La pell és l’òrgan més gran del cos, i ens protegeix i defensa de les agressions externes, com el sol, el fred, el vent o la contaminació. Internament, també es pot veure afectada per canvis metabòlics i hormonals o la falta de nutrients específics.

Cuida la pell per dins amb Omega-7

La veritat és que l’edat no perdona i, a mesura que envellim, baixa la producció de col·lagen, que dona suport i estructura, i d’elastina, que dona flexibilitat i fermesa. En conseqüència, apareixen diferents signes d’envelliment: la pell es va assecant, es desnodreix, perd fermesa i elasticitat i apareixen les primeres arrugues o taques.

Les membranes mucoses, que recobreixen la superfície interna dels ulls, del tracte urogenital, respiratori i digestiu, també es veuen afectades pel desequilibri de l’estructura lipídica (dels greixos), i això provoca sequedat.

És imprescindible aportar àcids per mantenir l’estructura i les funcions de la pell i les mucoses. Concretament, s’ha observat que la complementació amb àcid palmitoleic purificat, de la sèrie omega-7 millora l’estructura de la pell, ja que en promou la hidratació, elasticitat i millora la rugositat de pell i mucoses.

Es va estudiar el cas concret de la sequedat de la mucosa vaginal, molt típica a la menopausa i es va observar una tendència a la millora en la integritat de l’epiteli vaginal i en l’índex de salut vaginal.

D’altra banda, cal tenir en compte que les mucoses de l’organisme són canals que connecten l’exterior amb l’interior, com per exemple la mucosa oral i l’ocular. Si estan sanes, també són una barrera de protecció contra la possible entrada de microorganismes patògens (fongs, virus, bacteris), perquè hi ha un intercanvi de substàncies entre el cos i el medi ambient. Com que ajuda a mantenir l’estructura de les mucoses, l’omega-7 beneficia la salut general, tan important en aquests moments.

Omega-7 d’oli d’anxoves salvatges

L’àcid palmitoleic segurament és el menys conegut de la família dels omegues, però forma part de les membranes de les cèl·lules de les mucoses, juntament amb altres àcids grassos insaturats, i resulta imprescindible tant per a la seva estructura com per al seu funcionament.

Fins ara, la font més usada per extreure l’omega-7 era l’oli del fruit de l’arç groc, però també conté una quantitat considerable de greixos saturats (àcid palmític), que ja ingerim habitualment i no convé que n’aportem més. Es recomana no passar del 8% perquè augmenten el risc cardiovascular.

L’empresa Cien por Cien Natural té un complement que conté un concentrat pur i patentat d’omega-7 o àcid palmitoleic, procedent d’anxoves salvatges pescades de manera sostenible i pràcticament sense àcid palmític (menys d’un 1%). Aquest omega-7 està patentat amb el nom de Provinal® i es comercialitza com a OmegaConfort7®.

Omega-7 per a la síndrome de l’ull sec

No podem oblidar una altra aplicació molt destacada de l’omega-7 que és el tractament de la síndrome de l’ull sec. És una síndrome en creixement i el més preocupant és que de cada vegada apareix en persones més joves per l’augment d’exposició a pantalles, siguin ordinadors, mòbils o tauletes. Fa que l’ull no parpellegi tant i que la llàgrima s’evapori més fàcilment.

Cien por Cien Natural ofereix dues solucions:

OmegaConfort7® destaca perquè té propietats antiinflamatòries. Redueix la picor i vermellor de l’ull, equilibra la capa lipídica, nodreix la mucosa ocular i evita que s’evapori la capa aquosa, ja que facilita una hidratació correcta de la superfície ocular. Tot això millora la sequedat ocular.

D’altra banda, té el complement OcuProtect®, que combina dos mecanismes d’acció per millorar de manera completa la síndrome de l’ull sec: l’equilibri de la capa lipídica que ofereix l’OmegaConfort7® i l’equilibri de la capa aquosa de l’ull que ofereix MaquiConfort®, un altre producte d’aquest laboratori.

OcuProtect® combina el concentrat d’omega-7 (Provinal®) i l’extracte de baies de maqui (Maquibright®) amb betacarotè, crom i vitamines B2 i C, i aporta una solució integral a la sequedat dels ulls.

L’omega-7, per tant, aporta àcids grassos per mantenir l’estructura de la pell i així revertir la sequedat interna de pell i mucoses. A més, és un gran aliat per tractar la síndrome de l’ull sec.