Digestions lentes i pesades, inflor abdominal, sensació de plenitud constant, nàusees, vòmits, sensació de marejos i problemes de regularitat intestinal –com restrenyiment i diarrea– són alguns dels símptomes que apareixen quan s’altera el benestar digestiu.

Una alimentació pobra en vegetals, un augment de la ingesta de farines i sucres refinats, a més del consum d’aliments processats i rics en greixos de mala qualitat i un augment en la ingesta d’alcohol, són algunes de les causes del desequilibri digestiu.

Reforça la salut digestiva a l'estiu

Claus per millorar i donar suport a les digestions

Per poder potenciar i donar suport a la funció digestiva, podem recórrer a complements nutricionals que ens ajudaran tant a reforçar la mucosa intestinal com a recuperar l’equilibri de la microbiota intestinal.

1- Incorporar extractes de carxofera i gingebre per a la salut digestiva

Els extractes de fulla de carxofera són rics en principis actius amargs que contribueixen a la funció normal de l’intestí. Ens ajuden a controlar la sensació de plenitud, nàusees i flatulències, alhora que redueixen la dispèpsia i reforcen la mucosa gàstrica.

Els extractes de rizoma de gingebre, rics en gingerols i shogaols, reforcen la funció normal del tracte gastrointestinal, alhora que ajuden a reduir la sensació de mareig i vòmits associada a viatges amb vaixell, cotxe o avió més habituals i freqüents a l’estiu.

Incorporant complements com Di-gestión® de 100% Natural, amb una composició patentada basada en la sinergia de tots dos extractes, carxofera i gingebre (Prodigest®), donem suport a la salut digestiva de manera general. Si el preneu d’aperitiu abans de dinar o sopar, notareu la diferència!

2- Reforçar la flora intestinal de tota la família amb probiòtics d’alta estabilitat

Una població bacteriana intestinal adequada (Lactobacillus, Bifidobacterium i Streptococcus) facilita un desenvolupament digestiu normal, una més bona absorció dels nutrients i, alhora, s’evita que altres microorganismes patògens colonitzin l’espai intestinal.

A més, cal destacar altres funcions dels probiòtics, no menys importants, com és ajudar a prevenir dermatitis atòpica, al·lèrgies i immunitat en general, i per prevenir la diarrea (suplement interessant per a la diarrea del viatger en època de vacances).

Tampoc hem d’oblidar els més petits de la casa! La colonització inicial de l’intestí infantil per bacteris beneficiosos estableix les bases per al microbioma adult. Aquests bacteris els poden ser de gran ajuda per al desenvolupament òptim de dents i ossos, reduir els còlics infantils, equilibrar el sistema immunitari i reduir els episodis de diarrea aguda.

El laboratori 100% Natural ofereix una sèrie de complements probiòtics amb soques bacterianes aïllades i caracteritzades a l’Hospital Universitari de Copenhaguen, amb més de vint anys d’experiència clínica en l’estudi d’aquests bacteris.

ProbiTec® Complet és un complement que combina vuit soques de probiòtics patentades (FloraActive™), beneficioses en quantitats adequades, a més de presentar-se combinades amb fructooligosacàrids (FOS), un tipus de fibra soluble que serveix d’aliment (prebiòtic) perquè proliferin aquests bacteris beneficiosos, la qual cosa afavoreix la seva presència a l’intestí, i zinc, que contribueix al metabolisme normal dels macronutrients, reforça el sistema immunitari i protegeix les cèl·lules del dany dels radicals lliures.

Quin complement probiòtic podem donar a la població infantil?

El laboratori 100% Natural també ha formulat dos complements molt interessants per a lactants i nens (soques de probiòtics patentades (FloraActive™), aïllades i caracteritzades també a l’Hospital Universitari de Copenhaguen), un començament saludable per als més petits:

  • ProbiTec® Niños 1 en gotes, com a combinació de bacteris beneficiosos i vitamina D3. La nutrició adequada de minerals i vitamina D en els nounats és bàsica per a una bona salut tant òssia com per a l’equilibri del sistema immunitari i al·lèrgies.
  • ProbiTec® Niños 2 en comprimits, que, gràcies a la seva composició basada en Lactobacillus rhamnosus i Lactobacillus Reuteri, és una ajuda per prevenir la colonització de bacteris patògens (prevenció de diarrea).

Altres probiòtics específics de 100% Natural són: ProbiTec® Defensas y ProbiTec® Embarazo i Lactancia

3- Millorar les digestions amb enzims digestius

Durant l’època estiuenca, fem més menjades fora de casa que a casa. Quan alterem la rutina alimentària tant pel que fa a horaris com als aliments ingerits, és normal que les digestions siguin més pesades, acumulem i generem més gasos, pot aparèixer acidesa estomacal, restrenyiment… Generem un estat d’inflamació intestinal que ens pot donar dolor i malestar.

Una solució per millorar aquests trastorns funcionals són els enzims digestius. La papaia fresca és una fruita molt nutritiva i carregada de nutrients, vitamines (vitamina C, A, B1, B3 i B6) i minerals com el calci, el ferro, el magnesi, el fòsfor i el potassi. A més, conté molt enzims digestius similars a la pepsina humana i resistents al pH gàstric: la quimopapaïna i papaïna. Per tant, és ideal com a suport per a una funció digestiva normal.

El complement Caricol® de 100% Natural  és un concentrat de puré de papaia fresca (Carica papaia L.) i ecològica madurada a l’arbre que, gràcies al seu procés d’elaboració, augmenta les propietats digestives de la papaia. De fet, incrementa gairebé quatre vegades l’activitat enzimàtica de la papaïna i es converteix, així, en les postres ideals per a la sobretaula.

Aquestes són algunes de les recomanacions per mantenir una bona salut digestiva durant l’estiu! Haurien de formar part de la nostra maleta per poder gaudir d’aquests dies de desconnexió i descans, alhora que promovem la funció digestiva normal.

Mireia Segarra Escolà
Mireia Segarra Escolà

Farmacèutica i especialista en nutrició ortomolecular.
Dietista i naturista i hàbits saludables.

    @miresegarra_degustasalud