conservants sintètics) i la certificació Vegan.

 

Es tracta d’una nova col·lecció de cura personal sense fragància, amb ingredients naturals (el 100% de tots els productes són d’origen natural, només el condicionador té el 99% d’origen natural) i amables amb la pell, acuradament seleccionats, ideals per aconseguir una pell i uns cabells suaus i frescos. La línia és apta per a totes les edats, des de nens fins a adults. Els envasos estan fets a base de  plantes, són biodegradables i estan fabricats amb les deixalles de les canyes de sucre (la producció de sucre de canya ajuda a reduir els nivells de CO2); així gastem menys plàstics convencionals i cuidem el medi ambient. Urtekram aposta per la sostenibilitat en tota la cadena de producció.

La nova col·lecció Find Balance-Fragrance Free ofereix:

  • Sabó de mans 300 ml
  • Crema de mans 75 ml
  • Desodorant 50 ml
  • Gel de bany 200 ml
  • Loció corporal 245 ml
  • Xampú 250/500 ml
  • Condicionador 180 ml

 

Tots estan fets amb ingredients condicionadors, hidratants, nutritius, sedosos, equilibrants i calmants, com alguns dels ja esmentats (àloe, mantega de karité, olis i sals minerals naturals…).

Aposteu per una cosmètica amb ingredients 100% d’origen natural, sense silicones, olis minerals, OGM o nanomaterials. Aposteu per la sostenibilitat del planeta alhora que doneu a la vostra pell i cabells més vida i vitalitat.

Mireia Segarra Escolà
Mireia Segarra Escolà

Farmacèutica i especialista en nutrició ortomolecular.
Dietista i naturista i hàbits saludables.

    @miresegarra_degustasalud